Search
Close this search box.

Karneval 2024.: Najluđe povorke širom Hrvatske!

Događanja
ajme_portal_post

Uzbudljivo vrijeme maškara ponovno je pred vratima, a Hrvatska se sprema za najluđe i najkreativnije karnevalske povorke! Ova tradicionalna manifestacija prilika je da se svatko preruši u svoj omiljeni lik ili izraziti svoju originalnost kroz šarene kostime. 

U našem najavnom tekstu, otkrivamo što nas sve očekuje na ovogodišnjim karnevalima diljem Hrvatske. Klikom na ime grada dolazite odmah do njegovih informacija.

Split
Trogir
Sinj
Vrlika
Knin
Šibenik
Komin
Makarska
Rijeka
Crikvenica
Matulji
Krk
Pula
Samobor
Lastovo

Split

2. veljače – Stara gradska Vijećnica
10:30 – PREDAJA KLJUČEVA

3. veljače – Zoološki vrt Split
11:00 – MASKENBAL ZOO

Hrvatski dom Split najavio je 10. veljače predstavu, Bal pod maskama za odrasle i djecu.

Bal pod maskama za djecu, 10. veljače, počinje u 10 sati. Već u 11 sati, isti dan, na programu je predstava Karneval životinja. Četiri talentirana glumca i izvrstan klavirist na duhovit i zabavan način predstavit će vam “Karneval životinja” kakav još niste doživjeli. Za ovu posebnu izvedbu, pripremili su i radionicu izrade maski od 10 do 11 sati u suradnji s udrugom Beat / Studio 21.

Za odrasle Bal pod maskama – MASKERATA počinje u 20 sati. Hrvatski dom još jednom transformira koncertnu dvoranu u elegantni plesni podij. Dress code je „gala“, a glazbeni producent Zvonimir Dusper Dus obogatiti će ovaj glamurozni događaj. S obzirom na uspjeh Novogodišnjeg bala ovo bi mogao zaista biti spektakl koji ne želite propustit.

11. veljače – Riva
10:00 – PIVAJ MAŠKARANI SPLITE IZ JUBAVI ZA SVOJE DITE
– koncert za udrugu “Anđeli”
– koncert Cambi i gosti iznenađenja
– likovne i edukativne radionice za djecu

12. veljače – Riva
10:00 – KRNJEVAL DJEČJIH VRTIĆA
11:30 – PAŠKARE

13. veljače – Riva
15:00 – POKLADNI UTORAK – DJEČJI KRNJEVAL
– formiranje povorke (dno Marmontove)
– Domenica – nastup
– Čarobni animatori
– plesne skupine

18:00 – LJUBAV POD MASKAMA
19:00 – Maškarana povorka, šetenca, presuda Krnji
20:00 – Koncert Indira Forza ex Colonia
23:00 – After party

Trogir

U okviru Trogirskog karnevala održat će se “Male maškare” u subotu, 10. veljače 2024. godine, u 10:00 sati na Trgu Ivana Pavla II, gdje će šareni kostimi oživjeti prostor. Događanje će predvoditi članovi Trogirske karnevalske udruge “Rašpin Jute”, uz sudjelovanje Dječjeg vrtića Trogir. U slučaju lošeg vremena, program će se premjestiti u sportsku dvoranu.

Glavni Trogirski karneval održat će se 11. veljače s početkom u 15 sati. Tema ovogodišnjeg karnevala je “Plima se klima”. Kroz svoje kostime, maškare žele podići svijest o globalnom zatopljenju i rastućoj razini mora koja predstavlja prijetnju za Trogir.

Sinj

Ove godine Smotra mačkara cetinskog kraja u Sinju objedinjena sa Sinjskim krnjevalom nadmašit će sve dosadašnje. 

03.02. Rudske mačkare (općina Otok)
03.02. Jabučke mačkare (grad Trilj)
10.02. Turjačke mačkare (grad Sinj)

10.02. Glavičke mačkare (grad Sinj)
Okupljanje kod škole u 9 sati. Ruta ide kroz sve zaseoke do kapelice sv. Ante, kroz G. Glavice na Toplicu. U Jenjićima je u 13 sati, Labrovićima u 14:30 pa prolazi ostala neselja i nazad kod škole je u 16:30.

