Search
Close this search box.

Finale koncertne sezone 2023./2024. i Peristil Vibrez festival Hrvatskog doma Split

Događanja

ajme_portal_post

Hrvatski dom Split do sada je u koncertnoj sezoni 2023./2024. organizirao više od 150 koncerata i drugih događanja koje je posjetilo više od 17.000 posjetitelja, a u lipnju 2024. za kraj koncertne sezone očekuje nas još šest koncerata vrhunski domaćih i stranih umjetnika – Stefana MilenkovićaBranke ParlićZorana VelićaTerezije Kusanovićsastava Otprilike Ovako i ansambla Sudar Percussion za Svjetski dan glazbe.

Srijeda, 5. lipnja u 20 sati
Carmina Burana – Stefan Milenković, violina & Zadarski komorni orkestar

Petak, 7. lipnja u 20 sati
Cinema – Branka Parlić, klavir

Ponedjeljak, 10. lipnja u 20 sati
Zoran Velić, klavir

Ponedjeljak, 17. lipnja u 20 sati
Otprilike Ovako

Srijeda, 19. lipnja u 20 sati
Španjolske noći, Terezija Kusanović

Petak, 21. lipnja u 20 sati
Oxygene – Multimedijalni projekt na glazbu Jeana Michela Jarrea

Otkazuje se koncert “Hable con Ella, Pedro Almodóvar – Camerata Instrumentale Split” koji se trebao održati dana 14. lipnja 2024. Kupci ulaznica za ovaj koncert ostvaruju pravo zamjene ili povrata .Za sva pitanja u vezi zamjene ili povrata ulaznica obratite nam se mailom na info@hdsplit.hr ili telefonski na 091 111 1419.

Ivo Pogorelić, Igudesman & Joo i Billy Cobham na Peristilu ovog rujna u sklopu Peristil Vibrez festivala

Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Split nastavlja svoj put pomicanja granica suvremene glazbene produkcije i nameće se kao nositelj kulturnih i kreativnih industrija još jednim ambicioznim projektom koji će doprinijeti kulturnoj i turističkoj ponudi Splita. Peristil Vibrez festival koji će se održati u rujnu premostit će svojevrstan jaz u kulturnim aktivnostima grada koji nastaje između ljetnih festivala i novih kazališnih sezona, i to reprezentativnim i inovativnim glazbenim repertoarom.

13. i 14. rujna Ivo Pogorelić i Zagrebački solisti izvest će Chopinov klavirski koncert u f-molu i Serenadu, P. I. Čajkovskog. Aleksey Igudesman i Hyung-ki Joo koji u svojim jedinstvenim i smiješnim kazališnim predstavama kombiniraju humor, klasičnu glazbu i aluzije na pop-kulturu splitskoj će se publici predstaviti 15. rujna. Billy Cobham, kojega je časopis Modern Drummer proglasio  jednim od dvadeset i pet najutjecajnijih bubnjara, 16. rujna predstavit će se publici na Peristilu.

„Želeći biti generator kulturnoga razvoja grada i primjer suvremene organizacije koja prati trendove i modele svjetske kulturne i kreativne industrije, uvažavajući pritom dobre prakse u organizaciji događanja na zaštićenim povijesnim lokalitetima, Hrvatski dom Split osmislio je novu manifestaciju – Peristil Vibrez festival. Ovim projektom Hrvatski dom Split premostit će hiatus između kulturne i turističke ponude u rujnu“ – napominje Vanesa Kleva, ravnateljica Hrvatskog doma Split 

Prva Think Art konferencija

Osim atraktivna programa Peristil Vibreza, kao komplementaran sadržaj uz festival u partnerstvu Hrvatskog doma i Filozofskog fakulteta Split bit će organizirana prva Think Art konferencija. Kao ishodišnu točku skupa postavlja se upis Dioklecijanove palače i povijesne jezgre grada Splita na Popis dobara svjetske baštine. Svrha je konferencije prikazivanje različitih primjera upravljanja povijesnim lokalitetima i razmjena iskustava u njihovoj revitalizaciji utemeljenoj na izvedbenim umjetnostima.

Ulaznice su već u prodaji i moguće ih je pronaći na mrežnim stranicama Hrvatskog doma Split ili putem Adriaticket sustava te na njihovim prodajnim mjestima (Morpurgo, Dancing Bear, Tisak Media Centar u City Centru One).

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja

Rođendanski party #girlsonlyputovanja o kojem će se još dugo pričati

Događanja

Burger fest ide na godišnji odmor

Događanja