OPG Matulić, poznat po stvaranju visokokvalitetnih prirodnih proizvoda s otoka Pašman, ponosno predstavlja Choco Libre, čokoladnu ručno rađenu deliciju. Čokolada se koristi u raznim kulturama već više od 3.000 godina. Od Maja i Azteka, koji su vjerovali da je kakao “hrana bogova”, do danas, kada je nezaobilazan dio slatke ponude u svijetu. Nastala iz ljubavi prema slatkim izazovima i strasti za inovacijama, Choco Libre je više od obične čokolade. Choco Libre je spoj prirodnih okusa koji podižu proizvodnju na novu razinu.


Čokolada s maslinovim uljem i acetom od smokve
Choco Libre predstavlja savršen spoj prirodnih sastojaka – maslinovog ulja, aceta od smokve i čokolade – koji je postao nova delikatesa, unapređujući već poznate Matulićeve proizvode poput Pašman Libre. Ova čokolada je nadogradnja na njihov cjelokupni brend koji promiče kvalitetu, inovativnost i posvećenost izradi. Jedinstvenost ove čokolade leži u njezinoj limitiranoj seriji i stalnoj promjeni okusa, jer je Krsto odlučio stvarati samo kad mu inspiracija diktira. Svaka nova serija Choco Libre nastaje isključivo kada Krsto dobije inspiraciju. Nikada se ne proizvodi u velikim količinama, čime ostaje ekskluzivna i specifična.


Kako nastaje Choco Libre?
Na čelu ove čokoladne priče stoji Krsto Matulić. On je krenuo od želje da stvori čokoladu s jedinstvenim twistom – acetom, maslinovim uljem i, naravno, svojom neizostavnom pažnjom prema detaljima. Inspiraciju za Choco Libre Krsto je pronašao kroz vlastiti rad i istraživanje u proizvodnji. Prva verzija ove čokolade bila je kreacija za osobne potrebe. No s vremenom je postala hit među prijateljima i obitelji koji su tražili još. Znanstvena istraživanja pokazuju da čokolada može podići raspoloženje – zbog visokog udjela antioksidansa koji utječu na razinu serotonina, poznatog kao hormon sreće. Pa, tko bi mogao odoljeti?
OPG Matulić odlučio je ulagati u edukaciju, pa su u suradnji s poznatim slastičarom Robertom Perićem usavršavali tajne čokolatijera. Robert je proveo dva dana u njihovoj radionici, gdje je podijelio s Krstom svoje znanje o povijesti čokolade, tehnikama izrade i degustaciji.

Brojne nagrade za kvalitetne hrvatske proizvode
Ana i Krsto Matulić već više od deset godina žive i rade na najzelenijem dalmatinskom otoku Pašmanu, stvarajući proizvode koji osvajaju međunarodna priznanja. Genijalne ideje najčešće nastanu dok su na putovanjima, gdje se inspiriraju novim kulturama, okusima i tradicijama.
Ana se specijalizirala za proizvodnju prirodnih kozmetičkih proizvoda, koristeći otočke biljke i resurse. Neki od njezinih najpoznatijih proizvoda uključuju Immortelle kremu, Eternelle kremu, kao i proizvode specijalizirane za muškarce, poput Kreme za čovika i Šampona za čovika. Krsto se posvetio ekološkoj proizvodnji bilja, voća i povrća. Njegova posvećenost očuvanju okoliša očituje se i u njegovim proizvodima, poput Pašmanera, ljutog umaka od fermentiranih papričica.


Iako imaju mnogo ideja za nove proizvode, Ana i Krsto se fokusiraju na kvalitetu svojih proizvoda. Ovaj princip odražava se u njihovim nagradama i prepoznavanju na međunarodnoj sceni. Choco Libre je 2024. godine dobila broncu na Academy of Chocolate u Engleskoj. Svojim proizvodima, OPG Matulić želi donijeti dio Pašmana svijetu, omogućujući ljubiteljima prirodnih delicija da uživaju u njihovim autentičnim proizvodima kroz webshop ili šarmantnu trgovinu na otoku.