Search
Close this search box.

Novi PS5 Slim: mala tajna svake snažne veze

Kolumne
ajme_portal_post

Kako do uspješnog braka u samom jednom koraku? 

Odgovor na ovo pitanje mogao bi vas iznenaditi. Tajna uspješnog braka leži u božićnom ili rođendanskom poklonu. Kažem ili jer je kod nas situacija takva da, jednom godišnje, jedan drugome, kupujemo TOČNO ono što si onaj drugi želi. Ne kupujemo si čarape, majice, košulje, parfeme ili nakit. Primjerice, za Božić davne 2017. godine, moj suprug je dobio PlayStation 4. Tada je to bio najnoviji Playstation – ako koga zanima. Ovo nije moja domena, da se razumijemo, ali, iako se igrice i dalje jako dobro igraju na starom Playstationu, ove godine, gora polovica je zaželjela upgrade. 

Sony je ove jeseni izbacio najnoviji, manji i elegantniji rekla bih ja laički, Playstation 5. Između muža i mene pao je dogovor- on će meni kupiti novi laptop, a ja njemu Peticu. Odmah nakon dogovora krenulo je moje sumanuto guglanje, jer je cijena ovog uređaja bila znatno skuplja u trgovinama nego online. Osim toga uređaji su se međusobno razlikovali. Kako bih imala “al pari” raspravu s prodavačima u trgovinama, morala sam znati što i zašto tražim, te po kojoj cijeni. Nisam htjela  da mi „uvale“ Spiderman igricu koju nitko nikad igrati neće.

PS5-Digital-Edition

Pa krenimo redom. Zašto želimo baš najnoviji redizajnirani PlayStation 5? Razloga je more. Kao prvo, Četvorku i dalje možemo dobro prodat. Kao drugo, novi modeli donose i nekakve inovacije, a postoje i razlike između standardnog modela s čitačem diska i Digital Edition verzije. Ova druga vam je dovoljna, a da bi stvar bila bolja, jeftinija je. No vidi čuda, baš prije Božića, Digital Edition je magično nestao sa stanja gdje god sam gledala. Osim toga, vidljive su one fizičke promjene u veličini i težini konzole koje sam vam već spomenula (ljepši je, elegantniji, tanji, manji) te nudi mogućnosti dodatne opreme (kao postolje). PlayStation 5 novi modeli, obećavaju (navodno) revoluciju u doživljaju igara. Ne znam jer ne igram, ali tako kažu g.Google i moj muž. Nova generacija konzole donosi nekoliko značajnih unapređenja, s posebnim naglaskom na prilagodljivost i kompaktnost. Ovako na oko, čini mi se da manje skuplja prašinu od Četvorke. Na sve su mislili. 

PS5-slim-nova-slika

“Jedna od ključnih novosti je uvođenje odvojivog čitača Blu-ray diskova, što označava suptilan pomak u pristupu korisnicima.” Ovo sam copy pastala s nekog IT portala, pa ako lažu oni mene, lažem i ja vas. Znam jedino da estetske izmjene uključuju četiri bočne stranice, visoki sjaj na gornjoj strani i mat teksturu na donjoj. Fora je. PlayStation 5 Slim modeli dolaze isključivo s postoljem za horizontalno postavljanje, dok će za vertikalno postavljanje biti potrebno dodatno postolje, naravno uz nadoplatu od 30 eura. 

Znam, neozbiljna sam. Pa za sve vas koji ste baš poput mog supruga, i pratite sve novosti iz IT, tech i gaming svijeta možemo sve sažeti u jednu kratku, ali jasnu listu prednosti iliti razlika s prethodnim modelom (koji je ruku na srce sličan, ali nije slim):

 1. Smanjeni volumen 
  Konzola je 30% manja po volumenu od prethodnih modela. Ne samo da je tanji, već je i lakši, čineći ga praktičnim i jednostavnim. Lako ćete mu pronaći mjesto u stanu, a možete ga i lakše prebacivati s mjesta na mjesto. Primjerice naša Četvorka se nije pomakla od 2017. na ovamo, osim za brisanje prašine s nje 2 centimetara amo i dva tamo.
 2. Sjajna i mat završnica
  Kao što smo već rekli, Petica je sjajna na vrhu konzole, dok donji dio zadržava mat stil karakterističan za originalne modele. 
 3. Dostupnost i cijena
  PS5 Slim možete pronaći s cijenom koja varira između 449,99 eura i 629,99 eura. Ima i skupljih opcija koje dolaze u paketu s nekakvim setovima igrica. 
 4. Dodatna opcija za disk
  Za one koji vole klasično iskustvo s diskovima, PS5 Slim dolazi s opcijom dodatne Ultra-HD Blu-ray čitačem. Tako možete uživati u svojim omiljenim Blu-ray filmovima na vrhunskom sustavu. (To sam isto kopirala, ako lažu oni meni – lažem i ja vas.)
 5. Moderni dizajn, ista snaga
  Unatoč tanjem profilu, PS5 Slim zadržava moćnu unutrašnjost, nudeći iste izvanredne performanse koje bismo očekivali od klasičnog PlayStation 5.

Jesam li ja na kraju kupila Playstation 5 Slim Digital Edition? Ne.

Prije Božića je bila, navodno, nestašica, pa su došli samo skuplji modeli uz koje se morala uzimati ili igrica ili dodatan joystick. To je na kraju ispalo 100 eura skuplje, pa sam kupnju odgodila za iza blagdana, kad kreću popusti. Pametno zar ne?

Moj dojam je da se PS5 Slim isplati malo čekati. Kada su u pitanju nešto skuplji proizvodi, strpljenje se uvijek isplati, a ako pomno pratite vijesti o lansiranju novih verzija možete uhvatiti i najbolje popuste.

Hint: proizvođači često nude atraktivne ponude i na prethodne modele kako bi potaknuli prodaju novih.

I za kraj, puštam Vam ovaj video koji je mene urnebesno nasmijao… nadam se da će i vas. 🙂

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

Grše DALMATINO novi singl najtvrđe ikad

Lifestyle

Kako sam napustila struku i siguran posao, da bi pronašla SEBE

Kolumne