Search
Close this search box.

Nezaboravni sportski spektakl u Šibeniku

Za djecu
ajme_portal_post

Regionalno natjecanje u hrvanju okuplja 120 hrvača iz 8 klubova

Hrvački klub Šibenik s ponosom najavljuje veliko regionalno natjecanje u hrvanju. Natjecanje će se održati u sportskoj dvorani OŠ Meterize u Šibeniku u subotu, 2. ožujka, s početkom u 12 sati.

Hrvanje u Šibeniku

Očekuje nas uzbudljiv sportski događaj na kojem će se natjecati preko 120 hrvača iz 8 klubova Istre, Like i Dalmacije, boreći se za titulu regionalnih prvaka Hrvatske.

Nakon postignutih uspjeha na državnim prvenstvima, domaćim i međunarodnim turnirima, mladi hrvači i hrvačice imaju priliku predstaviti svoje vještine šibenskoj publici. Očekuje se nezaboravan sportski spektakl koji će dodatno osnažiti ljubav prema hrvanju kako u Šibeniku tako i u ostalim dijelovima Hrvatske.

Posebna zanimljivost ovog natjecanja leži u formiranju regionalne reprezentacije nakon završetka natjecanja. Pobjednici u svakoj kategoriji dobit će priliku postati dio regionalne reprezentacije, a samim time i mogućnost da  predstavljaju svoju regiju na širem natjecateljskom području.

Podrška mladim talentima

Iz kluba poručuju: “Pozivamo sve zaljubljenike u hrvanje da nam se pridruže i podrže naše hrvače. Nakon uspjeha na prethodnim natjecanjima, ovo je prilika da mladi talenti pokažu svoje vještine pred šibenskom publikom.”

Organizatori očekuju dinamičnu atmosferu na natjecanju te pozivaju sve ljubitelje ovog sporta, ali i ostale zainteresirane da dođu, podrže svoje favorite i uživaju u sjajnom hrvanju koje će se odvijati na strunjači.

Hrvanje je sport koji karakterizira izdržljivost, taktičko razmišljanje i tehnika. Dinamična priroda hrvanja privlači različite dobne skupine, potičući razvoj tijela i uma. Hrvanje kod djece razvija iznimnu fizičku snagu, motoričku spretnost, ravnotežu, fleksibilnost i koordinaciju, između ostalog, a jako pozitivno utječe i na kognitivan i emocionalni razvoj djece.

Razlozi za uključivanje djece u sport dobro su nam poznati, budući da sport pozitivno utječe na gotovo svaki aspekt života. Od fizičkog zdravlja, poticanja motoričke spretnosti, snage i ubrzanja metabolizma do psihičkog i emocionalnog blagostanja. Sport nije samo tjelesna aktivnost, već i izvor smanjenja napetosti i stresa, te povećanja samopoštovanja i samopouzdanja.

Pridružite se ovoj jedinstvenoj prilici, podržite svoje favorite i doživite vrhunski sportski spektakl na strunjači u Šibeniku! Vidimo se 2. ožujka!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

U zagrebačku Arenu stižu najpoznatiji svjetski DJ-evi na STEREOSONIC

Događanja

Kolesterol kod djece: Zdrave navike od najranije dobi značajno smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila

Događanja

Kako je prošao dječji 17. “Mali Marulić“?

Događanja