Search
Close this search box.

Bili smo na premijeri predstave “Karneval životinja” u Hrvatskom domu Split

Događanja
ajme_portal_post

Ovo nije predstava kakvu smo mi gledali kao djeca

Predstava “Karneval životinja” oduševila je publiku na premijeri održanoj večeras, 30. siječnja 2024. godine u Hrvatskom domu Split. Iako je prvobitno namijenjena djeci, ova predstava oduševila je i odrasle i djecu.

Prije predstave sreli smo režisera Sinišu Novkovića koji je, iako mu je ovo dvadeset i tko zna koja premijera, bio malo na bodljama. Nije krio oduševljenje što je većina predstava gotovo rasprodana, a pohvalio je i svoj tim. 

– Glumci i pijanista su izvrsni, uvježbani i uigrani. Nadam se da će se ovaj humoristični glazbeno-lutkarsko- glumački gulaš  svidjeti svim uzrastima. – rekao nam je Novaković

I zaista jesu. Izvedbu su briljantno odradili Justina Vojaković Fingler, Sanja Crljen, Franjo Đaković, Stipe Gugić i Tonči Tranfić na klaviru. Njihova energija, izražajnost i vještina izvedbe bili su izvanredni. Plesali su balet, pjevali operu te zadržavali pažnju publike, čak i one najmanje, bez prestanka tijekom svih 45 minuta koliko predstava traje.

Ovakve predstave nismo gledali kad smo bili djeca. Ova predstava je pravi spoj mašte i glumačkih vještina koji su djecu uvukli u čarobni svijet kazališta. Tonči, s klavirskim čarolijama, hipnotizirao je najmlađe. Pomoću raznovrsnih kazališnih alata glumci su predstavili “Karneval životinja” na nevjerojatan način, nasmijavši sve do suza.

Lav je briljirao u drami, unatoč tome što nije stao na scenu 10 godina. Šašave kokoši odvele su nas u dječje kazalište. Brze životinje (antilope) djeci su predstavile suvremeni teatar, a spore (ninja) kornjače prikazale su djeci operno pjevanje i dale predstavi poseban šarm. Slonovi su prikazali lutkarstvo, labudovi balet, a fosili mjuzikl. Teatar sjena zaintigirao je djecu, a video projekcije dodale su novu dimenziju. Kino u kazalištu? Srećom ovo je Hrvatski dom, a ne kazalište i tu je sve moguće, rekli su glumci na pozornici. 

– Meni je ova predstava super! Bolja mi je od one druge šta smo gledali. One kokoši su baš bile lude. Ja bi da doma radimo one sjene iza bijelog svjetla (panela). – recenzija je četverogodišnjaka. 

Svi oni koji su propustili premijeru,imaju priliku uživati na predstavi u još nekoliko termina:

3.2.2024. –  11 sati (požurite, još samo 4 ulaznice ostale!)

10.2.2024. – 11 sati; posebna izvedba: prije predstave organizirana je radionica izrade maski (još 20-ak ulaznica)

17.2.2024. – 11 sati (ispunilo se pola dvorane)

Kupite svoje ulaznice na vrijeme i uživajte s vašim najmlađima u predstavi koja će vas nasmijati i oduševiti. Više informacija o ulaznicama i rasporedu Hrvatskog doma Split možete pronaći u našem članku OVDJE ili na njihovoj web stranici.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

U zagrebačku Arenu stižu najpoznatiji svjetski DJ-evi na STEREOSONIC

Događanja

Kolesterol kod djece: Zdrave navike od najranije dobi značajno smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila

Događanja