Vrlika

U subotu, 10. veljače 2024., Dom kulture u Vrlici bit će poprište nezaboravnog maskenbala! Svi su pozvani da ponesu svoje najkreativnije maske i pridruže se ovoj veseloj manifestaciji. Raspored događanja uključuje dječje maškare s animatorima od 17:45, odrasle maškare od 19:00, suđenje krnji od 19:30 te proglašenje nagrada od 20:00.

Nagrade čekaju najvrijednije sudionike, uključujući tri poklona za dječje grupe, dok odrasle grupe mogu osvojiti novčane nagrade od 100€ (1. mjesto), 70€ (2. mjesto) i 40€ (3. mjesto). Individualna nagrada iznosi 40€. Saznaj više na linku.

Knin

U četvrtak, 1. veljače, preuzimanjem ključeva grada započinje još jedan uzbudljivi Karneval u Kninu.  Središnja karnevalska povorka zakazana je za petak, 9. veljače, s početkom u 11 sati.

Šibenik

Šibenski karneval održati će se na pokladni utorak, 13. veljače 2024. godine. Građani i prijavljene grupe okupit će se kod sportske dvorane na Baldekinu u 15 sati, gdje će biti formirana tradicionalna maškarana povorka koja će krenuti prema Poljani. Središnji događaj je veliki karnevalski party ispod Poljane u podzemnoj garaži na -3 etaži, koji će početi u 17 sati.

Komin

4. veljače MALE POKLADE u 15h u Domu kulture ujedno i službeni početak pokladnih svečanosti.

11. veljače povorka

Makarska

Mjuzikl “Put oko svijeta” namijenjen djeci je u Apfel Areni u petak, 2. veljače, s početkom u 17 sati. Dječje maškare školskih grupa su planirane za petak, 9. veljače, u 10 sati. Dječje maškare vrtićkih grupa su u subotu, 10. veljače, s početkom u 9 sati.

Glavno događanje, tradicionalni Zimski karneval, planiran je za subotu, 10. veljače, s okupljanjem grupa pored hotela Meteor. Povorka će proći rivom do zgrade Grada, gdje će se održati predstavljanje svih grupa, čitanje optužnice, presude i teštamenta, te spaljivanje Krnje na Velikom mulu. Maskenbal, večera i zabava održavaju se u hotelu Miramare od 19 sati, uz koncert i glazbu DJ Spajića. 

U slučaju lošeg vremena, Zimski karneval će se odgoditi za utorak, 13. veljače, s početkom u 14 sati.

Rijeka

Čak 6.000 maškarica u 63 grupe predstavit će svoje šarene maske na Dječjoj karnevalskoj povorkom koja će se održati 27. siječnja u 13 sati u Rijeci.

U sklopu Riječkog karnevala, tradicionalni Dani smijeha donose predstave: “Best of Lajnap” 7. veljače i “Škola za ljubavnike” 13. veljače. Predstave počinju u 19.30 sati, a smijeha zasigurno neće nedostajati.

Vrhunski glazbeni doživljaj u Exportdrvu očekuje vas s nastupima Let 3 27. siječnja, gost iznenađenja 03. veljače, grupom Fortunali 10. veljače te sastavom Koktelsi 11. veljače.

Za ljubitelje trčanja, Triatlon klub Rival i Torpedo Runners organiziraju “Torpedo Carnival Run” 4. veljače u 10 sati. Maskirani trkači prolaze Molo Longo, natječući se ne samo u brzini već i u maštovitosti.

Na najzaljubljeniji dan u godini, 14. veljače, nimalo romantični vatreni kraj doživjet će Pust, krivac za sve nedaće i zlo.

Crikvenica

Crikvenica je svoje maškare već otvorila 13. siječnja kada su maškare preuzele vlast u gradu, a 27. siječnja na glavnom gradskom trgu nastupit će „Grooversi“ i „Fortunal“ od 21 sat.

U Crikvenici će se održati dvije povorke – Dječja i Velika – u nedjelju, 28. siječnja. Dječja povorka kreće u 11 sati, dok Velika slijedi u 14 sati. Nakon povorki, radnja se seli u maškarani šator uz nastupe sastava “Koktelsi” i “Point”.

U subotu, 3. veljače, šator će biti domaćin “Maškaranog pikado turnira”, a večernju zabavu osiguravaju Jole i sastav “Trend”. Posebno su pripremljeni programi za najmlađe uključujući čajanku, tombolu i animaciju 4. veljače.

