Search
Close this search box.

Razgovor s Anđelom iz Mickey handmade

Lifestyle

ajme_portal_post

Iz svijeta ekonomije do svijeta unikatnog nakita

Zavirite s nama u svijet elegantnog i unikatnog nakita s potpisom Anđele, kreativne umjetnice i vlasnice brenda Mickey handmade. Anđela, diplomirana ekonomistica, svoju strast prema modi i nakitu otkrila je još kao dijete. Ovom smo prilikom razgovarali s Anđelom o njezinom neplaniranom putu prema uspješnom poslovanju i o tome kako je brend Mickey handmade postao prepoznatljiv diljem Hrvatske i mnogo šire.

Anđela nam je otkrila da je nakon završenog fakulteta ekonomije teško pronalazila posao u struci. No, njezina ljubav prema kreativnosti nije jenjavala, pa je jednog dana došla na genijalnu ideju – izraditi narukvice. Inspirirana vlastitim stilom i željom za unikatnim komadima, Mickey handmade je rođen.

“U početku nisam ni sanjala o poslu, no danas, nakon osam godina, gledam unatrag s osmijehom. Sve se odvijalo neplanski, ali to je ono što čini ovaj put posebnim”, kaže Anđela.

U nastavku vam donosimo cijeli intervju

 1. Draga Anđela, možemo te zamoliti da nam se prvo ukratko predstaviš?

  Moje ime je Anđela i stojim iza brenda Mickey handmade. Po struci diplomirala ekonomistica, ali spletom okolnosti uz ekonomiju bavim se i dizajnom nakita. Nemam baš puno slobodnog vremena, tako da ga moram dobro iskoristiti, a to je obično uz neku dobru knjigu ili u kuhinji. Ljeto je rezervirano za sunce i more, a putovanja za upoznavanje novih mjesta i kultura. Tjelovježba je dio moje svakodnevnice, to je valjda jedini sat vremena u danu gdje se isključim od svega.

 2. Kako je krenula ideja o izradi nakita i modnih dodataka?

  Uvijek sam voljela modu i još kao dijete sam izrađivala nakit, to mi je bio hobi koji me opuštao, ali nikad nisam ni pomišljala da bi mi to moglo biti zanimanje. Kao i svako dijete imala sam širok popis zanimanja što ću biti kad narastem, ali na kraju sam izabrala ekonomiju. Nakon završenog fakulteta nisam mogla pronaći posao u struci i stalno sam mami govorila pa ja bih se mogla bavit nečim kreativnim, ali ne znam odakle krenuti. Sjećam se da mi je samo jedan dan palo na pamet pa idem ja radit narukvice, ionako to uvijek nosim i kupujem. Nisam ni sanjala da ću danas doći tu gdje jesam, nisam imala nikakva očekivanja ni planove tako da je to na kraju sve ispalo neplanski, ali jako lijepo.

 3. Koliko već godina imaš svoj vlastiti biznis i sto si sve naučila iz toga?

  Ovo ljeto je bilo 8 godina od početka poslovanja. Naučila sam jako puno toga, jer teorija je jedno, a praksa drugo. Da bi bio uspješan u privatnom poslu moraš pokrivati razna polja, ne samo ekonomiju i dizajn. I lijepa i ružna iskustva su važna, jer te to sve čini uspješnijim i konkurentnijim.

 4. Kako si došla na veliki broj pratitelja, prepoznatost branda i uspješnog poslovanja?

  Dobar glas daleko se čuje. Kvaliteta i lijep dizajn proizvoda, lijepo pakiranje, brza isporuka, dobar odnos prema kupcima i poslovnim partnerima, sve su to stvari koje utječu na uspješno poslovanje. S obzirom da sam završila smjer financije dosta sam se dodatno educirala na polju marketinga kako bih podigla kvalitetu poslovanja.

 5. Koje si si ciljeve zadala za 2024.?

  Kod mene je ovo vrijeme u godini jako turbulentno, sajmovi, eventi i uz to moram izraditi jako puno poklona za blagdane, tako da trenutno nemam vremena za nove proizvode i nove ciljeve. Iza mene je jako uspješna godina, ali vjerujem da neki novi cilj čeka iza ugla.

U svijetu Mickey handmade nakita, svaki komad nosi priču strasti, kreativnosti, i posvećenosti. Za pet godina, Anđela mašta o proširenju asortimana, osvajanju novih tržišta, ali i zadržavanju fokusa na onome što je srž njezinog brenda – unikatnom nakitu, uvijek u koraku s trendovima. Mickey handmade nije samo brend, već životna priča isprepletena strašću prema stvaranju detalja koje nosimo svakodnevno.

U ovo čarobno vrijeme darivanja, obradujte svoje najmilije unikatnim nakitom iz Mickey handmade! Pronađite savršene blagdanske poklone i dodajte dozu elegancije ovog Božića.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Wabi-sabi: Umjetnost jednostavnosti koja očarava Instagram svijet

Lifestyle

Kako dobiti povišicu?

Lifestyle

Imaš ideju, nemaš Prostor? Inovativna priča iz Splita

Lifestyle