Search
Close this search box.

NajNaj škola za buduće roditelje

Događanja
ajme_portal_post

Pripremite se za najvažniju ulogu vašeg života!

Trudnoća i prvi mjeseci s bebom mogu biti čarobni, ali i izazovni. Što smijemo, a što ne smijemo? Kako ćemo se organizirati kada dođe beba i kako ne pogriješiti?Imate bezbroj pitanja i ne osjećate se spremni za najuzbudljivu avanturu svog života? Nema potrebe za panikom – NajNaj škola za buduće roditelje je tu da vam pruži sve odgovore i podršku koja vam je potrebna.

Što vas očekuje u NajNaj školi?

Školu je pokrenuo poznati hrvatski proizvođač i distributer dječje opreme najnaj.eu u suradnji s vodećim hrvatskim stručnjacima kako bi budućim roditeljima olakšao razdoblje trudnoće i roditeljstva.

organizatorica-Neda-Zubović-Mihaljević-NajNaj-škola

– Mi u najnaj.eu već niz godina radimo s roditeljima i ono što često čujemo od njih je „Da smo

barem ovo prije znali, da smo se barem bolje pripremili, zašto nam to nitko nije rekao…“. Tako se

kod nas rodila ideja o osnivanju škole koja će budućim roditeljima pružiti svu potrebnu pripremu

prije dolaska bebe. – ističe Neda Zubović Mihaljević, organizatorica Škole.

Prvi ciklus škole počinje 5. ožujka u Zagrebu. Svaki ciklus traje mjesec dana i održava se utorkom i četvrtkom od 18 do 20 sati u NajNaj studiju (Kukuljevićeva ulica 20, Zagreb).

Škola okuplja vrhunske stručnjake iz područja trudnoće, porođaja, dojenja, zdravlja i psihologije, koji će vam pružiti cjelovit pristup trudnoći i roditeljstvu. Predavanja su interaktivna, s puno praktičnih primjera i prilikama za postavljanje pitanja.

– Koji pregledi se rade u trudnoći? Kako razlikovati prave od lažnih trudova? Kada i zašto carski rez? Kako izbjeći i riješiti probleme kod dojenja? Kako se pravilno hraniti u trudnoći? Zašto nositi bebu? To su samo neke od tema o kojima će se pričati na ovoj jedinstvenoj Najnaj školi za roditelje. – objašnjava Neda

Prostor-NajNaj-škole

Predavači NajNaj škole za buduće roditelje

Fiziološka trudnoća: Dr. med. Sandra Flisar i Dr. med. Nataša Šemnički – Poliklinika Artemeda.

U sklopu predavanja predstaviti će vam čitav tijek trudnoće, kako teče trudnoća kroz trimestre i koje preglede trebate očekivati. Ne treba zanemariti ni važnost razumijevanja seksualnosti u trudnoći te kako pravilno primjenjivati suplemente i lijekove. Također, bit će riječi o mogućnostima anestezije tijekom porođaja, poput primjene epiduralne anestezije, kada i zašto se može provesti carski rez, važnosti matičnih stanica u suvremenoj medicini te primjeni akupunkture tijekom poroda. 

Fiziološki porođaj: Primalja Erika Spirić, bacc. obs. – Hrvatska Komora Primalja.

primalja-Erika-Spirić-Hrvatska-komora-primalja

Na ovom predavanju ćete saznati kako započinje porođaj, kako prepoznati prave trudove i što ponijeti u rodilište. Također, saznat ćete koji je postupak prilikom dolaska u rodilište i kako komunicirati s osobljem u rodilištu te kako ostvariti vlastite želje tijekom boravka u hrvatskom rodilištu.

S doulom kroz porod i babinje: Una Pašić Gregović, doula i edukatorica – MATI Centar.

Una će obuhvatit teme važnost pratnje na porođaju i uloga doule u podršci trudnici tijekom porođaja. Objasniti će što se događa ženama tijekom babinja te kako pravilno brinuti za sebe nakon poroda.

doula-i-edukatorica-Una-Pašić-Gregović

Prvi dani s bebom: Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, Dr. med. Monika Aćimović, Dr. med. Ante Mazalin, Bernardica Pavlić Pračić mag. med. techn., Marina Yates bacc. med. techn. – Poliklinika Salvea.

Detaljno će se obrađivati prvi dani s bebom, što uključuje kupanje, njegu pupka, rješavanje problema poput tjemenice, praćenje promjena na koži te kako se nositi s pelenskim osipom i odabirom odgovarajuće dječje kozmetike. Također će se govoriti o prvom pregledu djeteta kod pedijatra, sustavnim pregledima i cijepljenju te važnosti pravovremenog kontaktiranja liječnika u slučaju potrebe, bilo da su u pitanju prvi dani, prvi mjeseci ili kasnije u razvoju djeteta. 

Milivoj-Jovančević-Poliklinika-Salvea

Dojenje bez problema: Branka Mrzić Jagatić, savjetnica za dojenje.

