Search
Close this search box.

Sve što trebate znati o planiranju dječjeg rođendana

Događanja
ajme_portal_post

Ključne Informacije

Dječji rođendani su jedinstveni trenuci u životu svakog djeteta i njihovih roditelja. Ova svečana prigoda predstavlja jedinstvenu priliku za zabavu, druženje s obitelji i prijateljima te stvaranje nezaboravnih uspomena. No, planiranje dječjeg rođendana može biti stresno, posebno ako ste roditelj koji želi da sve bude savršeno.

dječji-rođendani


Kada planirate dječji rođendan, postoji nekoliko ključnih stvari na koje trebate obratiti pozornost. Prvo, odaberite datum i vrijeme rođendana. Drugo, odredite broj gostiju i mjesto gdje će se rođendan održavati. Ako je vaše dijete mlađe, rođendan možete organizirati u vlastitom domu, dok ako je starije, možete odabrati vanjsko mjesto poput parka ili dječjeg igrališta, igraonice ili plaže.

Jedna od najvažnijih stavki kod planiranja dječjeg rođendana je izbor teme. Djeca obično imaju svoje omiljene likove iz crtića ili filmova, pa je dobro da ih uključite u temu rođendana.
Nakon što ste odabrali datum, mjesto i temu, potrebno je planirati zabavne aktivnosti za djecu. Djeca obično vole igre, kreativne radionice, likovne aktivnosti i slične stvari. Osigurajte da imate dovoljno zabavnih aktivnosti za sve dobne skupine djece koje će biti prisutne na rođendanu.

Kada je riječ o jelu i piću, uključite omiljena jela i pića vašeg djeteta, kao i nešto zdravijih opcija za one koji su pažljivi s prehranom. Ne zaboravite na tortu – to je neizostavni dio svakog dječjeg rođendana.
Nakon što ste sve planirali i pripremili, sada je vrijeme za stvaranje nezaboravnih uspomena. Dječji rođendani su sjajne prilike za stvaranje uspomena i za dijeljenje radosti s obitelji i prijateljima. Ne brinite se previše ako sve ne ide po planu – ono što je najvažnije jest da vaše dijete uživa u svom rođendanu. Stvorite nezaboravne uspomene za svoje dijete i njegove prijatelje tako što ćete ih planirati s pažnjom i ljubavlju.

Dječji rođendani Pula

U Puli se dječji rođendani najčešće slave u dječjim igraonicama i zabavnim parkovima. Ovi prostori obično nude siguran i zabavan prostor za igru djece razne dobi. Cijene se kreću ovisno o izabranoj opciji i broju gostiju, ali u prosjeku su između 100 i 150 kn po uzvaniku.
Ako je vrijeme lijepo, plaže u Puli nude savršeno okruženje za dječji rođendan. Piknik možete organizirati i u Šijanskoj šumi.

Rođendaonice Pula

ADVENTURE PARK PULA: Adrenalinski park u Puli, smješten na samom kraju šetnice Lungomare. Zabavni i tematski park. Lungomare bb (Mornar), Pula, Croatia. 099 256 2470

ANIMACIJA ZEMLJA ZABAVE: Eventi i lutkarsko-scenske predstave, balonske dekoracije, gradnja kockicama LEGO®, face painting, maskote i kostimirani animatori, ludi laboratorij, animacija djece na vjenčanjima, gusarska zabava, najam napuhanaca. Valmade 58 (kod Agrokoke). 091 2210 319

PEEKABOO: Proslave rođendana i razne druge prigodne svečanosti. Sv. Polikarp 8, 52100 Pula, Croatia. 052 543 878

ŠUMSKA VILA: Obrt za čuvanje djece. Verudela 8, Pula, Croatia. 095 503 0692

UDRUGA BIRIKINA PULA: Kazalište za izvedbene umjetnosti. Trg 1. istarske brigade 10 , Pula, Croatia. 098 180 4471

TWISTER: Twister Fun Park –igraonica i čuvaonica s rođendanskim tulumima. www.twister.hr, email: pula@twister.hr, telefon 052 515 555.

Dječji rođendani Rijeka

Rijeka je grad pun zabave i avantura, pa ne čudi što ima mnoštvo opcija za proslavu dječjeg rođendana. Rijeka ima brojne dječjih igraonica koje nude zabavu za djecu svih dobi.
Važno je da rođendan isplanirate unaprijed i razmotrite sva važna pitanja, poput broja gostiju i vremenske prognoze, kako bi se osiguralo da će rođendan biti uspješan i ugodan za sve učesnike.

Rođendaonice Rijeka

DJEČJA IGRAONICA EKO: nezaboravni dječji rođendani, uslugu najma prostora. Kvaternikova 62, Rijeka, Croatia, 091 563 5630.


