Search
Close this search box.

Riječki Advent – Rijeka u božićnom ruhu

Događanja
ajme_portal_post

Donosimo vam pregled lokacija na Riječkom adventu

U vrijeme blagdanske čarolije, grad Rijeka se pretvara u pravu malu zimsku bajku tijekom Adventa. Svjetla lampica, miris kuhanog vina i vesela glazba ispunjavaju ulice, stvarajući nezaboravno iskustvo za posjetitelje. Ove godine, Advent u Rijeci nudi niz atrakcija koje će zadovoljiti svačiji ukus, a posebno su usmjereni na obitelji s djecom.

Adventski program u Rijeci započeo je 1. prosinca 2023. i traje do 7. siječnja 2024. Raznolike aktivnosti odvijat će se na nekoliko ključnih gradskih lokacija, uključujući Trsatsku Gradinu, Korzo, Trg Riječke rezolucije i Gat Karoline Riječke, gdje je tradicionalno postavljeno klizalište.

Advent na Trsatu

Advent na Trsatu donosi jedinstvenu atmosferu i predivne pejzaže na jednom od najživopisnijih dijelova Rijeke. Smješten na brežuljku iznad grada, Trsat oduševljava posjetitelje šarmom svojih ulica i predivnim pogledom na more.

Zahvaljujući impresivno osvijetljenom ambijentu i jedinstvenoj atmosferi, Advent na Trsatskoj Gradini ubrzo je postao zapaženi vrhunac riječkog adventskog programa. Osim raskošne rasvjete i glazbenih izvedbi, posjetitelji na slikovitom Trsatu mogu vidjeti i veličanstvene jaslice. Kao i brojne svjetlosne instalacije, među kojima se ističe divovska božićna kuglica na ulazu te violina visoka čak šest metara.

Adventske manifestacije na Trsatu uključuju tradicionalni sajam, gdje lokalni obrtnici predstavljaju svoje proizvode, te bogat kulturni program. Svjetlosne instalacije osvjetljavaju staze, stvarajući bajkovitu atmosferu koja poziva posjetitelje da uživaju u blagdanskom duhu. Tijekom Adventa na Trsatu, crkva Gospe Trsatske postaje središte kulturnih događanja, božićnih koncerata i umjetničkih nastupa. Ako je suditi po broju posjetitelja, ovo je Riječanima zaista omiljeno adventsko mjesto ove sezone.

Advent na Korzu

Jedna od ključnih lokacija na kojoj se odvija čarolija jest Korzo, glavna gradska promenada, koja je ukrašena svjetlećim ukrasima, a trgovine i ugostiteljski objekti uređeni su u božićnom duhu. Tu ćete pronaći i glavni adventski sajam s mnogo štandova na kojima se nude tradicionalni proizvodi, ručno izrađeni suveniri te domaći specijaliteti.

Osim velikog božićnog drvca, na Korzu je i nekoliko photo spotova. Kako ne bi propustili sve atrakcije i lokacije, slobodno se s obitelji ukrcajte na božićni vlakić koji obilazi Korzo.

Božićni poštanski ured Djeda Božićnjaka

Posebna pažnja posvećena je najmlađima. Ove godine, Advent u Rijeci nudi niz organiziranih događanja za djecu. Dječji kutak smješten na posebnom dijelu Korza donosi radionice, predstave i susrete s Djedom Božićnjakom, što će bez sumnje razveseliti mališane i stvarajući nezaboravne uspomene.

Poštanski ured Djeda Božićnjaka, smješten u jedinstvenom Riječkom tunelu, predstavlja posebnu atrakciju tijekom adventskog razdoblja. Tunel, inače poznat po svojoj bogatoj povijesti, postao je mjesto gdje djeca mogu izraziti svoje božićne želje i poslati pisma Djedu Božićnjaku. Ured Djeda Božićnjaka je uistinu čaroban – zidovi su ukrašeni božićnim motivima, a entuzijastični vilenjaci pomažu malim pošiljateljima da svoje poruke učine posebnima. Ovo je mjesto mjesto koje će djeca dugo pamtiti i koje će biti jedna od omiljenih uspomena iz djetinjstva.

Klizalište Morska pahuljica

Gat Karoline Riječke ji ove godine zaledilo klizalište ‘Morska pahuljica’, koje slavi svoje 21. izdanje. Ovo klizalište otvoreno je za posjetitelje od 1. prosinca 2023. do 14. siječnja 2024. Posebna pažnja posvećena je djeci iz osnovnih škola s područja Grada Rijeke, budući da su radnim danom termini od 8 do 16 sati rezervirani isključivo za njih. Ova inicijativa omogućava školarcima besplatno klizanje i stvaranje nezaboravnih blagdanskih trenutaka.

Radnim danom, za građanstvo, klizalište je otvoreno od 16:00 do 22:00 sati, dok  subotom i nedjeljom radi od 10:00 do 22:00 sata.

Tijekom blagdana, na Badnjak i Staru godinu, klizalište će raditi skraćeno, prateći poseban raspored kako bi posjetiteljima omogućilo uživanje u blagdanskom duhu.

Osim svega navedenog, na Trgu Riječke rezolucije organiziraju se predstave za djecu. Svaki vikend tu su i razne animacije, kao što su face painting, balonijada i slične aktivnosti koje će djeci uljepšati blagdansko vrijeme.

Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na bogat kulturni program koji se održava tijekom Adventa u Rijeci. Koncerti, predstave i drugi kulturni događaji čine ovu božićnu čaroliju potpunom, privlačeći posjetitelje iz cijele regije. Raspored svih manifestacija se može pronaći  na službenim stranicama Grada Rijeke.

Advent u Rijeci pruža sve što vam je potrebno za savršeno obiteljsko vrijeme tijekom blagdana. Od uživanja u božićnim delicijama, kupovini originalnih poklona na štandovima, do sudjelovanja u raznolikom kulturnom programu, Rijeka je destinacija koja osigurava da blagdansko raspoloženje ispuni svakog posjetitelja, posebno one najmlađe.

Na poveznicama možete pronaći program adventure u Šibeniku te Splitu i okolici.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Za Praznik rada svi u Komižu na prvi Dječji festival – Kalanko

U Splitu se ovog četvrtka održava treća mini PR konferencija

Događanja

Panel kreativnosti i menadžmenta u Solinu

Događanja