Search
Close this search box.

Swingerski klubovi: tabu ili najzabavnija turistička aktivnost?

Događanja

ajme_portal_post

Swingerski klubovi privlače, ne samo swingere, već i pojedince koji traže jedinstvena iskustva

Swingerski klubovi su primarno prostori namijenjeni parovima i pojedincima koji prakticiraju ili su zainteresirani za swingerski stil života. Ovi klubovi nude sigurno i diskretno okruženje gdje posjetitelji mogu istraživati svoju seksualnost i uživati u društvenim interakcijama s istomišljenicima.

Međutim, danas moderni swingerski klubovi nude mnogo više od samo prilike za razmjenu partnera. Luksuzni interijeri, visoki standardi usluge i raznovrsni sadržaji čine ih privlačnima za širu publiku. Mnogi klubovi imaju spa centre, tematske zabave, plesne podije i intimne lounge zone koje stvaraju opuštenu i senzualnu atmosferu.

sauna

Swingerski klubovi predstavljaju fascinantan paradoks u društvu – istovremeno su tabu tema i magnetska točka za znatiželjne duše. Dok se javno raspravlja o njihovoj moralnoj prihvatljivosti, ti klubovi nude ne samo mjesto za istraživanje seksualnosti, već i za produbljivanje razumijevanja partnerstva i ljudske intimnosti.

Što očekivati u swingerskom klubu?

Klubovi su poznati po svojim visokim standardima sigurnosti i privatnosti, što posjetiteljima omogućava da se opuste i uživaju bez straha od osude te steknu nova prijateljstva. Čak i parovi koji nisu swingeri dolaze kako bi iskusili jedinstvenu atmosferu i istražili svoju vezu na novi način.

Swingerski klubovi više nisu isključivo mjesta za swingere. Swingerski klubovi su i popularne turističke destinacije. Od ekskluzivnih resortova na tropskim lokacijama do sofisticiranih klubova u svjetskim metropolama, sve više turista uključuje posjete swingerskim klubovima u svoje putne planove. Ovi klubovi nude luksuzne sadržaje i događaje koji privlače posjetitelje iz cijelog svijeta.

cover-nova-godina

U swingerskim klubovima najvažnija je sigurnost i pristanak u svakoj aktivnosti, od razgovora, plesa pa do razmjene partnera. Klubovi implementiraju niz praksi kako bi osigurali da su svi posjetitelji uključeni u aktivnosti s potpunim pristankom i bez pritiska. Klubovi obično imaju jasna pravila i smjernice koja posjetiteljima pružaju smjernice o prihvatljivom ponašanju i očekivanjima unutar kluba. Ova pravila uključuju jasno definirane granice za fizički kontakt, komunikacijske protokole te zabranu bilo kakvih radnji koje bi mogle dovesti do neugodnih situacija ili nepoželjnih iskustava.

Neswingeri posjećuju swingerske klubove iz različitih razloga. U velikim gradovima swingerski klubovi često su epicentri najuzbudljivijih i najraznovrsnijih partija pa se žele samo dobro rasplesati i zabaviti. Za neke, to može biti prilika za proširenje njihovih horizonta. Neki pak mogu biti znatiželjni istražiti svoje fantazije i sklonosti bez osude ili stigme koja ih može pratiti u tradicionalnim društvenim krugovima.

Neswingeri koji posjećuju ove zabave često se iznenade koliko su opuštene i ugodne atmosfere u swingerskim klubovima. Za mnoge, to postaje omiljeno mjesto gdje se mogu osloboditi stresa i rutine svakodnevnog života i prepustiti se potpuno novim iskustvima i avanturama.

Top 5 najpoznatijih swingerskih klubova u svijetu

1. Cap d’Agde – Francuska

Cap d’Agde, smješten na jugu Francuske, poznat je kao “Grad golih”. Ovaj naturistički raj privlači tisuće posjetitelja svake godine, uključujući veliki broj swingera.

Mjesto ima kompleks sa brojnim klubovima, barovima i restoranima prilagođenim swingerima, privatne plaže i nudistički kamp, te tematske zabave i događanja tijekom cijele godine.

