Search
Close this search box.

Sl❤️venija: 5-dnevni itinerar u Sloveniji

Putovanja
ajme_portal_post

Zemlja zelenih dolina, jezera koja odražavaju njezinu ljepotu, i planinskih vrhova koji pozivaju na istraživanje.

Proveli smo pet dana na putovanju kroz ovu čarobnu zemlju. Uvodimo vas u našu priču, ispisujući dane ispunjene susretima s konjima, vojnim muzejima, bajkovitim jezerima, adrenalinskim iskustvima i šarmom glavnog grada. Kroz ovaj tekst, dijelimo s vama svaki korak našeg putovanja, ne kao turisti, već kao istraživači.

slovenija-2

Polazak iz Pule i Oduševljenje Lipicancima

Na početku naše avanture, krenuli smo iz Pule prema Lipica – Stud Farm gdje smo se upoznali s predivnim lipicancima. Lipicanac, prepoznatljiv po svojoj bijeloj boji, mišićavoj građi i ljupkom izgledu, jedna je od najstarijih pasmina konja na svijetu. Ovi konji su ne samo prepoznatljivi po svojoj ljepoti, već i po svojoj svestranosti. Tradicionalno su korišteni u jahačkim školama, vojsci i paradama.

Nakon toga, posjetili smo Park vojne povijesti Pivka, gdje smo se oduševili vojnim muzejom, istražujući impresivne tenkove, oružje te jedinstvenu jugoslavensku podmornicu. Muzej je pravi raj za ljubitelje vojne povijesti.

Smjestili smo se, krajem dana, u Eko Glamping Resort Krištof, oduševljeni drvenim ambijentom, ljubaznim domaćinima i okruženjem koje je pružalo pravi raj za dušu.

Otkrivanje Bledskog Jezera

Drugi dan proveli smo na prekrasnom Bledskom Jezeru, istražujući njegovu romantičnu atmosferu. Plivajući u jezeru s patkicama i posjećujući prirodni otočić, doživjeli smo čaroliju Blejskog kraja.

Nismo propustili posjetiti Blejski Dvorac s kojeg se pruža fascinantan pogled na jezero. Unatoč cijenama kave, isplatio se zbog jedinstvenog doživljaja.

Nakon obilaska jezera, slijedila je opuštena šetnja obalom i ručak s pogledom na jezero. Naravno, desert je bio obavezna bledska kremšnita.

Netaknuta priroda Bohinjskog Jezera

Posjetili smo Bohinjsko Jezero, koje nas je oduševilo svojom netaknutom prirodom. Osim plivanja u jezeru, panoramski brodić pružio nam je jedinstven pogled na okolicu.

Žičara Vogel pružila nam je besplatnu vožnju s prekrasnim pogledom, a na vrhu smo uživali u hranjenju koza i ljama za samo 1€. Ljeti, Vogel postaje oaza za one koji vole prirodu i planinarenje. Planinske staze pružaju nevjerojatan pogled na okolne vrhove Julijskih Alpi i dolinu Bohinjskog jezera. Posjetitelji često kreću na staze poput staze do Debelog Rtiča ili na vrh Vogela, gdje mogu uživati u spektakularnom panoramskom pogledu.

Ljetno sanjkanje – Od straha do nevjerojatne zabave

Četvrti dan započeli smo nezaboravnim ljetnim sanjkanjem u Kranjskoj Gori. Brzo smo savladali panični strah na početku staze… i uživali u svakoj vožnji.

Na samo 3 km od Kranjske Gore, otkrili smo prirodni rezervat Zelenci, posjetili Jezero Jasna i doživjeli ljepotu rijeke Soče. Cijeli dan smo posvetili istraživanju slovenske prirodne ljepote.

Jezero Jasna ima dva dijela koja su međusobno povezana. Njegova voda, prozirna i mirna, stvara idiličnu sliku u kojoj se odražava okolni planinski krajolik. Oko jezera nalazi se pješačka staza koja omogućava posjetiteljima opuštanje uz miran šetnju i uživanje u prirodnom okolišu.

Rijeka Soča, poznata i kao “smaragdna ljepotica”, jedna je od najčišćih rijeka u Europi. Teče kroz Julijske Alpe, stvarajući slikovite krajolike i pružajući nezaboravno iskustvo ljubiteljima prirode.

Zeleni Grad s Posebnim Vibe-om

Završili smo našu avanturu u Ljubljani, gradu koji diše svojim posebnim “vibe-om”. Posjetili smo Ljubljanski Grad, istražili centar grada, tržnicu te uživali u najboljem brunchu u @ek_bistro.

Pet dana putovanja kroz Sloveniju pružilo nam je nevjerojatnu raznolikost iskustava. Slovenija je zemlja koja ostavlja bez daha svojom prirodnom ljepotom i toplinom svojih ljudi, a naša petodnevna avantura ostaje zauvijek urezana u sjećanju.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Provjerili smo za vas: Što istražiti u Omišu?

Putovanja

Zašto je Fortica poviše Omiša nezaobilazna turistička lokacija?

Putovanja

U ribolov s tatom – Zašto je ovo odlična aktivnost?

Slow living