Search
Close this search box.

Pivska craft zajednica Hrvatske jača nego ikad: SMASH, HHP i UPS natjecanja

Događanja

ajme_portal_post

Nakon uspješnog četvrtog SMASH natjecanja održanog u svibnju u Splitu, jučer je Zagreb održao XI. Hrvatsko Homebrew Prvenstvo (HHP). Udruga pivara Sjever i ove godine u srpnju sprema se za veliku feštu UPS FEST 2024. u Varaždinu. Pivska craft zajednica u Hrvatskoj doživljava pravi uzlet. Zahvaljujući uspješnim festivalima i natjecanjima, ljubitelji piva imaju priliku uživati u raznolikim i kvalitetnim craft pivama, a kućni pivari pokazati svoje vještine.

Split Beer Fest i SMASH natjecanje u Splitu

Organizatori Ivana, Diano, Pave i Riža 4. svibnja 2024. u Plan B pub-u u Splitu ponovno su oduševili posjetitelje. Festival i međunarodno pivsko natjecanje, koji se održava već četvrtu godinu zaredom, bilježi rast u broju posjetitelja i sudionika. Ove godine, više od 400 posjetitelja moglo je uživati u preko 30 vrsta craft piva od 20 kućnih pivara i 11 pivovara na 16 točionika.

SMASH natjecanje privuklo je maksimalnih 80 natjecatelja koji su kuhali pivo s jednom vrstom ječma i hmelja (single malt & single hop). Natjecatelji su se natjecali u dva stila piva: 3A Češki Pale Lager i 18B Američki Pale Ale. Najbolje pivo, Best of Show, osvojio je Markku Leminnen iz Finske, čime je osvojio BrewTaurus FlexiTaurus PF30L fermentor vrijedan 700 EUR.

Pobjednike SMASH natjecanja možete pronaći OVDJE.

Natjecanje je obilježila i bogata lista sponzora koji su podržali događaj, uključujući Duofiller, Weyermann Malts, Yakima Chief Hops, Lallemand Brewing, Tilt Hydrometer, BarthHaas X, Sve za pivo, Badass Barley Malt i CroCraf. Također, kao sponzori su se priključili Brodić-promet, Lumer Shop, Juta Spiza, Sticker Mule i NIRS.

XI. Hrvatsko Homebrew prvenstvo u Zagrebu

Zagreb je u 1. lipnja ugostio XI. Hrvatsko Homebrew Prvenstvo, koje je privuklo veliki broj kućnih pivara i ljubitelja piva. Prvenstvo se sastojalo od natjecateljskog dijela, gdje su kućni pivari natjecali sa svojim pivima, ocijenjenih prema BJCP pravilima, te Pivskog Festivala, gdje su posjetitelji mogli kušati preko 80 vrsta piva.

Festival je bio prilika za okupljanje zajednice ljubitelja piva, bez obzira kuhate li svoje pivo ili jednostavno uživate u ispijanju različitih vrsta piva. Osim bogate ponude piva, posjetitelji su uživali u natjecanju u ispijanju piva i pivskom kvizu. Kako bi osigurali siguran povratak kući, organizatori su u suradnji s Uberom omogućili 40% popusta na vožnje od i do Zmajske pivovare na dan festivala.

Pobjednike natjecanja možete pronaći OVDJE.

UPS Fest 2024. u Varaždinu u srpnju

Udruga pivara Sjever sprema se za veliku feštu UPS FEST 2024., koja će se održati 6. srpnja kod Varaždinske Arene. Festival će, kao i prethodnih godina, omogućiti posjetiteljima neograničeno kušanje piva uz kupljenu ulaznicu.

Osim 100-ak vrsta piva različitih stilova, posjetitelji će moći uživati u bogatom zabavnom programu. Festival privlači sve veći broj poklonika homebrewinga koji dolaze razmjenjivati ideje i natjecati se sa svojim kućnim pivama, uz mogućnost osvajanja vrijednih nagrada sponzora.

ups-varazdin

Proglašenje najboljih piva i „Best of show“ bit će vrhunac festivala, nagrađujući najbolje među najboljima.

Kartu za UPS Varaždin potraži OVDJE.

Sezona festivala i natjecanja završava u Osijeku

Sezona festivala i natjecanja završava u Osijeku, gdje će Udruga Panonski Pivarski Sindikat ugostiti HOMBRE homebrew festival 19. listopada. Ovaj događaj zaokružit će godinu bogatu pivskim događanjima, okupljajući zajednicu pivskih entuzijasta na još jednom nezaboravnom druženju.

Hrvatska pivska craft zajednica jača je nego ikad, a brojni festivali i natjecanja potvrđuju da ljubav prema pivu i kućnom pivarstvu ne prestaje rasti. Očekujemo s nestrpljenjem buduće događaje i nove kreativne pive koje će nas nastaviti oduševljavati.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja

Rođendanski party #girlsonlyputovanja o kojem će se još dugo pričati

Događanja

Burger fest ide na godišnji odmor

Događanja