Search
Close this search box.

Beige’m za Ajme o procesu izrade u svijetu slow fashiona

Slow living
ajme_portal_post

Beige’m postavlja nove standarde u svijetu održive mode

Beige’m je modni brend koji ne samo da odražava trenutne trendove, već i postavlja nove standarde u svijetu održive mode. Ovaj brend je svojim jedinstvenim pristupom i fokusom na slow fashion pridonio održivijem i kreativnijem modnom svijetu.

Brand je nastao 2020. godine kada se svojom prvom kolekcijom samostalno predstavio na modnoj reviji Zagreb Design Week-a. 

Školujući se u području grafičkog i modnog dizajna Mirna je odlučila pokrenuti brend odjeće s vlastitim dizajnom tekstila. Čineći svoju ponudu posebnijom, tekstile je doslovno pretvorila u slikarsku podlogu. Tako je svaki proizvod postao malo umjetničko djelo.

Beige’m je stvoren s ciljem kreiranja casual odjevnih komada opuštenih i udobnih krojeva. Proizvodi nosivi u svim prilikama unikatni su zahvaljujući prepoznatljivim uzorcima i izvezenim detaljima. U želji da odjeća traje sezonama, svaka kolekcija sadržava i jednobojne basic proizvode koje je lako kombinirati i podložni su svim trendovima

Grafički dizajn u modi

Kada razmišljamo o budućnosti mode, vidimo da Beige’m predstavlja jednu od prekretnica. Njihov pristup nije samo stvaranja odjeće, već stvaranja umjetnosti koja se nosi i živi svakodnevno. Ova kombinacija estetike, kvalitete i održivosti su pravo osvježenje u hrvatskom svijetu mode.

Uz vidljivi utjecaj grafičkog dizajna na proizvodima, on je bitna stavka i u drugim segmentima brenda. Cijeli vizualni identitet brenda je izrađen da odaje dojam ručnog rada, jer svaki Beige’m proizvod uistinu i je ručni rad. Stoga je logo rukopisni, etikete su vezene, a ručno rađena ambalaže se dizajniraju i proizvode sa svakom novom kolekcijom.

Prednosti slow fashion mode

Na tržištu je sve više modnih brendova koji bude svijest o štetnosti masovne proizvodnje, jedan od njih je upravo i Beige’m. Beige’m proizvodi se razlikuju od ostalih brendova po tome što se izrađuju u limitiranim izdanjima.

Kupljena haljina neće biti viđena na svakom koraku kao što se to događa s proizvodima iz lanaca trgovina brze mode. Svakako će imat opravdanu kvalitetu za pristupačne cijene.

Želite li i sami pobjeći iz konzumeričke zamke koju su kreirali fast fashion branovi, svakako pročitajte ovaj tekst.

Proces izrade kolekcije

Svaka kolekcija započinje spontano, skiciranjem uzoraka na papiru. Kada nepovezane skice dobiju svoj smisao, uzorci se iscrtavaju digitalno. Strojevi za tisak prenose grafički pripremljen dizajn na odabrane tkanine. Boje kojima se prenose su izrađene na prirodnoj bazi, a i tekstili su prirodni materijali, dakako. Istovremeno pripremaju se krojevi po kojima će se iz otisnute tkanine sašiti odjevni komad.

Proces šivanja specifičan je jer ga u velikoj mjeri odrađuje ljudska ruka. Doprinos mehaničkih strojeva uistinu je minimalan, za razliku od većine komada odjeće masovne proizvodnje koje nalazimo na policama fast fashion trgovina. Kada svi proizvodi zadovolje izgled početne skice, slijedi osmišljavanje, organizacija, te snimanje kampanje. Naposljetku je potrebno jasno posložiti cijeli rezultat kako bi kolekcija doprla do ciljne skupine.

Kako do proizvoda

Dostupni proizvodi mogu se pronaći na Beige’m web stranici. Svaki proizvod se izrađuje tek po zaprimljenoj narudžbi kako bi se izbjegao bilo kakav oblik masovne proizvodnje. Rok izrade je 10 dana, nakon čega se šalje na željenu adresu. 

Proizvodi na web stranici nude se u tri različite veličine. Međutim, brand Beige’m nudi i uslugu krojenja po mjeri, pa su kupci uvijek slobodni obratiti se u slučaju da mjere ponuđene u tablici veličina ne odgovaraju njihovim mjerama. U ovakvim slučajevima  proizvod se, po istoj cijeni, izrađuje prilagođeno mjerama kupca.

Fotografija, ljepota, moda

Beige’m nije samo brend, već pokret koji promiče vrijednosti koje zagovara slow fashion, kreativnosti i održivosti. Njihova posvećenost ručnom radu, kvalitetnim materijalima i inovativnom dizajnu čini ih jedinstvenim i inspirativnim. 

Od ove godine, Beige’m udružuje snage s kreativcima iz drugih polja. Vizažistica Mia Persico i fotografkinja Matea Čubelić uz Mirnu Vučemilo iz Beige’m-a, rade na novim konceptualnim idejama, koje sa nestrpljenjem isčekujemo.  

Pratite nas i dalje jer uskoro otkrivamo kako sinergija fotografije, mode i ljepote izgleda u stvarnosti.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

Grše DALMATINO novi singl najtvrđe ikad

Lifestyle

Kako sam napustila struku i siguran posao, da bi pronašla SEBE

Kolumne