Search
Close this search box.

Djed Božićnjak u gostima Teti Opereti i Barba Klavaliru

Događanja
ajme_portal_post

Uzbudljiva božićna čarolija stiže u Hrvatski dom Split! Ove subote, 16. prosinca u 11 sati, Djed Božićnjak dolazi u goste Teti Opereti i Barba Klavaliru.

Teta Opereta i Barba Klavalir, šarmantni likovi koji “žive” u čarobnom svijetu Koncertne dvorane Ive Tijardovića, predstavit će se djeci kroz operu – kraljicu glazbeno-scenskih umjetnosti. Kroz priču o tome tko sve živi u tom njihovom svijetu i kako se opera stvara, djeca će doživjeti ljepotu glazbe i scenske umjetnosti. 

Djed Božićnjak u Hrvatskom domu Split

Osim što će djeca imati priliku uživati u predstavi Tete Operete i Barba Klavalira, roditelji imaju priliku sudjelovati stvaranju prave božićne čarolije. Pozivamo roditelje da pripreme poklone i donesu ih u Hrvatski dom Split najkasnije do 10 sati ujutro na dan predstave. Obavezno na poklonu naznačite ime djeteta i vodite računa o veličini poklona, jer prevelike poklone, nažalost, neće moći preuzeti.

S obzirom na to da predstava počinje tek u 11 sati, od vremena kada ostavite poklon do početka predstave, možete probati s mališanima klizalište na Prokurativama. 

Teta Opereta i Barba Klavalir

Žana Marendić, mezzosopranistica i docentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu, stoji iza osmišljavanja programa Tete Operete. U predstavi i nastupa uz pijanista Zorana Velića, učenike glazbene škole Josip Haze.

Interaktivno sudjelovanje omogućit će djeci da upoznaju različite pjevačke glasove, pjevaju s izvođačima i dožive “važne operne stvari” na veseli način.  Žana je dodala humor u program koristeći svjetlucavi metar kako bi vizualno prikazala razlike u rasponima pjevačkih glasova poput tenora, baritona, basa, alta, mezzosoprana i koloraturnog soprana. 

Ideja je da kroz aktivno sudjelovanje, djeca otkriju vlastitu kreativnost i potencijal te krenu istraživati vlastite umjetničke interese.

Program Koncerata za Kraj Prosinca 2023.

Uz Tetu Operetu, Hrvatski dom Split donosi i bogat program koncerata i drugih događanja za kraj prosinca 2023. godine u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića:

  • Napolitanske canzone – Tomislav Mužek, tenor
    • 21. prosinca, četvrtak u 19:30
  • Novogodišnji bal – Večer valcera
    • 28. prosinca, četvrtak u 20:00

Sve ulaznice možete kupiti putem interneta, u Tisak Media centru u City Centru One, u knjižari Morpurgo ili trgovini Dancing Bear, kao i sat vremena prije samog koncerta na blagajni Hrvatskog doma Split.

Poveznice za online kupovinu ulaznica nalaze se u najavnim objavama na internet stranicama Hrvatskog doma Split. Internet stranica Hrvatskog doma Split se redovito ažurira i osigurava jednostavan pristup ulaznicama, čime olakšava svima brzu i učinkovitu rezervaciju za događanja.

Prigrlite božićnu čaroliju, uživajte u vrhunskim koncertima i stvorite nezaboravne trenutke s obitelji u Hrvatskom domu Split.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

U zagrebačku Arenu stižu najpoznatiji svjetski DJ-evi na STEREOSONIC

Događanja

Kolesterol kod djece: Zdrave navike od najranije dobi značajno smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila

Događanja