Search
Close this search box.

Jednostavni i kreativni Božićni ukrasi koje možete izraditi sami

Uradi sam
ajme_portal_post

Glineni božićni ukrasi za svega 3,5 eura

Božićno vrijeme je vrijeme čarolije, ljubavi i obiteljske radosti. Ova blagdanska sezona donosi posebnu toplinu i sreću, a što bi moglo biti ljepše od zajedničkog izrađivanja božićnih ukrasa s vašom obitelji? Ovog Božića, darujte sebi i svojoj obitelji poseban trenutak kreativnosti i bliskosti. Donosimo vam inspiraciju za izradu prekrasnih božićnih ukrasa od glinamola, koji neće samo oplemeniti vaš dom, već će stvoriti nezaboravne trenutke koje ćete zajedno dijeliti. I najbolje od svega, ovi prejednostavni ukrasi će vas koštati samo 3.5 eura! Naime, za sve navedene božićne ukrase u ovom tekstu bit će vam dovoljan kilogram glinamola/gline koji u prosjeku košta malo više od 3 eura. Svakako možete kupiti i manje pakiranje te izraditi manje količine.

1. Ukras otiska dlana vaše djece

Ova ideja je jednostavna, ali izuzetno osobna. Ali najbitnije od svega, vrlo jednostavna. Svakako je izvrsna ideja za poklon bakama i djedovima ovoga Božića, pa da ovi božićni ukrasi krase i njihovo božićno drvce.

  1. Razvaljajte glinamol ili glinu.
  2. Neka vaša djeca ostave svoj otisak dlana na komadu glinamola ili gline.
  3. Bit će potrebno urediti rubove ukrasa nakon rezanja viška. Glinamol je jednostavno uređivati i oblikovati mokrim prstima.
  4. Nemojte zaboraviti napraviti rupicu za vezicu kako bi ukras mogli objesiti na bor.
  5. Osušite na zraku

Nakon što se osuši na zraku, možete ga obojiti. Mi predlažemo kreativno bojanje da dlan izgleda kao glava Djeda Božićnjaka. Neka vaša djeca potpišu svoje ime i godinu kada je ukras izrađen. Ovo će biti predivan podsjetnik na rast i razvoj vaših mališana kroz godine. 

Ako nemate glinamol, slano tijesto također može poslužiti!

2. Apstraktni Djed Božićnjak

Neka vaša djeca naprave svoju verziju Djeda Božićnjaka u apstraktnom stilu i bez stresa. Ovo će potaknuti njihovu maštovitost i kreativnost, a rezultat će biti jedinstven i šarmantan ukras. Kao primjer za izradu možete koristiti našu inspiraciju, a cjelokupnu izradu možete pronaći na ovom videu. 

3. Gnom Patuljci

Izradite veselu obitelji gnom patuljaka. Počnite oblikovanjem glinamola u stožac koji će poslužiti kao kapa gnoma. Zatim oblikujte male crve koji će služiti kao rub kape. Na vrhovima kapica, dodajte kuglice od gline koje će predstavljati nos. Ovi mali patuljci će dodati šarm vašem božićnom stolu ili pak drvcu ako mu dodate kukicu za vješanje i time obogatiti blagdansku atmosferu.

S obzirom na to da se glinamol suši na zraku, pričekajte sljedeći dan kako biste sve ukrase bojali prema svojim željama. Kombinacijom ovih triju vrsta ukrasa, možete stvoriti prekrasnu kolekciju koja će dodati toplinu i osobnost vašem božićnom dekoru. Iz jednog kilograma glinamola možete izraditi dva otiska dlana, dva apstraktna Djeda Božićnjaka i čak 4 manja gnom patuljka.

Kroz ovu jednostavnu i pristupačnu aktivnost, obogatit ćete blagdansko iskustvo svoje obitelji i stvoriti trajne uspomene. Ne samo da ćete uživati u zajedničkom stvaranju, već ćete također imati priliku da se divite vještinama i kreativnosti vaše djece dok vaš dom zrači blagdanskom čarolijom. Sretno u izradi!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

7 rješenja za vašu balkonsku oazu

Slow living

Uskrsne DIY dekoracije – Inspiracija Instagram kreativki

Uradi sam

Naučile smo izraditi uskrsni vijenac: Radionica by Lalisia decor

Događanja