Search
Close this search box.

Besplatni program za sve generacije u Muzejima Ivana Meštrovića

Događanja

ajme_portal_post

Muzeji Ivana Meštrovića 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja, otvara vrata svim zainteresiranim građanima. Pozivaju vas da uživajte u bogatom programu besplatnih aktivnosti za sve generacije u Splitu.

Program Međunarodnog dana muzeja u Muzejima Ivana Meštrovića u Splitu 18. svibnja

10:00 – 11:00Izložba Umjetnik kod Meštra – Atelijer za glinu u vrtu Galerije Meštrović

Zaputite se u čarobni vrt Galerije Meštrović i otkrijte izložbu fascinantnih kiparskih radova nastalih kroz niz radionica koje je vodila akademska kiparica Ljubica Dragojević Buble. Uz izložene radove bit će postavljen radni kutak gdje će svi posjetitelji biti u mogućnosti modelirati manje plastike u glini te na taj način iskusiti kiparske vještine.  

11:00 – 12:30Meštrovićeva arhitektura – EDUKIDO Lego® radionica, vrt Galerije Meštrović

Djeca će imati priliku istražiti veličanstvenu Meštrovićevu arhitekturu kroz igru s Lego kockama. Meštrović je postigao dojam nadljudske i vanvremenske arhitekture koja izaziva divljenje te je stvorio umjetnički “hram”. Cilj je ovoga programa naglasiti djeci da takva mjesta nisu svakodnevna ni na svakom mjestu kako bi djeca shvatila vrijednost kulturnog nasljeđa u Splitu.

Gradit će Crkvu Presvetog Otkupitelja samostalno i Galeriju Meštrović u skupini do 5 djece prema slikovnom predlošku i pogledu na arhitekturu u vrtu. Radionica je prilagođena djeci, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja mjesta.

Prijave je potrebno dostaviti na adresu: iris.marinovic@mestrovic.hr. Predviđeno je sudjelovanje 10 djece, a najbrže prijavljeni će osigurati svoje mjesto.

12:00 – 13:30Vodstvo za građanstvo u Galeriji Meštrović i Meštrovićevim Crikvinama-Kaštilcu

Okupljeni posjetitelji bit će u mogućnosti razgledati vrt Galerije Meštrović, umjetnine, arhitekturu i hortikulturu, stalni postav Galerije kao i Meštrovićeve Crikvine-Kaštilac s crkvom sv. Križa.

Ovo je prilika da svi oni koji su željeli, a nisu imali prigodu u Noći muzeja razgledati stalni postav Galerije isto učine sada uz stručno vodstvo. Naime, tad je velik dio skulptura bio nedostupan u Splitu, pa je njihov povratak u stalni postav motiv više za dolazak.

Meštrović, umjetnički i intelektualni genij, u Splitu je ostavio važan umjetnički opus. Ne propustite priliku za besplatan ulaz i bogat program u subotu. Vidimo se u Muzejima Ivana Meštrovića!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja

Rođendanski party #girlsonlyputovanja o kojem će se još dugo pričati

Događanja

Burger fest ide na godišnji odmor

Događanja