Search
Close this search box.

Jeste li spremni za potpuno drugačiju vrstu odmora? Otkrijte raj nedaleko od Rastoka

Vikend izleti
ajme_portal_post

Jeste li možda već čuli za Tree Elements resort? Održivo utočište gdje se putovanje susreće s ekološkom i društvenom sviješću Tree Elements se nalazi u netaknutoj šumi nedaleko od prekrasnih Rastoka. Putnicima nudi idiličan bijeg u prirodu, poslovnjacima mjesto za radionice, a umornima mjesto za retreat. Rijeka Korana udaljena je 5 minuta hoda, a samo 30 minuta vožnje dijeli vas od prelijepog Nacionalnog parka Plitvička jezera.  

Vizija ekološkog utočišta za odmor

Priča o Tree Elements resortu započinje kao san jedne žene, Ivone Ercegović, koja je 2018. godine kupila četiri hektara šumskog zemljišta nedaleko od sela Rastoka, pokraj rijeke Korane. Taj komad prirode nije imao nikakvu infrastrukturu osim ogromnog stabla lipe, štale i malene srušene kuće obitelji Kolar, proizvođača kočija još od 1906. godine. Tu je odlučila stvoriti ekološko utočište s lokalnim materijalima i punim poštovanjem prema prirodi, šumi i ljudima.

tree-elements-rastoke

Danas se Tree Elements besprijekorno stapa s okolišem. Značajke održivosti uključuju dizalice topline, skupljanje kišnice, bio jame za gospodarenje otpadom i organski vrt. Svi proizvodi dolaze od lokalnih proizvođača ili njihovog vrta s naglaskom na politiku nula otpada. 

– Naši gosti od Tree Elements očekuju više od običnog odmora. Oni traže iskustvo koje odražava njihovu želju za održivim načinom života. Dolaze k nama kako bi pronašli harmoniju s prirodom koju nemaju kod kuće. Ovdje se ne samo odmaraju, već i sudjeluju u zajedničkom naporu za očuvanje okoliša. – kaže Ivona, vlasnica resorta.

Tree Elements resort predstavlja više od mjesta za odmor. To je priča o zajednici, ljepoti, inspiraciji, umjetnosti i očuvanju.

Tree Elements može primiti 18 gostiju

Resort uključuje tri kućice na drvetu, glavnu kuću Ether i šarmantnu seosku kućicu. Svaka od kućica na drvetu ima potpuno opremljenu kuhinju, kupaonicu, dnevni boravak i spavaću sobu na galeriji. Dnevni boravak otvara se prema prekrasnoj terasi s pogledom na šumu. 

tree-elements-rastoke

Glavna kuća služi kao prostorija za doručak i večeru te kao mjesto okupljanja za putnike koji sudjeluju u radionicama, jogi, meditaciji i programima iscjeljivanja. Svaki prostor priča priču o elementima Zemlje, Vjetra, Vode i Vatre, a resort ukupno može primiti 18 gostiju. 

– Trenutno se mogu bukirati i kućice i velika kuća putem online platformi i na našoj web stranici. Svaka kućica prima do četiri, a velika kuća šest osoba. Možete iznajmiti kuću, jednu ili više kućica zasebno ili cijeli posjed za potrebe retreata, team buildinga, i slično. – objasnila nam je Ivona.

Organizirajte retreat ili radionice u ovom raju

Dodatna zanimljivost koju Tree Elements nudi je organizacija retreata. Ovdje se možete opustiti, pronaći mir i regenerirati se kroz prakticiranje joge, meditacije ili neke druge prakse koje se održavaju u tišini šume ili u prostranoj glavnoj kući Ether. 

– Još nismo počeli sami organizirati retreatove, već to rade joga učitelji, mentori i drugi. No nadamo se da ćemo u skorije vrijeme početi sami sa organizacijom te biti jedan od vodećih retreat centara u Hrvatskoj. – kaže vlasnica.

tree-elements-rastoke-joga

Tree Elements vam zaista može omogućiti da se povučete iz svakodnevnog života i posvetite vrijeme samoći, introspekciji i duhovnom rastu. Za one koji su inspirirani muzom prirode, Tree Elements pruža savršenu pozadinu za stvaranje, bilo da se radi o umjetničkim, pisanim ili zadanim radionicama. Za cjelokupno iskustvo u Tree Elementsa amfiteatru mogu organizirati razne kazališne predstave, ali i koncerti.  

U ovom resortu uživat će i oni koji više vole aktivni odmor pa tako mogu imati svoj vlastiti prostor za vježbanje, brojne staze za planinarenje i šetnju, mogu isprobati kajakarenje i biciklirati po predivnoj okolici. 

– Uz potpuni odmor za dušu i tijelo, naći će se ponešto i za one najaktivnije. Na samo pet minuta vožnje od posjeda, nalazi se turistička agencija koji nude najam bicikala i quadova, izlete kajakom, rafting na Mrežnici. – zaključno će Ivona.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Provjerili smo za vas: Što istražiti u Omišu?

Putovanja

Zašto je Fortica poviše Omiša nezaobilazna turistička lokacija?

Putovanja

U ribolov s tatom – Zašto je ovo odlična aktivnost?

Slow living