HAPPY LAND: Riječki obiteljski zabavni centar nalazi se u sklopu Tower Centra Rijeka. Zabavni centar proteže se na više od 2.500m2. Janka Polić Kamova 81a, Tower Centar Rijeka – prizemlje / ulaz sa glavne ceste, HR-51000 Rijeka, 099 20 888 30.


ZABAVNI PARK ZVRK: Više od 700 m2 zabave, igre i druženja u poticajnom, čistom i sigurnom okruženju s brojnim atraktivnim sadržajima primjerenima djeci različitih uzrasta. Organizacija animacija rođendanskih proslava, edukativnih i zabavnih programa. Janka Polić Kamova 103 (na rotoru kod Tower centra skrenete prema tehničkom pregledu), 051/586-332, 091/566-5246.


ADRENALIN PARK KUPJAK: Paintball za djecu i cijelu obitelj. KUPJAK 72, 51313 KUPJAK GORSKI KOTAR, HRVATSKA (CROATIA), +385 (0)91 569 2979.


ASTRONOMSKI CENTAR RIJEKA: Astronomski centar Rijeka organizira “svemirske i zvjezdane rođendane” za sve uzraste. Nadahnjujuće, uzbudljive i edukativne proslave na temu Svemira, svemirskih putovanja i svijeta prirode koji nas okružuje u beskonačnim udaljenostima. Rijeka sport d.o.o., Trg Viktora Bubnja 1, +385 51 406 431, rekreacija@rijekasport.hr.

Dječji rođendani Zagreb

Postoje mnoge opcije za proslavu dječjeg rođendana u Zagrebu.
Zagreb ima mnoge moderne dječje igraonice, koje nude opremljene poligone i razne aktivnosti za djecu.
Isto tako, Zoološki vrt je, potencijalno, dobro mjesto za proslavu dječjeg rođendana. Djeca će imati priliku upoznati različite životinje, što će se njima sigurno svidjeti, iako će život u kavezu sigurno neke mališane i ražalostiti.

Rođendaonice Zagreb

Amazinga: Natjecateljske igre u family entertainment centru. 01 5814721, info@amazinga.fun, Avenija Dubrovnik 15/36.

Family Park: MALA IGRAONICA prilagođena za klince od 0-5 godina sa predivnom rođendaonicom. VELIKA IGRAONICA sa mnoštvom sadržaja za djecu od 4 – 12 godina. RESTORAN – Dok se klinci igraju, roditelji se u miru zabavljaju. Trampolin, veeeliki napuhanac, mini cars staza sa autićima, vlakić, ringišpil, igraonica sa aparatima za zabavu, playstation kutak, kutak za odrasle sa biljarima, pikadom, itd., veliki televizori sa dijagonalom od 200 cm za gledanje utakmica dok se klinci igraju. Westgate Shopping City, Zaprešićka 2, 10290 Jablanovec, 0800 222 030, 099 222 0 300, info@familypark.hr

MiniPolis: Prvi dječji grad s više od 40 tematskih kućica prostire se na 2000 kvadrata i najveća je istraživačka avantura djetinjstva u kojoj mališani otkrivaju što žele postati kad odrastu. (0)1 / 209 92 59, info@minipolis.hr, Ljubljanska avenija 2b, Zagreb.

Plavi svijet: Aktivnosti osmišljene u kombinaciji s Imagination Playground® sustavom blokova za igru koji će slavljeniku i njegovim prijateljima omogućiti nezaboravan doživljaj. Slobodna, nestrukturirana igra potaknut će djecu na maštanje, stvaranje originalnih i unikatnih konstrukcija te stvoriti veselo, timsko i pozitivno rođendansko ozračje. info@plavisvijet.com, +385 (0)91 5776 043.

En-Ten-Tini: Svaki rođendan je dogovoren i usklađen sa željama slavljenika i s ljubavlju osmišljen od prve do zadnje minute! Svaki je rođendan poseban i drugačiji , uvijek uz nove i zanimljive igre! Koledinečka 5, Zagreb, 095 39 19 478.

Dječji rođendani Split

U Splitu bi potencijalno dobra ideja bio posjet Parku prirode Marjan koji nudi petting zoo, mirno okruženje i šetnje kroz prirodu, što je savršeno za proslavu dječjeg rođendana u prirodi. Opcija je organizirati rođendan i na Zvončacu ili negdje drugje u prirodi.

Ipak, dječje igraonice su najpopularnija mjesta za proslavu dječjeg rođendana u Splitu.

Rođendaonice Split

Say Cheese: Usluge za proslave i zabave, Doverska 36, Split, Croatia, 091 794 8278, saycheesesplit@gmail.com.

