Search
Close this search box.

Brzi vodič za dječje božićne poklone: Stvorite magiju pod borom

Lifestyle
ajme_portal_post

Donosimo vam popis božićnih poklona za djecu s kojima sigurno nećete pogriješiti.

Božićno razdoblje donosi radost, češća obiteljska okupljanja i naravno, darivanje najmlađih. Ukoliko želite da vaša djeca dožive nezaboravan Božić, slijedite naš brzi vodič za savršene poklone!

Pisanje Božićnog Pisma Djedu Božićnjaku

Potaknite svoje dijete da napiše pismo Djedu Božićnjaku i tako stvorite čaroliju. Neka izrazi svoje želje, snove i male radosti. Djeca vole razmišljati o svojim željama, a pisanje pisma pomaže im u izražavanju na poseban način. Ovako ćete jednostavno doći do informacija što vaše dijete zapravo želi da ga dočeka pod borom za Božić. Pretpostavljamo da su vaša djeca mnogo puta jasno verbalizirala svoje želje za određenim poklonima i da je ta lista želja preduga. Pisanje pisma Djedici je izvrsna prilika da sve želje napišete redoslijedom počeviši od onoga što dijete najviše želi i pošaljete, osim Djedu Božićnjaku, djedovima, bakama i rodbini te tako njima skratite potragu za poklonima, a dijete dobije sve što želi. Djed Božićnjak će i pod njihov bor donijeti baš one žarko željene poklone.

Evergreen pokloni: Lego Kocke

Kada razmišljate o klasičnim poklonima koji nikada ne izlaze iz mode, Lego kocke su uvijek odličan izbor. Ove kreativne igračke potiču maštovitu igru, razvoj motoričkih sposobnosti i timski rad. Bez obzira na dob, Lego kocke su prilagođene svima i jamče sate zabave. Čak i ako vaše dijete trenutno nije raspoloženo za Lego igru, velika je vjerojatnost da će u narednom periodu vratiti interes za njima. Važno je samo Lego poklon prilagoditi uzrastu i interesu djeteta. 

Knjige: Darovi za uspomene

Knjiga je uvijek uspomena. Potaknite ljubav prema čitanju već u ranoj dobi. Odaberite knjige koje odgovaraju djetetovom uzrastu i interesima. Bajke, avanture ili edukativne knjige mogu biti izvrstan dar koji će razviti djetetovu maštu i obogatiti vokabular. Mnogo je popisa knjiga i slikovnica koje djeci možete kupiti, a mi vam donosimo samo neke od njih: 

Tehnološki gadgeti za male inovatore

Za stariju djecu koja vole tehnologiju, izaberite  edukativne igre, robote ili interaktivne gadgete. Ovi pokloni potiču razvoj logičkog razmišljanja i kreativnost pružaju zabavu.Prilikom kupnje svakako obratite pažnju na sigurnost sadržaja koji se nudi, pogotovo kada je riječ o videoigricama. Vjerovali ili ne, većina videoigrica zapravo uopće nije primjereno uzrastu koji je naveden na ambalaži. 

Pokloni za aktivne mališane

Ako vaše dijete voli sport, odličan izbor je  sportska oprema. Bicikl, rolerice, set za balerine, dres, kopačke, lopte ili set za kampiranje  zdravu tjelesnu aktivnost i istraživanje svijeta oko njih.

Personalizirani pokloni

Dodajte dozu osobnosti poklonima putem personalizacije. Personalizirane knjige i slikovnice, odjeća ili igračke s djetetovim imenom čine poklon posebnim i jedinstvenim. Ovo je odličan izbor za najmanje koji se neće sjećati svojih prvih Božića, ali će imati ovakvu divnu uspomenu.

Pokloni za male umjetnike

Ako imate malog umjetnika kod kuće, poklonite im set umjetničkih materijala. Bojanje, crtanje ili modeliranje glinom razvijaju kreativnost i motoričke vještine. Ovo je nekad bilo zaista skupa ideja za poklon, no danas za vrlo malo novca možete uveseliti svoje mališane.

Sjetite se, najvažnije je da poklon odražava djetetove interese i osobnost. Pišući božićno pismo, pobrinite se da Djed Božićnjak točno zna što vaše dijete želi, stvarajući tako magičan trenutak kada ono pod borom ugleda željeni poklon.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

Grše DALMATINO novi singl najtvrđe ikad

Lifestyle

Kako sam napustila struku i siguran posao, da bi pronašla SEBE

Kolumne