Search
Close this search box.

Imate izazov s nošenjem dječjih papuča? Predlažemo predstavu Maca Papučarica

Događanja

ajme_portal_post

Imate li izazov uvjeriti svoje mališane da nose papuče? Čini se da su naši mali pustolovci uvijek spremni na bose avanture, ali kada se kao roditelj brinete o njihovom zdravlju, stvari postaju malo složenije. No, imamo rješenje za vas: predstava “Maca Papučarica” u Gradskom kazalištu lutaka Split.

Zašto djeca ne žele nositi papuče?

Neka djeca osjećaju nelagodu u papučama jer ih smatraju tijesnima ili neudobnima, druga smatraju papuče dosadnima i neprivlačnima. Nerijetko su papuče prepreka njihovoj slobodi kretanja i avanturama, zbog čega uvijek završe u nekom kutu sobe. Njihovi roditelji, svake večeri, suočavaju se s beskonačnim potragama za izgubljenim papučama. Ipak, radi sigurnosti i zdravlja djece, roditelji pokušavaju “promovirat” nošenje papuča kod djece. A kako bolje to napraviti nego predstavom?

Dolaskom na predstavu “Maca Papučarica” u Gradsko kazalište lutaka u Splitu, vaša djeca će naučiti ne samo važnost nošenja papuča, već i kako se to može pretvoriti u pravu čaroliju! Kroz zabavne trenutke, vaši mališani će shvatiti koliko su papuče zapravo važne, ali i kako mogu postati njihovi najbolji saveznici u svakodnevnim avanturama.

U Splitu će Maca Papučarica biti u tri termina

Predstava “Maca Papučarica” Gradskog kazališta lutaka Split, koju potpisuje redateljica Renata Carola Gatica, donosi nam svježu interpretaciju klasike inspirirane pričom “Maca Papučarica” Ele Peroci. Tekst su osmislile Ivana Đula i Milica Sinkauz, vodeći se motivima originalne priče. 

– Nije baš skroz ista kao priča. Najzabavnije mi je bilo kad su prvo roditelji vikali na djecu pa su djeca bila tužna, a onda je maca djeci rekla da su i njihovi roditelji bili djeca i da nisu nosili papuče pa su na kraju djeca vikala roditelje. – rekla je Eli, petogodišnjakinja koja je pogledala predstavu.

Na pozornici će zasjati sjajni glumci Sanja Vidan, Alin Antunović, Ivan Medić, Branimir Rakić, Milena Blažanović, Milana Buzolić, Justina Vojaković-Fingler i Stipe Gugić, svaki od njih donoseći svoj jedinstveni doprinos ovoj čarobnoj izvedbi.

Tri izvedbe predstave „Maca Papučarica“ Gradskog kazališta lutaka Split za djecu uzrasta 3+ održati će se u terminima:

  • Subota, 16.3. u 11 h (rasprodano)
  • Utorak, 19.3. u 17 h
  • Subota, 23.3. u 11 h

Rezervirajte svoja mjesta što prije jer su ulaznice već u prodaji OVDJE.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Preporuka za srpanj: ljeto u Domu mladih

Događanja

“100 lica trogirskih razglednica” u Muzeju grada Trogira

Događanja

Ovog se tjedna održava sedmo izdanje Thrill Blues Festivala

Događanja