Search
Close this search box.

Počinje tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga -12. FESeTemana trogirskoga libra

Događanja

ajme_portal_post

“Najtežih je prvih sto” Tatjane Marije Banić i novo izdanje “Trogirskih legendi” Ante Ivačića.

12. FESeTemana trogirskoga libra – tradicionalni festival knjiga trogirskih autora, izdavača i knjiga s trogirskim temama, održavat će se u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira od 22. do 27. travnja 2024. Osim svakodnevne prodajne izložbe knjiga, u srijedu, 24. travnja u 19:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predstavljanje zbirke pjesama Tatjane Marije Banić Najtežih je prvih sto. U četvrtak, 25. travnja u 19:00 sati predstavljanje novog izdanja Trogirskih legendi Ante Ivačića.

Predstavljanje zbirke Najtežih je prvih sto

“Trogirska pjesnikinja Tatjana Marija Banić vezla je svoju pjesničku čipku u tišini svoje duše i kad je u njoj zaokružila stoti ubod, ponizno i ženstveno nježno, odlučila ju je podijeliti sa znanim i neznanim zaljubljenicima u lijepu pjesničku riječ. Zadnje tri godine svoje emocije pretače na papir i stvara svojih prvih sto pjesama. Ovo je njezina prva zbirka.”, napisao je o zbirci književnik Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., jedan od predstavljača. Zbirku će predstaviti i dr. sc. Ilija Protuđer, urednik i nakladnik zbirke, uz moderiranje Daniele Kontić. U programu će sudjelovati Zvonimir Tonković, profesor glazbe iz Otočca i Mandolinski orkestar Okruk. 

– Pozivam svih da nam se pridruže u srijedu, 24. travnja u 19:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar. – kaže Maja Maljkovic Zelalija iz Muzej grada Trogira.

Predstavljanje Trogirskih legendi

U četvrtak, 25. travnja u 19:00 sati u Galeriji Cate Dujšin Ribar održat će se predstavljanje novog, dvojezičnog i ilustriranog izdanja Združenih artista Trogir –  Trogirske legende Ante Ivačića. U predstavljanju ovog izdanja sudjelovat će Ivanka Mijić i Daniela Kontić, urednica ovog izdanja kojeg je na engleski prevela Tatjana Radmilo, ilustrirala Marija Puović, a grafički oblikovao Vlado Sorić. Na predstavljanju Trogirskih legendi javnosti će se prvi put predstaviti i kratki film Marin Kiudis, kojeg su prema istoimenoj legendi snimili učenici Osnovne škole Majstora Radovana u okviru projekta Marin Kiudis – trogirska legenda kojim sudjeluju u projektu Čuvari baštine Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

– Nakon filma počet će kratka, tematska storytelling tura gradom – sigurni smo da će – zahvaljujući našoj interpretatorici Doris Čavki – biti legendarna! – naglašava Maljkovic Zelalija.

FESeTemani trogirskoga libra

Festival trogirskih knjiga u organizaciji Muzeja grada Trogira, nastao u povodu obilježavanja Dana hrvatske knjige prema ideji Daniele Kontić, i ove će godine posjetiteljima ponuditi preko 100 naslova trogirskih autora, izdavača ili pak knjiga s trogirskom tematikom. U radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 9:00 do 13:00 te od 17:30 do 19:30, subotom od 9:00 – 13:00, svratite u izložbeni prostor Muzeja grada Trogira. Razgledajte ponudu i pronađite nešto za sebe – od poezije i beletristike preko časopisa i znanstvenih studija iz područja povijesti, zaštite spomenika, arheologije i glazbe do slikovnica za djecu.

– Veselimo se vašem dolasku na FESeTemanu od 22. do 27. travnja 2024. u izložbenom prostoru Muzeja grada Trogira i na predstavljanje knjiga u srijedu, 25. i četvrtak, 26. travnja 2024. u 19:00 u Galeriji Cate Dujšin Ribar! – za kraj će Maljkovic Zelalija.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Preporuka za srpanj: ljeto u Domu mladih

Događanja

“100 lica trogirskih razglednica” u Muzeju grada Trogira

Događanja

Ovog se tjedna održava sedmo izdanje Thrill Blues Festivala

Događanja