Kid’s Jungle: Profesionalni animatori, igraonica s posebno uređenim prostoru za proslave rođendana, disco rasvjeta, Jungle party ili tematski rođendani. City Center one Split, Vukovarska 207, 21 000 Split, +385 (0) 91 24 42 563

Skriveno gnijezdo: Skriveno gnijezdo je zabavno-tematski park koji se smjestio na kraju slijepe ulice Kraljice Jelene u Kaštel Gomilici. Mjesto za odličnu zabavu, rođendane, igru, druženje i kreativnost, a sve pod nadzorom profesionalnog i ljubaznog osoblja. Jedinstveno mjesto za proslavu rođendana na otvorenom. Kraljice Jelene 74, K. Gomilica, 091 726 9557, niko.tadin@gmail.com.

Akademija Sparta: Najzabavniji rođendani u gradu. Tijardovićeva 2, Split, Croatia. 091 515 2072, sportska.akademijasparta@gmail.com.

Muzej iluzija: Istraživanje Muzeja iluzija razigrat će sive moždane stanice. Pametna igraonica u kojoj se posjetitelji svih dobi mogu igrati, natjecati i učiti, potiče učenje i zabavu kroz Dilemma games koncept, drvene zagonetke i igre koje potiču kognitivne sposobnosti te igraonicu pretvaraju u pravi fitness centar za mozak. Ulica Andrije Kačića Miošića 2, 21000 Split, Hrvatska, +385 21 480 014, split@muzejiluzija.hr

Dječji rođendani Osijek

Osijek je grad bogate kulture i zabave, pa tako postoje mnoge opcije za proslavu dječjeg rođendana u Osijeku. Osječki “CineStar” nudi veliki izbor filmova za djecu i široku lepezu zabavnih aktivnosti. Razne igraonice ali i kulturna društva, u Osijeku, su česti odabir roditelja za proslavu dječjeg rođendana.

Rođendaonice Osijek

Astrogarden: Svemirsko iskustvo rođendana za mališane. Rođendaonice se nalaze na katu kompleksa i sve su izravno povezane s centralnom igraonicom. Uređene su u skladu s identitetom igraonice i stvorene kako bi pružile svakom djetetu nezaboravno iskustvo i trenutke koje će pamtiti cijeli život. 031 219 000, Martina Divalta 4, Osijek, info@astrogarden.fun.


Bajkovita kuća: Bajkovita kuća je novootvorena igraonica – rođendaonica koja se proteže na 200m2 u Bosutskom naselju u gradu Osijeku. Bajkovita kuće je jedina igraonica i rođendaonica u gradu Osijeku koja ima odvojen prostor za slavlje mlađe i starije djece. Ista je podijeljena na dvije rođendaonice, za juniore i seniore te na kutak za roditelje. 097 629 6349 bajkovitakuca@gmail.com, Vinkovačka cesta 42, 31000, Osijek.


ZOO vrt Osijek: Obilazak Zoološkog vrta uz vodstvo edukatora, dolazak u prostoriju edukacijske dvorane, prigodna edukativna radionica, zabava uz razne društvene igre i ples. 031/285-234, info@zoo-osijek.hr.
Twister: Cool Twister rođendanski paketi sadrže sve kako bi malim slavljenicima omogućili dan koji će pamtiti cijeli život, a tematske proslave ostvarit će san svakog djeteta. Portanova trgovački centar, Svilajska 31a 31000 Osijek, Hrvatska, 385 (0)31 321 215.


Logg-Inn: Nezaboravan provod na gaming računalima. Potrebna je rezervacija termina pozivom na 031/200-109.

Koje su prednosti igraonice?

Igraonice pružaju organizirane aktivnosti i igre koje su sigurne i zabavne za djecu. Djeca se u igraonicama zabavljaju i razvijaju socijalne vještine igrajući se s drugom djecom. Roditelji ne moraju brinuti o organiziranju rođendanske zabave jer igraonice pružaju sve potrebne sadržaje. Igraonice imaju profesionalno osoblje koje će pomoći u organiziranju i provedbi rođendanske zabave.
Nedostaci:
Igraonice su često skupe opcije za proslavu dječjeg rođendana. Unatoč organiziranom sadržaju, igraonice daju manje mogućnosti za personalizaciju rođendanske zabave u odnosu na proslave kod kuće ili na otvorenom.

Gdje je po iskustvu roditelja najbolje slaviti dječji rođendan i zašto?

To će ovisiti o individualnim preferencijama i potrebama svake obitelji. Neki roditelji će radije slaviti rođendan kod kuće zbog udobnosti i uštede novca, dok će drugi radije posjetiti igraonicu ili park. Još jedan česti izbor je kino gdje djeca mogu uživati u animiranim filmovima.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

U zagrebačku Arenu stižu najpoznatiji svjetski DJ-evi na STEREOSONIC

Događanja

Kolesterol kod djece: Zdrave navike od najranije dobi značajno smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila

Događanja