Search
Close this search box.

Skijanje u Crnoj Gori – zemlja gdje je ski pass duplo jeftiniji, a snijeg duplo deblji. 

Putovanja
ajme_portal_post

U susret još jednoj zimskoj turističkoj sezoni, u Splitu je nedavno predstavljena atraktivna ponuda destinacija diljem Crne Gore, popularna skijališta i posebno osmišljeni programi za blagdane. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i lokalne turističke organizacije Kotora, Tivta, Cetinja, Nikšića, Žabljaka i Skijališta Crne Gore podijelili su s nama sve čari i mogućnosti koje ova zemlja nudi tijekom zimske sezone. U nastavku otkrijte zašto su nama za oko zapela baš njihova skijališta. 

Sezona skijanja u Crnoj Gori obično traje od prosinca do travnja, pružajući svima dovoljno vremena za uživanje u snježnim čarima. 

Posjetitelji crnogorskih skijaških destinacija imaju priliku uživati u raznovrsnim aktivnostima, uključujući sanjkanje, skijanje i bordanje. Za one avanturističkog duha, dostupne su dodatne mogućnosti poput jahanja konja, planinarenja i vožnje motornim sanjkama duž prekrasnih planinskih područja poput Durmitora, Bjelasice, Sinjajevine, Komova te mnogih drugih. Zahvaljujući poboljšanoj putnoj infrastrukturi, ove aktivnosti sada su još pristupačnije iz centralnih dijelova zemlje. 

Pored odličnih skijaških staza, Crna Gora također nudi raznovrstan smještaj i kulinarske užitke. 

Bez obzira jeste li početnik ili iskusni skijaš, Crna Gora ima staze prilagođene za sve.

Skijalište Savin kuk – vrhunska zabava na Durmitoru

Savin Kuk, smješten na nepunih pet kilometara od centra Žabljaka, predstavlja jedan od najljepših, najprepoznatljivijih i najfotografiranijih vrhova Durmitora. Sa svojih 2313 m nadmorske visine, pruža nepregledne panorame i očaravajuće prirodne ljepote.

Za ljubitelje visokih planina, skijalište Savin Kuk na Durmitoru nudi vrhunsku zabavu. S dužinom staze od 3500 m i visinskom razlikom od 700 m, ovo skijalište ima sve što vam je potrebno za potpuno uživanje – od ski škole, najma opreme, noćnog skijanja do restorana i noćnih klubova.

Skijalište Savin kuk nudi različite opcije ski pasa prilagođene različitim potrebama i periodima. Od jednodnevnih i višednevnih ski pasa do sezonskih opcija.

  • Jednodnevni ski pass: 15 € (siječanj), 13 € (veljača i ožujak)
  • Dvodnevni ski pass: 25 € (siječanj), 20 € (veljača i ožujak)
  • Poludnevni ski pass: 10 € (siječanj), 8 € (veljača i ožujak)
  • Noćni ski pass: 6 € (moguće uz kupnju drugih vrsta ski pasa)
  • Sezonski ski pass: 150 €

Kolašin 1600 – najatraktivnije skijalište Crne Gore

Na radare ljubitelja skijanja posebno stavljamo Kolašin 1600, jedno od najatraktivnijih skijališta smješteno na planini Bjelasica. Skijaške staze su označene kao lake, srednje i teške, što znači da svi tipovi skijaša i bordera mogu pronaći staze koje odgovaraju njihovim vještinama.

Osim skijanja,možete uživati u turističkoj vožnji žičarom i istraživati ljepotu okoline, a preporučuje se i opuštajuća šetnja na čistom planinskom zraku. Nakon aktivnosti na stazi, posjetitelji mogu uživati u raznolikoj gastronomskoj ponudi. Da bi poboljšala iskustvo posjetitelja, skijališta su povećala kapacitet parkirališta na ukupno 500 automobila. Sada posjetiteljima stoje na raspolaganju dva prostrana parkirališta.

kolasin1600-cjenik

Skijalište Vučje – aktivnosti za sve generacije

Ne propustite priliku istražiti skijalište Vučje u Nikšiću. S rekreativnom stazom dužine 1200 m, malim stazama od 120 m i snowboard parkom, Vučje pruža nezaboravno iskustvo svim posjetiocima. Uživajte u restoranima, noćnim klubovima i turističkoj vožnji žičarom po pristupačnim cijenama.

Sezonski ski pass također je dostupan po istim cijenama kao za Savin Kuk. Ipak, molimo vas da provjerite aktualne cijene na službenim web stranicama skijališta kako biste bili sigurni da imate najnovije i točne informacije.

Osim skijanja, gosti mogu istraživati slikovite obalne gradove, uživati u lokalnoj kuhinji, istražiti bogatu kulturnu baštinu, ali i uživati u jako bogatom koncertnom programu po raznim gradovima Crne Gore.  

Ono što ovu zemlju čini posebnom jest činjenica da se za vrlo kratko vrijeme vožnje s visokih skijališta možete spustiti do obale i uživati u opuštenoj atmosferi uz kavu uz more. Ova jedinstvena mogućnost čini Crnu Goru idealnom destinacijom za skijaške praznike. Pogledajte sve detalje o cijenama, opcijama ski pasa i posebnim ponudama na službenim web stranicama. 

Sada je vrijeme da rezervirate svoj nezaboravan aktivni odmor na padinama Bjelasice, Vučja ili Durmitora. Ove zime, neka Crna Gora bude vaša destinacija skijaških snova.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Provjerili smo za vas: Što istražiti u Omišu?

Putovanja

Zašto je Fortica poviše Omiša nezaobilazna turistička lokacija?

Putovanja

U ribolov s tatom – Zašto je ovo odlična aktivnost?

Slow living