Search
Close this search box.

Splitske maškare za Anđele

Događanja
ajme_portal_post

“Pivaj maškarani Splite iz jubavi za svoje dite!”

CAMBI i gosti pjevali u sklopu dobrotvornog koncerta, uživali veliki i mali! Petru Dragojeviću na pozornici se pridružio i sin!

U predivnom ambijentu Restorana Kampus večeras se održala manifestacija “Pivaj maškarani Splite iz jubavi za svoje dite” u sklopu Splitskog krnjevala 2024.

“Ni nepovoljni vremenski uvjeti nas nisu spriječili da održimo dobrotvorni koncert za Anđele. Presretni smo što se ovoliki broj ljudi okupio kako bi u zajedništvu pokazali snagu i pomogli najpotrebitijima u našem društvu, što nam je bio cilj. Zaista nam je bilo važno da uklopimo ovaj koncert u uistinu bogat program ovogodišnjeg krnjevala” , rekla je voditeljica manifestacija Grada Splita, Lorena Šipić.

Presretna sam i ponosna i neka nam svake godine bude ovako. Sve pohvale organizatorima ne samo zbog cijele ove večeri, nego i zbog toga što su ovom omogućili da svojim nastupom s Marjankama večer otvore upravo naša djeca,” rekla nam je Dijana Aničić, predsjednica Udruge Anđeli, napominjući kako je ovo već treća godina zaredom u kojoj članice Pjevačkog društva Marjan ili od milja – Marjanke, rade i pjevaju sa djecom iz Udruge Anđeli.

“Ovo nam je treći zajednički nastup i moram istaknuti da, kada smo tek počeli s radionicama s djecom, morali smo paziti da im nije preglasno, da se priviknu na istrumente i slično, a sada stanari zgrade u kojoj je prostor u kojem održavamo probe, pitaju je li mi to četvrtkom slavimo rođendane. Oni uživaju, pjevaju i plešu, a to je zapravo i cilj,“ otkrila nam je Iris Simonović, voditeljica Marjanki.

Prepuna dvorana, kako najmlađih, tako i onih starijih u glas je pjevala s grupom CAMBI., koja je još jednom potvrdila status jedne od najtraženijih u Hrvatskoj. 

“Drago nam je što su nas oganizatori kontaktirali,  svaka čast jer vidimo da su na sve mislili. Srce nam je puno, ne samo zato što je najljepše pjevati kod kuće, u Splitu, nego i zbog toga što smo radili ono što najviše volimo za viši cilj”, rekao je Joško Tranfić. 

Osim grupe Cambi. i Marjanki za posjetitelje su zapjevali i gosti iznenađenja Duška Brćić Šušak, zatim Boris Oštrić i Ribari, ali i Petar Dragojević kojemu se na bini pridružio i sin, što je izazvalo posebno oduševljenje okupljenih.

Cijela večer protekla je u dobrotvornom štihu jer su, osim Udruge Anđeli, u manifestaciji sudjelovale i brojne druge udruge – točnije njih 30. Posjetitelji su se na svakom od štandova imali priliku upoznati sa njihovim radom, dok su oni najmlađi uživali i u brojnim likovno-edukativnim radionicama kroz koje su crtali i izrađivali maske, između ostalog i od recikliranih materijala.

Uz dobro raspoloženje, pjesmu i ples, dobrotvornu večer zaokružio je Gastro kutak powered by Joker Group, gdje je više od 15 sudionika pripremalo 2 tisuće porcija ćevapa.  Za sve okupljene koji su uživali u ovoj posebnoj večeri pod maskama u Restoranu Kampus koji je za ovu prigodu ustupio prostor, svoju su podršku pružili Turističko-ugostiteljska škola, Art Patisserie, Biberon, eVala, Krafne kod Mate, Oš’kolač, Zrno soli, OPG-eovi Mekinić, Bartić i Kuvačić, Antique Split, Kauri Split i Hedonist distribucija. Samo za ovu prigodu poseban koktel osmislio je naš poznati koktel majstor Jure Vojković.

Kako se približavamo pokladnom utorku, tako i program Splitskog krnjevala ide dalje!

Već u ponedjeljak ujutro s početkom u 10 sati, u Jokeru nas očekuje Krnjeval dječjih vrtića! Iako je namijenjen za naše najmlađe, u ovom će šarenilu zasigurno uživati i veliki! Zato pripremite maske, klince za ruku i pravac Joker koji će se pretvoriti u carstvo malih maškarica i dječjeg veselja!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

U zagrebačku Arenu stižu najpoznatiji svjetski DJ-evi na STEREOSONIC

Događanja

Kolesterol kod djece: Zdrave navike od najranije dobi značajno smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila

Događanja