Search
Close this search box.

“Psihološki aspekti trudnoće, poroda i postpartuma” 

Zdravlje

ajme_portal_post

Predavanje za trudnice 20. 02. 2024.

Rođenjem djeteta rađa i majka. Besplatno predavanje „Psihološki aspekti trudnoće, poroda i postpartuma” stavlja naglasak na važnost ženske informiranosti, pripreme i osjećaja kontrole tijekom porođaja.

trudnice-ivfoplodnja-beba-13

Besplatno predavanje „Psihološki aspekti trudnoće, poroda i postpartuma”

U Klinici za ženske bolesti i porode KBC Split (velika dvorana dr. Petar Rismondo u prizemlju) održat će se 20. veljače 2024. godine u 18:00 sati besplatno predavanje namijenjeno trudnicama „Psihološki aspekti trudnoće, poroda i postpartuma” koje trudnicama može poslužiti kao svojevrsna priprema za porod i razdoblje babinja. Predavanje se održava u sklopu 17. tjedna psihologije u Hrvatskoj.

Tijekom predavanja naglasak će biti na psihološkim izazovima koji se javljaju tokom trudnoće i razdoblja babinja kao i promjenama koje se događaju, kako na fizičkoj, tako i na psihološkoj razini. Nezaobilazna je tema poroda i straha od poroda, pri čemu će se trudnicama nastojati približiti iskustvo poroda kroz psihoedukaciju i osnažiti ih za tako važan trenutak u njihovu životu. Naposljetku, govorit ćemo o povezanosti između majke i djeteta i što to zapravo znači. Predavanje će biti interaktivne prirode stoga će sve sudionice imati priliku podijeliti brige i pitanja s kojima se suočavaju.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave na sljedeću e-mail adresu: gin.psiholog@kbsplit.hr


Prijava treba sadržavati ime i prezime te kontakt telefon.

Predavanjem se želi potaknuti žene na informiranje i pripremu za porod, prepoznavanju važnosti psihičke pripreme za porod i naglašavajući da je žensko tijelo stvoreno za rađanje. Strah je normalna reakcija, ali važno je usredotočiti se i na pozitivne aspekte poroda.

*Ostale tekstove slične teme pronađite ovdje.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Kampanja ‘Nisam rekla DA!’ Svaka seksualna aktivnost bez pristanka je seksualno nasilje

Zdravlje

Ove sastojke SPF krema trebamo izbjegavati

Zdravlje

Centar HOLOS: Novi pogled na zdravlje

Zdravlje