Zadnja subota, 10. veljače, donosi Maškaranu šetnju i popodnevno druženje, dok će 14. veljače biti obilježena čitanjem šentence, osudom Merike te spaljivanjem krivca za loše trenutke u protekloj godini. 

Matulji

U subotu, 27. siječnja, održat će se pohod Frlanskih zvončara, dok će Zvonejski zvončari u nedjelju, 28. siječnja, krenuti u pohod prema Rukavcu, a Mučićevi zvončari posjetit će Brgud. Nedjelja, 4. veljače, rezervirana je za pohod Brgujskih zvončara prema Mučićima.

Dječja reduta održat će se u srijedu, 7. veljače, u Domu Jušići. Pusni četvrtak, 8. veljače, donosi Brežanske zvončare u Frančiće i Mihotiće, dok će se u Principima održati Pusni četvrtak pul Princip. Vrhunac događanja svakako je 27. Zvončarska smotra Općine Matulji, koja je zakazana za subotu, 10. veljače.

Krk

U Omišlju, 27. siječnja, Bljak fest na Krčkom mostu donosi neobične delicije poput bubrega, tripica, nožica, te glazbeni program s grupom Venus. U srijedu, 2. veljače, još jedna dječja maškarana reduta očekuje Omišljane, dok će 11. veljače svi koji ne mogu na Riječki karneval moći ispratiti maškarane skupine s kružnog toka u Omišlju. Karnevalsko doba završava na pusni utorak, 13. veljače, s promenadom od Pušće do Place u Omišlju i spaljivanjem pusta u 17.30 sati.

U Malinskoj, 27. siječnja, Maškarani šator donosi veselje uz Koktelse i grupu Point. Tri uzastopne subote, od 27. siječnja do 10. veljače, održavaju se maškarane fešte uz različite glazbene izvođače. Nedjeljom u Maškaranom šatoru organiziraju se turniri, dječja reduta, animacije i glazbene izvedbe. Veli šušur, dolazak maškara traktora, čitanje osude i primopredaja ključeva označavaju završetak maškarske sezone 13. veljače. Ulaz u Maškarani šator je besplatan, a najboljima su osigurane bogate nagrade.

Pula

Manifestacija počinje 3. veljače svečanim otvaranjem na Forumu, gdje se podiže karnevalska zastava, otvarajući niz događanja kao što su karnevalske povorke, koncerti, plesni nastupi i raznolike aktivnosti za djecu i odrasle. 

Tijekom karnevalskih dana, posjetitelji će moći uživati u raznolikim gastronomskim delicijama, od tradicionalnih istarskih jela do međunarodnih specijaliteta. Osim toga, organiziraju se radionice i izložbe koje prikazuju bogatstvo lokalne kulture i tradicije.

Samobor

Ovogodišnji fašnik u Samoboru donosi niz uzbudljivih događanja, a posebno će se istaknuti koncerti. Ono što čini ovaj događaj posebnim jest da je ulaz na sve koncerte slobodan!

Na Trgu fašničkih velikana (Trg kralja Tomislava) zabavljat će vas:

 • 2.2. Petar Grašo
 • 3.2. Mate Bulić
 • 4.2. 4 Tenora
 • 9.2. Željko Bebek
 • 10.2. Urban & 4
 • 11.2. Slavonia Band
 • 13.2. Severina

U Fašničkom šatoru (livada iza Kina Samobor) nastupit će:

 • 2.2. Balašević Tribute Band
 • 3.2. Lidija Bačić
 • 4.2. Tamburaški sastav Kas
 • 9.2. Night Express
 • 10.2. Begini
 • 11.2. Grupa Panorama
 • 13.2. Let 3

Koncerti na Trgu započinju u petak i subotu u 20 sati, nedjeljom u 17 sati, a u šatoru petkom i subotom u 22:30, a nedjeljom u 20 sati. Dobru glazbu pratit će ponuda dobre hrane i pića, uz neizostavne krafne s raznim okusima.

Lastovo

Zaboravimo svakodnevne brige na jedan dan i pridružimo se najluđim povorkama i događanjima diljem Hrvatske! Spremite se za smijeh, glazbu i kreativne kostime te nas pratite i dalje jer ćemo nadopunjati ovaj članak novim informacijama kako ih budemo otkrivali!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Za Praznik rada svi u Komižu na prvi Dječji festival – Kalanko

U Splitu se ovog četvrtka održava treća mini PR konferencija

Događanja

Panel kreativnosti i menadžmenta u Solinu

Događanja