Search
Close this search box.

Glazbeno-lutkarska predstava –  Karneval životinja

Za djecu

ajme_portal_post

Pred splitskom publikom 30. siječnja u 19 sati u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića premijerno će se izvesti glazbeno-lutkarska adaptacija Karneval životinja u režiji Siniše Novkovića.

Karte za prve dvije predstave gotovo rasprodane!

– Hrvatski dom Split u koprodukciji s Gradskim kazalištem lutaka Split prvi put zajednički producira predstavu za djecu. Ovaj jedinstvena predstava prvi je zajednički korak prema stvaranju inovativnih pristupa razvoju dječje publike u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. – kaže nam Marin Spetič, voditelj marketinga Hrvatskog doma.

hrvatski-dom

Predstava traje 45 minuta i namijenjena je djeci od 3 godine pa nadalje. Kroz dramu, lutkarstvo, operu, teatar sjena i balet, četiri glumca uz pijanista oživljavaju koncert, pružajući publici raznolikost uz dozu smijeha, zabave i sofisticirane glazbene izvedbe. Ovo je prilika za djecu i obitelji da zajedno dožive čaroliju glazbe i lutaka na jedinstven način. U veljači su planirane još tri izvedbe, 3., 10. i 17. veljače, s početkom u 11 sati

– U vrijeme karnevala, 10. veljače posebnu izvedbu, prije predstave pripremamo i radionicu izrade maski od 10 do 11 sati u suradnji s udrugom Beat / Studio 21. – kaže Spetič.

Sva karnevalska događanja pronađite OVDJE.

Karneval životinja: duhovita glazbena priča o životinjama

“Karneval životinja” je jedinstvena glazbena priča skladatelja Camille Saint-Saënsa, koja nas vodi na šareni put kroz životinjski svijet. Svaki dio priče posvećen je drugoj životinji, a glumci, uz podršku fantastičnog klavirista, donose 45 minuta smijeha i zabave. Iako je sam skladatelj za života zabranio objavljivanje i izvođenje ove glazbene suite, danas je “Karneval životinja” jedno od njegovih najpoznatijih djela. Baš ova glazba često se koristi u filmovima, reklamama i kazališnim predstavama.

karneval-zivotinja-hrvatski-dom

Inspiriran skladateljem, koji je u svojoj glazbi ismijavao ljudske osobitosti i oponašao životinje s humorom, Siniša Novković tekstom i režijom donosi novo viđenje Karnevala životinja. Siniša, osim što je član ansambla Gradskog kazališta mladih Split, aktivno režira predstave, piše dramske tekstove i sklada scensku glazbu. S obzirom na niz nagrada i dosadašnje odlične izvedbe, kako na pozornici tako i u režiji, sigurni smo da nas ni ovom predstavom neće razočarati.

Glumački ansambl predvođen je talentiranim izvođačima poput Justine Vojaković Fingler, Sanje Crljen, Franje Đakovića, Stipe Gugića te virtuozom na klaviru Tončijem Tranfićem. Scenografiju, rekvizite i lutke osmislila je kreativna genijalka Tina Vukasović Đaković, dok je Sonja Obradović zadužena za magične kostime. Lucijan Roki potpisuje dizajn svjetla, dok je Lucija Bužančić odgovorna za fascinantne vizuale i animacije.Ne propustite priliku biti dijelom ovog jedinstvenog doživljaja! “Karneval životinja” obećava smijeh, zabavu i edukaciju, sve u jednom. Vidimo se na glazbeno-lutkarskom spektaklu sezone!

Gdje kupiti ulaznice za Hrvatski dom?

Za 30. siječnja preostalo je još 23 mjesta u zadnjim redovima na Parteru, a za 3. veljače imate još 13 mjesta na Galeriji. Iako za 10. i 17. veljače još ima dovoljno ulaznica za vrijeme pisanja ovog članka, preporučujemo da brzo osigurajte svoje mjesto na ovom čarobnom događaju.

adriaticket-karneval-zivotinja

Ulaznice možete kupiti putem internet prodaje Adriaticket sustava, u trgovini Dancing Bear, knjižari Morpurgo i Tisak media u City Centru One te sat vremena prije koncerta na blagajni Hrvatskog doma Split.

Hrvatski dom Split nudi različite popuste, uključujući 50% popusta za učenike, studente, nezaposlene, umirovljenike, osobe s invaliditetom s pratnjom te članove raznih kulturno-umjetničkih društava. Provjerite ostvarujete li popuste na njihovim web stranicama. Popuste možete ostvariti uz obvezno predočenje osobnog dokumenta/članske iskaznice, u trgovinama ili na blagajni Hrvatskog doma.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Specialty kava koju morate probati: D16 i Amokka pozivaju vas na nezaboravan event u Splitu!

Događanja

Galerija Meštrović domaćin izložbi Petra Dolića

Događanja

Rubix Festival u Porto Montenegru: Spektakl koji ne smijete propustiti

Događanja