Search
Close this search box.

E, to je to: Za zdravlje svi umirovljenici na druženje u planine!

Slow living

ajme_portal_post

Jedina planinarska udruga umirovljenika u Hrvatskoj – “E, to je to“, okuplja ljude s istinskom strašću prema prirodi, hodanju i druženju. Ova udruga, sa sjedištem u Splitu, posvećena je očuvanju zdravlja svojih članova kroz aktivnosti na otvorenom, istražujući prirodne ljepote Hrvatske i susjednih zemalja. Njihov cilj je jednostavan – hodanje, druženje i istraživanje, sve s ciljem poboljšanja međuljudskih odnosa.

Boravak u planinama ima brojne zdravstvene beneficije

Planinarenje je zaista posebna aktivnost, a članovi udruge “E, to je to ” iz Splita to su prepoznali. Biti u prirodi ima brojne zdravstvene beneficije za sve dobne skupine, ali posebno je važno za umirovljenike. Hodanje po planinama pomaže očuvanju fizičkog zdravlja, jača srce, poboljšava cirkulaciju, potiče ravnotežu i koordinaciju te smanjuje stres. Također, boravak u prirodi donosi i mentalne koristi, poput smanjenja anksioznosti i poboljšanja raspoloženja.

– Naša udruga nije samo o hodanju po planinama. To je iskustvo zajedništva, razmjene iskustava i otkrivanja ljepote naše zemlje i šire. – ističe Ljiljana Tenžera, predsjednica udruge.

Planinarenjem su posjetili razne lokacije lijepe naše, ali često su van granica

S obzirom na raznolikost njihovih putovanja, članovi udruge imaju priliku iskusiti različite krajeve, običaje i prirodne ljepote. Članovi “E, to je to” udruge preko planinarenja posjetili različite lokacije, poput Otoka Raba, Kudinog mosta, raftinga na rijeci, Velebita, Dolomita Tre Cime te čak Albanije.

– Važno je ostati povezan i kad nismo zajedno u planinama. Svako putovanje postaje prilika za stvaranje trajnih prijateljstava. Mi smo zajednica koja promiče ljubav prema prirodi, hodanju i druženju kao ključevima dugovječnosti i kvalitetnog života. – zaključno će Ljiljana.

Priključi se „E, to je to“ druženjima

Ova godina bila je ispunjena raznovrsnim putovanjima, a planovi za budućnost su još uzbudljiviji. Sljedeće destinacije uključuju Samoborsko gorje u travnju, Biševo u svibnju, Sloveniju u lipnju i srpnju, Dolomite u kolovozu, ali biti će još mnogo toga. Svaka destinacija nosi sa sobom jedinstvene izazove, ali i nezaboravna iskustva koja obogaćuju živote članova udruge.

Možete ih pronaći na društvenim mrežama ili se javiti direktno predsjednici Ljiljani na broj mobitela: 0989346115

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Wabi-sabi: Umjetnost jednostavnosti koja očarava Instagram svijet

Lifestyle

Access Bars: Upoznajte Marinu koja će vas odvesti u nove dimenzije

Slow living

5 praktičnih ručkova za zamrzavanje i užurbane radne dane

Lifestyle