Ulaz u Cap d’Agde naturistički kamp obično košta oko 10-20 € po osobi dnevno, ali cijene se mogu razlikovati ovisno o sezoni i posebnim događanjima. Neki klubovi unutar kompleksa mogu naplaćivati dodatnu ulaznicu od 50-100 € po paru. Cijene pića variraju, ali očekujte da ćete platiti oko 5-10 € za pivo ili čašu vina, dok kokteli mogu koštati između 10-20 €.

2. Desire Resort & Spa – Meksiko

Smješten na obali Kariba, Desire Resort & Spa luksuzno je odmaralište za odrasle koje nudi all-inclusive uslugu. Resort ima luksuzne sobe i apartmane s pogledom na ocean, spa tretmane, bazene i jacuzzije, kao i tematske zabave, noćne klubove i privatne plaže.

Cijene za boravak variraju ovisno o sezoni, ali prosječna cijena po noćenju iznosi oko 500-700 € za par.

3. Hedonism II – Jamajka

Smješten u Negrilu na Jamajci, Hedonism II jedno je od najpoznatijih odmarališta za odrasle koje privlači swingere iz cijelog svijeta. Ovdje osim, smještaja s raznovrsnim sadržajim možete pohađati i erotske radionice.

Prosječna cijena po noćenju iznosi oko 350-550 € za par, ovisno o tipu sobe i sezoni.

sexy-igrice-3

4. Trapeze Club – Sjedinjene Američke Države

Trapeze Club, smješten u Atlanti, Georgia, jedan je od najpoznatijih swingerskih klubova u SAD-u. Klub je poznat po svom luksuznom interijeru i raznovrsnim događanjima. Ima veliki plesni podij i barove, privatne sobe i tematske zabave, te prostorije za parove i wellness centar.

Cijene ulaznica za Trapeze Club variraju ovisno o danu u tjednu i tipu događanja. Obično, ulaznica za par iznosi oko 45-135 € za vikend, dok su cijene niže tijekom tjedna. Godišnja članarina iznosi oko 45-90 €. Cijene pića su relativno standardne za noćne klubove u SAD-u. Pivo košta oko 5-7 €, dok su kokteli 9-14 €.

5. KitKatClub – Njemačka

Smješten u Berlinu, KitKatClub poznat je po svojoj liberalnoj atmosferi i raznolikim seksualnim događanjima te privatnim sobama i fetiš prostoru. Klub privlači različitu publiku, uključujući swingere, fetišiste i ljubitelje techno glazbe. Ima veliki plesni podij i raspored s poznatim DJ-ima, tematske noći i kostimirane zabave.

Bozic_Nova_Godina

Ulaznice za KitKatClub u Berlinu obično koštaju oko 20-30 € po osobi, ali cijene mogu varirati ovisno o događanju. Klub često organizira tematske večeri koje mogu zahtijevati specifične kostime. Pivo košta oko 4-6 €, dok su kokteli 8-12 €.

U Hrvatskoj najpoznatiji grad za sex turizam je svakako Rovinj. Grad ima čak dwa swingerska kluba: poznata Anakonda i kafić na plaži Punta Križa koji se noću pretvara u klub. U Sloveniji je najpoznatiji Sun garden club u blizini Ljubljane.

Jel vam draže swinganje ili varanje?

Unatoč popularnosti, u Hrvatskoj swingeri i swingerski klubovi još uvijek su tabu tema. Ironično, naše društvo će prije osuditi svingere koji otvoreno i iskreno istražuju svoju seksualnost u dogovoru sa svojim partnerima, nego osobe koje varaju svoje partnere.

sexy-igracke-cover

Dok je nevjera često tolerirana ili čak prihvaćena kao “privatna stvar”, swinganje se često doživljava kao moralno problematično. Ovo je paradoksalno s obzirom na to da swinganje uključuje transparentnost, komunikaciju i uzajamni pristanak te postavljanje jasnih granica, što su ključni elementi zdrave veze. Postoje i jasne statistike da se swingeri rjeđe razvode.

U konzervativnom društvu kao što je naše, potrebno je vrijeme i edukacija kako bi se promijenili ukorijenjeni stavovi i predrasude. Razmislite o vlastitim uvjerenjima i potražite priliku za proširenje svoje perspektive. Možda ćete otkriti da su otvorenost, poštovanje i uzajamna privlačnost ključni elementi sretnih i ispunjenih odnosa.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja

Rođendanski party #girlsonlyputovanja o kojem će se još dugo pričati

Događanja

Burger fest ide na godišnji odmor

Događanja