Search
Close this search box.

Koliko su Malci Genijalci uistinu genijalni?

Događanja
ajme_portal_post

Za početak saznali smo da vam dijete ne treba biti ni genijalac, a ni malac da bi upisao školu “Malac genijalac”. U ovoj školi stvaraju se genijalci. „Malac Genijalac“ dinamičan je i sveobuhvatan koncept, koji se stalno unapređuje uvođenjem novih licenciranih obrazovnih programa. 

Ono što ovu školu razlikuje od ostalih vanškolskih aktivnosti, pa čak i osnovnoškolskog obrazovanja  je to što ima za cilj isključivo razvitak kognitivnih sposobnosti djece. Bez učenja napamet suhoparnih informacija koje djeca zaborave čim je prošao ispit. 

ajme-malac-genijalac2

Neke od kognitivnih sposobnosti koje Malac genijalac škola razvija su koncentracija,  logičko zaključivanje, analitičnost, fokus, sposobnost vizualizacije, fotografsko pamćenje i kreativnost. Ono što većinu zanima je – kako to postižu i koliko su Malci genijalci uistinu genijalni?

5 programa za djecu od 3 do 17 godina

Škola “Malac Genijalac Split” trenutno nudi pet različitih programa. Svi programi pružaju djeci poticaj za razvitak mentalnih kapaciteta u dobi kada je to najvažnije. U “Malcu Genijalcu” djeci aktiviraju podjednako korištenje obje moždane hemisfere – lijeve (analitičke) i desne (kreativne). To postižu korištenjem abakusa, Numicon oblika, didaktičkih alata te međunarodno priznatih programa. Tako djeca sudjelovanjem na nastavi i vježbanjem gradiva razvijaju kognitivne sposobnosti i mentalne kapacitete što dovodi do snažnijeg intelektualnog razvoja. Svako dijete krije genijalca u sebi, samo to treba znati otkriti i potaknuti, a ovoj školi to je glavni cilj!

malac-genijalac-ajme-3

Nastava se održava u malim grupama. Gaji se individualni pristup svakom učeniku. Dijete NE TREBA biti natprosječno inteligentno ili pokazivati posebne afinitete za učenjem kako bi pohađalo školu “Malac Genijalac”. Dapače, program “Slagalica uma” idealan je za djecu koja trebaju pomoć s učenjem i organizacijom vremena.

Ono što je svim polaznicima zajedničko je da nakon završetka programa lakše i samostalnije uče, imaju više koncentracije, brže upijaju novo znanje te se lakše hvataju u koštac sa školskim gradivom. 

U nastavku ćemo vam kratko predstaviti programe koje škola “Malac genijalac” nudi.

Malac Sveznalac – novi program za djecu od 4 do 6 godina

“Malac Sveznalac” je novi program. Nastao je kao plod dugogodišnjeg iskustva stručnjaka unutar škole Malac Genijalac. Program je odličan i kao priprema za školu, a ima za cilj potaknuti radoznalost, kreativnost i intelektualni razvoj oslanjajući se na tri tematske jedinice.

  • Numicon – upoznavanje s brojevima i svijetom matematike

Djeca uz Numicon oblike stječu čvrste temelje za daljnje učenje matematike. Posljedično brojevi i matematika im postaju manje apstraktni. Uz Numikon je matematika zabava, a djeca kroz igru usvajaju znanje.

  • Opće znanje i svijet oko nas 

Većinu predškolske djece fascinira svijet oko nas – planete, prirodne pojave, živi svijet (biljke i životinje) i sve ono što nas okružuje. “Malac Sveznalac” proširuje njihova znanja kroz eksperimente, istraživanja i diskusije. Na ovaj način razvijaju kritičko razmišljanje, a njihova radoznalost dobiva snažan poticaj. Ovo je dio kojem se djeca jako vesele i rado sudjeluju u pitalicama.

  • Slova i razvijanje vještine izražavanja 

Ovaj program posebnu pozornost posvećuje razvoju vještine govora i slušanja, čitanja, upoznavanja sa slovima i grafomotoričkim sposobnostima. Takav pristup potiče djecu da razvijaju ljubav prema čitanju i pisanju. 

