Search
Close this search box.

“PoNosni Slon” – Lekcija ljubavi i različitosti 

Događanja

ajme_portal_post

Upoznajte Jasminu Aleksandru Žiljak

Upoznajte Jasminu Aleksandru Žiljak, strastvenu umjetnicu i edukatoricu s bogatim iskustvom u području dramske pedagogije, pripovijedanja i komunikacijskih vještina. Svoju stručnost i ljubav prema umjetnosti prenosi na sve generacije – od djece do odraslih.

Tko je Jasmina?

Jasmina se ističe svojom snažnom pozadinom u vođenju dramskih grupa za odrasle i djecu. Vodila je Dramski studio za djecu u GKM-u Split, Glumački studio  za djecu Kazališta PlayDrama, program Forum teatra za odrasle u istom Kazalištu, kao i ciklus radionica komunikacijskih vještina u Srednjoj školi Hvar.

Kroz svoj rad, proširila je svoje znanje pomoću brojnih različitih edukacija u zemlji i inozemstvu. Njezina stručnost nije ograničena samo na učitelje i odgojitelje, već se proširuje i na turističke vodiče, knjižničare te sve zainteresirane za razvoj pripovjednih i dramskih vještina.

Jasmina se ističe i kao kreativna umjetnica koja neumorno radi na stvaranju pripovjednih performansa, nastupajući na festivalima, u kazalištima i knjižnicama diljem regije. Njezini impresivni nastupi obuhvaćaju događaje poput Mosor film festivala, Teatrin festivala u Roču te Serum festivala na Hvaru.

Sa svestranim umjetničkim pristupom i predanošću edukaciji, Jasmina Aleksandra Žiljak predstavlja inspirativnu figuru koja obogaćuje kulturnu scenu i potiče razvoj kreativnosti i komunikacijskih vještina kod svih svojih polaznika. Svi koji su imali priliku sudjelovati u njezinim radionicama ili uživati u njezinim nastupima sigurno su doživjeli jedinstveno iskustvo koje ostavlja neizbrisiv dojam. Organizira i vodi kreativne bajkaonice i pričaonice legendi i narodnih priča u vrtićima, školama, knjižnicama. Ako i vi želite da ova čarobna iskustva obogate vaš vrtić ili školu, ne oklijevajte! Kontaktirajte Jasminu odmah putem e-maila na ziljakj@gmail.com i dozvolite djeci da otkriju čaroliju pričanja priča.

Osim toga, Jasmina je nedavno očarala male i velike čitatelje svojom prvom, slikovnicom “Ponosni slon”. Ova terapeutska priča je duboko emotivno putovanje kroz prihvaćanje sebe i drugih, učeći djecu nezaboravnu lekciju o ljepoti različitosti.

“PoNosni slon” lekcija ljubavi i različitosti

ponosni-slon-2

Ova priča o slonu Tvigiju suočenim sa zadirkivanjem drugih životinja postavlja temelje samopouzdanja i suosjećanja. Slojevita priča nudi djeci prostor za istraživanje vlastitih osjećaja i razumijevanje snage ljubavi.

Djeca danas sve ranije postaju svjesna svoga tijela, svojih “nedostataka”, odnosno onoga što društvo nameće kao nedostatak. To je nešto što već sada i u predškoli možete vidjeti. Definitivno je to tema o kojoj se treba mudro pričati” rekla je Jelena Pervan, recenzentica slikovnice.

Mala slikovnica s velikom pričom, i uistinu posebnim ilustracijama Martina Zalara, i odrasle potiče da se pitaju: 

Ima li ljepota boju?

Samo jednu?

Samo svoju?

Ima li ljepota metar?

Sat il’ vagu, možda šestar…

“PoNosni slon” već postiže uspjehe 

Kruna uspjeha PoNosnog Slona je nominacija za nagradu Ovca u kutiji. Ta nominacija je dokaz kako i struka prepoznaje vrijednost i važnost ove dječje slikovnice.

“PoNosni slon” za sve generacije

“PoNosni Slon”, Jasmine Aleksandre Žiljak ostavlja nasljedstvo koje nadmašuje stranice slikovnice. Njezina priča nije samo za djecu – to je podsjetnik o važnosti prihvaćanja sebe, upravo takvima kakvi jesmo. I nema ova priča sretan kraj za sve, ali na topao, nenametljiv, duhovit način, s mnogo ritma i ponešto rime, uči djecu, ali i odrasle, važnu lekciju o samopouzdanju i suosjećanju.

Slikovnicu možete naručiti putem webshopa ili kupiti na prodajnim mjestima nakladničke kuće Innamorata.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Specialty kava koju morate probati: D16 i Amokka pozivaju vas na nezaboravan event u Splitu!

Događanja

Kakve veze imaju krokodili i parfemi?

Lifestyle

Wabi-sabi: Umjetnost jednostavnosti koja očarava Instagram svijet

Lifestyle