Search
Close this search box.

Destinazione: Lago di Garda

Putovanja
ajme_portal_post

Otkrijte bajkovitu ljepotu

Gdje otići u Italiju, iz Pule, da je relativno novo i zanimljivo a opet ne previše daleko? Lago di Garda zvuči kao potencijalno dobar odgovor. 

Najlakši način putovanja iz Pule do Lago di Garda je autom. Vozeći se po autocesti A4, putovanje će trajati oko 4 sata, uz izvjestan broj zastoja na granicama. Možete putovati i vlakom, uz presjedanje u Veneciji. 

Postoje mnoge opcije za smještaj za obitelj s djecom na Lago di Garda, od hotelskih soba do apartmana. Ova područja, uključujući Sirmione, Peschiera del Garda, Desenzano i Bardolino, nude nekoliko hotelskih resorta koji su idealni za obitelji. Neki od njih imaju bazene, igrališta i programe za djecu.

Lago di Garda je ispunjen zanimljivim mjestima za posjetiti, a to uključuje:

  • Sirmione: malo turističko mjesto sa rimskim termama i malim uvalama
  • Peschiera del Garda: rimska naselja sa zidinama i kanalima koji okružuju grad
  • Desenzano: glavno mjesto na južnom dijelu jezera s trgovima, kafićima i lokalnim restoranima
  • Bardolino: poznato vinsko područje sa starijim trgovima i kućama
  • Limone sul Garda: malo mjesto s užurbanim starim dijelom i lijepim pogledima na jezero
  • Verona: rimsko mjesto sa svojom poznatom Arenom, koja se koristi za operne predstave, i Piazza delle Erbe, trgom s kafićima i restoranima

Sva ta mjesta nude turistima priliku da upoznaju povijest i kulturu regije.

Naše iskustvo

Smjestili smo se na Riva del Garda, prekrasno mjestašce na vrh jezera, pitoreskno, uređeno.
Kada putujemo biramo uvijek hotel, tako smo i sada odabrali Hotel koji ima Wellness i Spa.
Kod odabira hotela u Italiji, uvijek preferiramo 4* i jako dobro ranije pregledamo sve recenzije jer su (po našem iskustvu) domaći hoteli mnogo ljepši i bolji od onih u IT.

Naš hotel je imao unutarnji bazen. Doručak je bio bogat, a ručali smo i večerali svaki dan negdje drugdje. Sve što smo jeli bilo je super ukusno, pazili smo da ne jedemo po turističkim restoranima. I tu smo se oslanjali na recenzije.

Osim samog mjesta, u Riva del Garda, zanimljiv je i Bastione veneziano na koji se dolazi panoramskim liftom. Posjetili smo i Limone sul Garda, na zapadnoj obali jezera Garde. Od tamo smo brodom išli u Malcesine. Pogled koji se pruža s broda na malene gradiće na jezeru oduzima dah.

Iznad Malcesine nalazi se Monte Baldo na koji smo se popeli žičarom. Žičara Malcesine- Monte Baldo izgrađena je 1962. godine, a potpuno obnovljena 2002. godine. Navodno prva žicara u Europi koja se okretala. Ruta je podijeljena na 2 dijela: prvi od obala jezera Garda do San Michelea i od San Michelea do Monte Balda. Predzadnji dan posjetili smo Sirmione. Sirmione se nalazi na dnu jezera, u pokrajini Brescia. Cca sat i po vožnje od Riva del Garda.

Lago di Garda pruža beskrajne mogućnosti za uživanje u prirodnim ljepotama, kulturnom bogatstvu i raznovrsnim aktivnostima. Ovo jezero u Italiji nudi savršenu ravnotežu između opuštanja i avanture, te je mjesto gdje će svatko pronaći nešto što odgovara njegovim interesima. Obavezno istražite njegove slikovite gradove, okuse lokalne kuhinje, i uživajte u svim čarima koje ovaj dragulj sjeverne Italije nudi.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Provjerili smo za vas: Što istražiti u Omišu?

Putovanja

Zašto je Fortica poviše Omiša nezaobilazna turistička lokacija?

Putovanja

U ribolov s tatom – Zašto je ovo odlična aktivnost?

Slow living