Numicon – za djecu od 3 do 6 godina

“Numicon” je didaktičko-matematički sustav kojim se razvijaju rane matematičke sposobnosti. Razvili su ga stručnjaci sa sveučilišta Oxford. 2015. godine proglašen je najboljom svjetskom edukativnom matematičkom metodom (Education Resources Awards).

malac-genijalac-ajme-4

Učenje se odvija kroz igru pomoću “Numicon” oblika, šarenih pločica od kojih svaka predstavlja jedan broj. Ovako djeca usvajaju pojam broja, odnose među brojevima, brojevni sustav, osnovne računske operacije te različite matematičke obrasce. Osim što “Numicon” predškolcima služi kao uvod u svijet učenja, u isto vrijeme služi kao priprema za prvi razred osnovne škole.

Hikari mentalna aritmetika – za djecu od 4 do 12 godina

Hikari mentalna aritmetika je disciplina brzog računanja. Za razliku od ostalih škola mentalne aritmetike u Hrvatskoj, u “Malcu Genijalcu” učenici uče po originalnom “Hikari programu mentalne aritmetike” iz Japana.

Djeca uz ovaj program matematici pristupaju na kreativan i vizualan način koristeći abakus. Time se potiče razvoj lijeve i desne hemisfere mozga. Upravo takvim pristupom dječji mozak se podjednako razvija u najvažnijoj dobi za razvoj.  

Rezultat “Hikari programa mentalne aritmetike” je razvijanje niza sposobnosti – jasna vizualizacija, pamćenje, logičko zaključivanje, fokus, pažnja, analitičnost i koncentracija. Ono što je zajedničko svim dosadašnjim polaznicima ovog programa je da po završetku programa imaju bolji uspjeh u školi, sportu i umjetnosti te uče samostalnije.

Super um – od 10 do 17 godina

Djeci od 10 do 17 godina namijenjen je program “Super um”, i to za one koji su savladali osnovni i napredni dio mentalne aritmetike. Ovaj program je i za one koji imaju posebne afinitete prema matematici jer se obrađuju složeni matematički zadaci. “Super um” predstavlja izuzetan trening mozga. S obzirom na složenost zadataka, polaznici trebaju analitički i logički zaključiti koju će metodu primijeniti kako bi došli do rješenja.

Slagalica uma – od 10 do 99 godina

Slagalica uma je još jedan novi program u školi “Malac Genijalac”. Uz ovaj program polaznici svladavaju tehnike i stilove učenja te usvajaju metode genijalnog pamćenja, brzog čitanja, razumijevanja pročitanog teksta, kritičkog razmišljanja uz povećanje digitalne pismenosti. Programom se usvajaju raznovrsne metode i stilovi učenja, sukladno individualnim potrebama svakog polaznika, uzevši u obzir činjenicu da ne učimo svi na isti način. Program “Slagalica uma” potiče radoznalost, kreativnost, koncentraciju i motivaciju za učenje kod djece i mladih. Program je namijenjen djeci (10+), mladima i odraslima koji žele usvajati nova znanja brže i efikasnije. Program za mlade je organiziran u malim grupama do 10 polaznika, dok je za odrasle mogće zatražiti individualne satove.

Koji program Malca Genijalca je za vaše dijete?

Odgovor na ovo pitanje možete saznati vrlo lako – prijavite se na besplatne ogledne satove i s djetetom posjetite školu “Malac Genijalac Split” na adresi Sukoišanska 22. Na besplatnom oglednom satu moći ćete se detaljnije upoznati s planom i ciljevima nastave, razgledati učionice te upoznati nastavno osoblje. Za prijavu na besplatni ogledni sat, možete se prijaviti na dva načina: ispuniti kontakt obrazac koji se nalazi na ovom linku te će vas povratno kontaktirati voditeljica “Malca Genijalca” ili pozivom na broj 0989537624.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

U zagrebačku Arenu stižu najpoznatiji svjetski DJ-evi na STEREOSONIC

Događanja

Kolesterol kod djece: Zdrave navike od najranije dobi značajno smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila

Događanja