Search
Close this search box.
PLACe market Split

04/svi/2024

Nacionalni projekt kulturno-turističke revitalizacije tržnica noću

Projektom PLACe market Hrvatska konačno dobiva diljem svijeta popularne noćne tržnice s ugostiteljskom ponudom. Obzirom da su tržnice poznate kao trbuh grada, ovim projektom jednom tjedno navečer tržnice postaju prirodna pozornica na kojoj se prezentiraju gastro tradicija i ponuda gradova u kojima se odvija te se tako revitalizira tržnice kao mjesta okupljanja i druženja.

Od farme do stola, odnosno u ovom slučaju od polja do street fooda nit je vodilja projekta u koji su uključeni najvažniji nacionalni chefovi.

PLACe market obuhvaća više segmenata turističke ponude – kulturne, gastro, eno i zabavne te prezentira cjelokupnu hrvatsku tradiciju i naglašava vezu između tržnice i uslužnih dionika turizma te turista i domaćih gostiju.

PLACe market pomaže očuvanju autentičnosti svake hrvatske gastro regije te brendiranju Hrvatske kao gastronomske turističke destinacije.

PLACE market spada u globalnu kategoriju “night marketa” koji postoje diljem svijeta, a koji kombiniraju lokalne proizvode, lokalne proizvođače, lokalnu hranu, lokalnu kulturu, suvenire te lokalne ulične zabavljače i
performere.

Pazar Split

Pregledaj cjeli kalendar