Search
Close this search box.

Nezaboravan tango u Koncertnoj dvorani Ive Tijardovića – Quinteto Astor Piazzolla

Događanja

ajme_portal_post

20. 1. 2024., subota u 19:30 sati
Koncertna dvorana Ive Tijardovića
Organizator: Hrvatski dom Split

Quinteto Astor Piazzolla ime koje jamči vrhunsku izvedbu

Sinoć je Koncertna dvorana Ive Tijardovića u Splitu ugostila izuzetan glazbeni događaj – koncert Quinteta Astor Piazzolla, vrhunske argentinske tango skupine. Organiziran od strane Hrvatskog doma Split, koncert je privukao veliki broj ljubitelja glazbe. Prepuna dvorana jasno je pokazala veliki interes brojnih Splićana prema ovom strastvenom glazbenom žanru.

Izvođači Quinteta Astor Piazzolla su majstorski prenijeli svoje umijeće, ispunjavajući dvoranu živopisnim notama tanga. Oduševljenje publike bilo je opipljivo.

Quinteto Astor Piazzolla, ime koje samo po sebi jamči vrhunsku izvedbu, očarao je publiku virtuoznim izvedbama skladbi koje su postale klasici tanga. Njihova strastvena izvedba i izražajnost stvorili su atmosferu koja je preplavila dvoranu, ostavljajući gledatelje bez daha.

Publika se oduševila njihovom izvedbom i nije štedjela aplauze

S dugotrajnim “bravo” i gromoglasnim pljeskom publika je pozvala ansambl na dva izlaska na bis. Dvorana je odjekivala od entuzijastičnih ovacija, stvarajući atmosferu koja je premašila očekivanja i ostavila neizbrisiv dojam na sve prisutne.

Quinteto Astor Piazzolla osnovan je 1998. godine, a naslijedio je slavnog skladatelja Astora Piazzollu s jasnom misijom – očuvati i proširiti njegovo umjetničko naslijeđe. Sastav čine Pablo Mainetti na bandoneonu (četverouglasta harmonika popularna u Argentini), Nicolás Guerschberg za klavirom, Serdar Geldymuradov na violini, Armando de la Vega na gitari, Daniel Falasca na kontrabasu te Julián Vat kao glazbeni direktor. Ova iznimna grupa glazbenika donosi jedinstvenu virtuoznost i predanost u interpretaciji raznovrsnog Piazzollinog repertoara.

Originalni Piazzollin kvintet, okupljen 1960., ključno je pridonio razvoju Nuevo Tango zvuka. Nakon povratka u Argentinu 1978., Piazzolla je ponovno oformio kvintet, s kojim je osvojio svjetsku slavu.

Quinteto Astor Piazzolla i nakon više od 20 godina rada osvaja publiku diljem svijeta. Dobitnici su Latin Grammy za Najbolji tango album 2019. godine. 

Očekujte još spektakla u Hrvatskom domu u Splitu

Hrvatski dom Split već je objavio program događanja do kraja veljače na njihovim službenim stranicama. Tako vas već u četvrtak, 25. siječnja, očekuje Artur Kaganovskiy, violina & Philippe Raskin, klavir. U subotu, 27. siječnja, nastupa Zvonimir Šestak Groove Assembly. U veljači je planiran Bal pod maskama i Bal pod maskama za djecu, a cjelokupni program i ulaznice možete pronaći ovdje: https://hdsplit.hr/događanja/događanja

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja

Rođendanski party #girlsonlyputovanja o kojem će se još dugo pričati

Događanja

Burger fest ide na godišnji odmor

Događanja