Search
Close this search box.

Ženska inspiracija i poduzetnička energija: Be Your Own Boss (BYOB) konferencija

Događanja
ajme_portal_post

Gotovo 250 poduzetnih žena okupilo se u Zagrebu na drugoj Be Your Own Boss konferenciji za poduzetnice i sve one koje sanjare da će to postati.

U zagrebačkom Studiju Katran dogodila se nevjerojatna atmosfera iskrenosti i podrške, gdje su se žene iz svih dijelova Hrvatske i različitih branša povezivale. Bez ikakvih prepreka, dijelile su svoje izazove, upoznavale se i uzdizale jedna drugu, gradeći čvrste veze na temelju međusobne podrške.

Svježa perspektiva na poduzetništvo

Prvog dana konferencije održana su izuzetno inspirativna online predavanja koja su potaknula sve buduće poduzetnice da hrabro krenu u ostvarenje svojih snova. Osim toga,  potvrdila su već postojećim poduzetnicama da ustraju u svojim ciljevima.

Nas je na duboko razmišljanje potaklo predavanje Mirele Ilenić. Vlasnica uspješnih brendova Gesha i Mireille Aromatherapy, i suvlasnica tvrtke Lively Pharm, održala je predavanje pod nazivom ” Kako se mali bore s velikima na tržištu”. Međutim, jednako su inspirativne bile i Sonja Švajhler, Martina Friganović i Marina Alebić Ivandić te druge webinar govornice.

Ipak, svrha konferencije bilo je pozvati svih na BYOB Meet up da se druže uživo. Tako je drugi dan bio rezerviran za party žena poduzetnica te, za neke, izlazak van komfor zone i šansu za stvaranje novih poznanstava i poslovnih prilika.

Konferencija je ostvarena uz podršku malih poduzetnica

Uz podršku sponzorica, također mahom malih poduzetnica, konferencija je uspjela zablistati punim sjajem. Simbolični photo wall s krilima i logotipima sponzora prenosio je moćnu poruku – druge žene mogu ti dati krila, popraviti krunu i pomoći da letiš.  

Izuzetno smo ponosne što su nas odabrale podržati žene poduzetnice i što su u ovom događaju prepoznale vrijednost za svoje biznise.  Za mnoge od nas, osjećaj je bio kao da se poznajemo već godinama, stoga nismo iznenađeni ovom toplom atmosferom i dubokim povezivanjem. Čak smo i našem catering timu i koktel majstorima naglasili da ne očekuju ukočenu atmosferu. – istaknule su organizatorice poslovna savjetnica Ana Marić iz tvrtke Contenta, Martina Friganović, suvlasnica portala Supermame te Ivana Granić Vican, vlasnica marketing agencije Studio CroBrand

Osim organizatorica, okupljene su inspirirala i četiri moćna, kratka, inspirativna govora. Na malu pozornicu su se popele Buga Šimić, umjetnička ravnateljica Kazališta Mala scena, Zorane Dilber, klinička fitoaromaterapeutkinja i vlasnica Beauty centra SubRosa u Splitu. Zatim, Ira Žurić, vlasnica Promize Eyewear, te Ivka Armanda Todorović, vlasnice Angels Body and Emotions, studija za osobni rast i razvoj kroz pokret i ples.

Svaka žena treba svoje pleme

Kada je Marina Biljak prije 4 godine pokrenula Facebook grupu Be Your Own Boss s vizijom podrške i zajedništva među poduzetnicama, o odjeku grupe u Hrvatskoj i regiji nije mogla ni sanjati. Danas, grupa broji više od 26 tisuća žena, mahom vlasnica ili budućih vlasnica biznisa, koje se osjećaju dovoljno slobodno i sigurno da je grupa njihovo – pleme. 

Marina, osnivačica grupe, ističe da iako nije tip osobe koja traži ‘WOW’ trenutke. Iznimno je ponosna na iskrenost i hrabrost žena da dijele svoje priče, kako u grupi tako i na konferenciji.  “Jer svaka žena treba svoje pleme.” Bio je i slogan konferencije.

ajmeportal-byob-konferencija-19

– Ovaj Meet up drugog dana konferencije zapravo je samo iskrena kulminacija poznanstava koja polako prerastaju u prijateljstva. Nekad smo, kao ljudi, spremniji podijeliti izazov s potpunim neznancem. Jednom kad na taj put dijeljenja krenemo, sve smo jače i sve smo sigurnije. – istaknula je Marina između brojnih zagrljaja svojih članica koje su na konferenciju stigle iz Zagreba, ali i daljih gradova poput Splita, Dubrovnika i Beograda. 

– Jedan vrlo poseban i drugačiji event. Potpuno iskren, vrlo prizemljen, bez lažnih ja, ja, ja.” Sve u Be Your Own Boss zajednici konstantno poručuje MI, MI, MI. Poručuje “držim te”, “vidim te” i “razumijem te”. – komentar jedne od sponzorica koji sumira događaj.

Baš zbog toga organizatorice se raduju novim događajima najvećeg balkanskog plemena poduzetnica i onih koje na taj put tek kreću. 

– Mi smo došle da uživo vidimo je li ovo mjesto, odnosno grupa, za nas. I shvatile smo da već sutra trebamo postati dio BYOB plemena. – rekla nam je Ljubica Kovačević iz Odgoj s glazbom, Zagreb Centar.

Poruka novoj generaciji BYOB poduzetnica

Poanta cijele grupe pa i same konferencije vrlo je jasna. “Ne trebaš sve sama, iako znamo da ti to sve itekako možeš.”  To je zajedništvo koje se širi kroz Be Your Own Boss zajednicu. Velik broj osnaženih i podržanih žena itekako može promijeniti sliku hrvatske ženske poduzetničke scene. Važno je naglasiti da uspjeh nije isključivo mjerljiv bankovnim računom. Jer, u konačnici, prava snaga leži u međusobnoj podršci, razumijevanju i zajedništvu, a ne samo u financijskom uspjehu.

– U BYOB grupi uvijek postoji netko tko će pružiti podršku, tko će razumjeti izazove s kojima se suočavaš i tko će biti tu da te podigne kada ti je to najpotrebnije. Ja ne znam zašto vi još niste dio ove ekipe? – kaže Ksenija Valentić Duvnjak, SEO stručnjak i vlasnica brenda naušnica Reccina.

Poruka svih bossica je jasna – budite i vi dio ove inspirativne zajednice! Pridružite se Be Your Own Boss grupi već danas, bez obaveza. Zajedno s njima gradite uspješnu budućnost ženskog poduzetništva.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

U zagrebačku Arenu stižu najpoznatiji svjetski DJ-evi na STEREOSONIC

Događanja

Kolesterol kod djece: Zdrave navike od najranije dobi značajno smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila

Događanja