Search
Close this search box.

Split za djecu: Vlakić i pričaonica na Marjanu oduševili male i velike

Događanja

ajme_portal_post

U nedjelju ujutro brojne su obitelji uživale u besplatnom programu organiziranom u sklopu
projekta “Split za djecu”. Dva vlakića puna djece i roditelja krenula su iz centra Splita prema Dječjem gradu na Marjanu. Nakon uzbudljive vožnje, koja je sama po sebi odličan doživljaj za mališane, u amfiteatru pokraj Zoološkog vrta održana je pričaonica spisateljice Jelene Pervan. Priča “Kuhar i kralj” Julije Donaldson u marjanskoj je izvedbi dobila sasvim novu dimenziju. Interaktivni pristup Jelene Pervan, autorice popularnih slikovnica o Mrljeku i Prljeku, zabavio je i male i velike.

“Na Marjanu sam dočekala dva vlakića puna djece i roditelja. Prizor kao iz Vlaka u snijegu. Samo što je nas počastilo sunce i miris mora. Do vrha Marjana dovela ih je priča. Upoznali smo jednog gladnog kralja, jednog šeprtljavog kuhara, zajedno zamutili nevidljive palačinke, ispekli ih i guštali u njima. Koja radost! Ispričala sam tisuće priča djeci diljem Hrvatske, ali malo je koja tako slatka i čudesna kao ona koju pričam u svom Splitu. Baš kao najslađa palačinka. Susrela sam se s djecom koju poznajem, upoznala neku novu djecu koja vole priče i napuniladušu do idućeg susreta. Hvala Romani na organizaciji i suradnji. Neka lipanjska priča na Marjanu postane naša nova tradicija!” – oduševljena je Jelena Pervan.


Oduševljeni su i svi ostali koji su se u nedjeljno jutro uputili na Marjan, bilo vlakićem ili šetnjom.

“Uživali smo u vožnji vlakićem! Djevojčici je bilo jako uzbudljivo i stalno nas je ispitivala kad će vlakić, a zatim kad ćemo krenuti. Na pričaonici smo također uživali. Rado bismo još ovakvih događaja. Imali smo mali izletić u svome gradu. Igra, zabava, druženje, edukacija i šetnja, a i piknik iz ruksaka. Predivno iskustvo!” – kazala je mama Marina Veić.


Romana Ban, pokretačica projekta “Split za djecu”, ističe kako je za odličan spoj vlakića i priče najzaslužnija poduzetna mama Danira Glavinić, koja je kroz svoj brend opreme za bebe Dada&Rocco vrlo rado sponzorirala ovaj događaj. Roditelje i djecu posebno će razveseliti činjenica kako se priprema još zanimljivih događaja kroz projekt “Split za djecu”. Naime, pričaonica na Marjanu bila je samo prva najavna aktivnost Festivala Split za djecu, trodnevne manifestacije u sklopu koje će se početkom listopada, uz podršku Grada Splita, održati brojne besplatne aktivnosti za djecu, kao i konferencija za roditelje i stručnjake koji rade s djecom.


Sve informacije moći ćete naći putem kanala Split za djecu, gdje Romana Ban redovito objavljuje informacije o splitskim događajima i sadržajima za djecu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja

Rođendanski party #girlsonlyputovanja o kojem će se još dugo pričati

Događanja

Burger fest ide na godišnji odmor

Događanja