Search
Close this search box.

Čarape u modnom ratu

Lifestyle

ajme_portal_post

Generacija Z odbacuje stopalice!

Milenijalci na aparatima…

Modni svijet ponovno gori, a ovaj put predmet rasprave su – čarape! TikTok i Instagram užareni su zbog viralnih videa u kojima modna pravila diktira generacija Z. Odgovorom na pitanje “Koliko su vam čarape visoke?” zapravo otkrivate kojoj generaciji pripadate, a time i jeste li zapravo mladi ili malo stariji (da ne kažemo baš stari). Da je redakcija Ajme portala puna milenijalki uopće nije tajna. Isto tako nije tajna da ipak mislimo da je Gen Z “udavila” s čarapama. Ali jednu pozitivnu stvar ipak možemo zaključit, Gen Z pazi na svoje kosti, jer svi znamo da hladnoća dolazi “s nogu” pa će tako ova redakcija ali i većina milenijalaca rado zimi postati Gen Z.

Visoke čarape: novi standard generacije Z

Generacija Z odlučila je da čarape koje sežu do gležnja, poznate kao “stopalice”, jednostavno više nisu “in”. Za njih su trendi samo visoke čarape koje sežu sve do listova. Razlika između milenijalaca i Gen Z može se uočiti već na prvi pogled, samo promatrajući njihove čarape.

Viralni Instagram i TikTok videi jasno pokazuju razliku između generacija. Jedni se pitaju jesu li izašli iz mode i tuguju za prošlim vremenima dok drugi javno pokazuju kako mijenjaju svoje čarape kako bi držali korak s generacijom Z.

Bizarna mi je cijela ova teorija oko čarapa oko koje se stvorio “hype” jer mi je nevjerojatno su danas upravo čarape te po kojima možemo prosuditi ne samo koliko neka osoba ima stila, već i u koju dobnu skupinu ona spada. Prema ovoj teorija ja bih bila “milenijalac” koji prati trendove pa tako zaluta u “Gen Z” kad odluči obući visoke čarape. Ova teorija kod mene ne drži vodu očito ili rekla bi potvrđuje da su godine samo broj pa kad su i čarape u pitanju.

Dina Bonačić (@stylishdina)

Ne mogu reći u koju skupinu pripadam po izboru čarapa, milenijac ili Gen Z? Povremeno nosim stopalice,ali kada biram između stopalica ili visokih čarapa češći izbor su mi visoke čarape. Kombiniram ih na mini suknje i mokasinke, haljine ili suknje,a isto tako ih preferiram i za sportske outfite. Idu li stopalice u zaborav nisam sigurna,ali u mojem ormaru su zaboravljene već neko vrijeme. Primijetila sam i na modnim pistama kako mnogi dizajneri predstavljaju razne modele visokih čarapa,a nedavno sam i čitala da živimo u “eri ponosa na čarape”. I sviđa mi se svaki “ležerniji trend”.

Jelena Melem (@jelenamelem)

Iz Ajme redakcije naša Maja dodaje: Zašto onda stavljamo tetovaže na gležanj ako ih nitko nikad neće ni vidjeti? Također,  stopalice bolje prianjaju uz nogu i ne kližu, nema rolanja. Ne zovu se uzalud “sportske”.

A što vi birate: stopalice ili visoke čarape?

Nisu svi milenijalci spremni odreći se svojih niskih čarapa. Mnogi su čvrsto stali u njihovu obranu, ističući da su stopalice dio njihovog stila i da izgledaju puno ljepše od visokih čarapa. 

No, nije prvi put da moda izaziva generacijske podjele. Sjećate se rasprava o “skinny” trapericama ili razdjeljku na stranu? Slično se događa i sada. Tko zna što će nam o čarapama imati za reći generacija Alpha. Ne znate tko su Alphe? Oni su djeca rođena između 2011. i 2025. godine, potomci milenijalaca. Biti će zanimljivo pratiti priču o čarapama i dalje.

A hoćete li se držati svojih stopalica ili prigrliti visoke  čarape generacije Z? Pa to ovisi samo o vama. Najvažnije je da se osjećate ugodno i samouvjereno u onome što nosite. 

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Wabi-sabi: Umjetnost jednostavnosti koja očarava Instagram svijet

Lifestyle

Kako dobiti povišicu?

Lifestyle

Imaš ideju, nemaš Prostor? Inovativna priča iz Splita

Lifestyle