Search
Close this search box.

Otvorenje preuređenog Odjela za djecu i mlade Knjižnice Trstenik

Događanja

ajme_portal_post

OTVORENJE PREUREĐENOG ODJELA ZA DJECU I MLADE KNJIŽNICE TRSTENIK I BESPLATNE ČLANARINE ZA SVE DO 18. GODINE U GRADSKIM KNJIŽNICAMA MARKA MARULIĆA U SPLITU

Gradska knjižnica Marka Marulića Split organizira svečano otvaranje preuređenog Odjela za djecu i mlade Knjižnice Trstenik u četvrtak, 2. svibnja s početkom u 18 sati te od tog dana započinje besplatan upis za sve u mreži naših knjižnica do navršene 18. godine života.

Svečano otvaranje preuređenog Odjela za djecu i mlade Knjižnice Trstenik održat će se 2. svibnja s početkom u 18 sati. Na svečanosti će, uz pozdravne govore, sudjelovati Klapa Dežgracija, Mažoretkinje grada Splita, učenici osnovnih škola Trstenik i Žnjan-Pazdigrad s recitacijama i dramskim te prigodnim izvedbama. Akademski slikar Marin Baučić održat će likovnu radionicu ilustracija namijenjenu djeci i mladima s početkom u 18.45 sati, u sklopu koje će ih upoznati s ilustracijama te ih potaknuti da osmisle ilustracije za svoju priču. Posjetitelji će imati priliku obići preuređeni Odjel za djecu i mlade, isprobati VR naočale te preuzeti pristupnice za upis u knjižnicu. Isto tako, svi zainteresirani moći će obići podrum knjižnice koji je preuređen u prostor za pohranu knjiga, ali i u prostor za kreativna kulturna događanja namijenjena stanovnicima Gradskog kotara Trstenik kao i svim građanima Grada Splita.

Od 2. svibnja sva djeca i mladi do navršenih 18 godina moći će se besplatno upisati ili besplatno obnoviti
članstvo u svim knjižnicama u mreži Gradske knjižnice Marka Marulića Split. Jedini trošak će biti 2 eura
za trajnu izradu iskaznice, ukoliko je još nemaju. Besplatan upis do sada su imala djeca do navršenih 14
godina, a ovime se ulazi u četvrtu, ujedno i zadnju fazu realizacije Strateškog plana GKMM Split. Besplatan upis može se izvršiti popunjavanjem pristupnice u knjižnicama ili popunjavanjem online obrasca dostupnog na poveznici https://gkmm.hr/prijavnica/.

Knjižnica Trstenik je treća knjižnica po veličini u mreži Gradske knjižnice Marka Marulića, nakon Središnjice te Knjižnice Bol-Plokite. Ima nešto više od 2.500 korisnika te preko 40.000 jedinica građe u kojoj se može naći nešto za svakoga. Odjel za djecu i mlade renoviran je pod arhitektonskom palicom Studia A.R.P. Dinka Peračića. Renovaciju je financirao Grad Split. Osim novouspostavljene Županijske bibliobusne službe GKMM Split i novog Odjela za djecu i mlade Mejaši-Kila ovo je treća po redu knjižnica koja je renovirana i otvorena u posljednje dvije godine (Knjižnica Dalmatina sa Spomen sobom Ljube Stipišića Delmate i kućnom knjižnicom Jakše Fiamenga, Knjižnica Žrnovnica sa Spomen sobom Miljenka Smoje i Odjel za djecu i mlade s preuređenim multifunkcionalnim podrumom Knjižnice Trstenik).


Gradska knjižnica Marka Marulića Split, županijska matična knjižnica, uz podršku svog osnivača Grada
Splita, te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Splitsko-dalmatinske županije nastavlja raditi
na važnosti i prepoznatljivosti čitanja i pismenosti među svim dobnim skupinama.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Ljeto na Tvrđavi sv. Mihovila: Stiže Baby Lasagna

Događanja

Humanitarna stand-up večer u Splitu za Udrugu Caspera

Događanja

Besplatni program za sve generacije u Muzejima Ivana Meštrovića

Događanja