Temeljito će se raspravljati o važnosti dojenja te će biti istaknuti izazovi koji se mogu pojaviti u prvih nekoliko dana dojenja. Također, bit će razmatrane metode kako izbjeći i riješiti probleme koji se mogu javiti tijekom dojenja te kako prepoznati kada je potrebna stručna pomoć i kome se obratiti za savjet. Mitovi vezani uz dojenje bit će razotkriveni, a pružit će se i strategije kako se nositi s reakcijama okoline. Osim toga, bit će predstavljeni različiti položaji za dojenje te tehnike pravilnog stavljanja djeteta na dojku kako bi se olakšalo uspješno dojenje.

Promjene u obitelji: Barbara Perasović Cigrovski, mag. psych. i Ivana Habuš Kraljević, prof. soc. – Centar Klubko.

Na predavanju će se detaljno obraditi promjene koje se događaju u obitelji nakon rođenja djeteta te će se pružiti korisni savjeti o tome kako se nositi s tim promjenama. Bit će posebno istaknute emocionalne promjene koje se mogu javiti kod roditelja, kao i promjene u odnosima s partnerom, uz praktične strategije za njihovo prevladavanje. Također, bit će razjašnjeno što se može očekivati u periodu nakon rođenja djeteta kako bi se roditeljima pružila bolja priprema za izazove koje mogu susresti.

Prehrana majki i djece: Nutricionistička savjetnica Tea Štefanac, mag. ing. biotechn

Naglasak će biti na prehrani i suplementaciji majke tijekom trudnoće te na prehrani koja je važna za vrijeme dojenja. Osim toga, bit će predstavljen uvod u dohranu, uključujući informacije o tome kada započeti s dohranom, kako odabrati odgovarajuće namirnice te razlike između kašica i komadića hrane.

Lifestyl-photo-1

Utjecaj kretanja na mamu i bebu: Matea Vitik, mag.rehab.educ. – Kiddo centar.

Zašto je važno biti aktivna tijekom trudnoće i nakon poroda, i kako to činiti na siguran način? Matea će detaljno objasniti zašto je važno kretanje i vježbanje za trudnice te kako se vratiti u formu nakon porođaja. Također, bit će obradjen motorički razvoj djece, uključujući važne miljokaze i načine praćenja razvoja, kao i tehnike baby handlinga za pravilno rukovanje novorođenčetom. Dodatno će biti predstavljene ključne vježbe za poticanje motoričkog razvoja djeteta, uključujući prve korake i izbor prve obuće.

Lifestyle-photo-3

Nošenje djece i sigurnost u prometu: Neda Zubović Mihaljević, certificirana savjetnica za nošenje – NajNaj.eu

Na ovom predavanju će se detaljno istražiti dobrobiti nošenja beba te će se predstaviti različite vrste nosiljki i kako odabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Također, bit će prilike za praktično isprobavanje nosiljki i vježbanje njihove pravilne uporabe. Osim toga, bit će istaknuta važnost korištenja autosjedalica te će se razmotriti različiti tipovi autosjedalica i kako odabrati onu koja je najprikladnija za vaše dijete. Bit će detaljno objašnjeno kako pravilno postaviti autosjedalicu u automobil kako bi se osigurala maksimalna sigurnost djeteta.

Prijavite se u NajNaj školu za buduće roditelje

Ova škola ujedno je jedinstvena prilika za sve trudnice i njihove partnere da na jednom mjestu dobiju širok spektar znanja, praktičnog iskustva i savjeta uz koje će se osjećati samopouzdano za porod i početak roditeljstva.

Znate li da kvaliteta zadovoljavanja naših potreba u prvim mjesecima i godinama života trajno ostaje zapisana u našoj psihi i utječe na sve odnose koje gradimo kao odrasli ljudi? Upravo stoga je od neprocjenjive važnosti dobro se pripremiti za najvažniju ulogu u životu: ulogu mame i tate.

Ponavljamo, prvi ciklus škole počinje 5. ožujka u Zagrebu. Svaki ciklus traje mjesec dana i uključuje 8 predavanja iz različitih područja. Prijavom, osim mogućnosti dolaska na predavanja i radionice, ostvarujete brojne druge pogodnosti koje ćete saznati na samoj Školi. Broj polaznika je ograničen na 30 osoba kako bi osigurali što bolju interakciju s predavačima.

Ne propustite priliku za pripremu za najvažniju ulogu u životu – ulogu roditelja. 

Sviđa vam se ovaj koncept? Budite proaktivni te se javite Nedi i najnaj.eu ekipi da ova škola dođe što prije i u vaše gradove!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Za Praznik rada svi u Komižu na prvi Dječji festival – Kalanko

U Splitu se ovog četvrtka održava treća mini PR konferencija

Događanja

Panel kreativnosti i menadžmenta u Solinu

Događanja