Search
Close this search box.

The Chedi Luštica Bay: Luksuz s održivim šarmom u Crnoj Gori

Putovanja

ajme_portal_post

U svijetu putovanja sve češće se spominje pojam conscious traveling, točnije održiva putovanja. Tako će moderni putnici uvijek radije birati one destinacije koje ulažu sve napore da smanje svoj ekološki otisak i očuvaju svijet kojim putuju. 

Upravo se jedan takav hotel smjestio na crnogorskoj obali. U srcu jedinstvenog susreta azurno-plavog mora i impozantnih planinskih vrhova, smjestio se luksuzni hotel s 5 zvjezdica – The Chedi Luštica Bay Hotel. 

Ovaj hotel ne samo da oduševljava besprijekornim uređenjem interijera, već se ističe i svojim nevjerojatnim fokusom na održivost. Kroz različite inicijative, Chedi Luštica Bay nudi vrhunski doživljaj gostima, ali i aktivno pridonosi očuvanju okoliša i zajednici.

Kao član ekskluzivne grupacije The Leading Hotels of The World, ovo luksuzno utočište nudi iznimno elegantne sobe i apartmane, dva vrhunska restorana i  kafića, višenamjenske sale za sastanke, privatnu plažu, Azijom inspiriran spa centar, te zatvoreni i otvoreni bazen s beskrajnim pogledom. Od vrhunske kulinarske ponude do pažljivo osmišljenih sadržaja za goste, hotel The Chedi Luštica Bay pruža sve što možete očekivati od jednog od najprestižnijih luksuznih hotela u Crnoj Gori.

Fokus na održivosti i smanjenju ugljičnog otiska

U vremenu kada se briga o okolišu smatra prioritetom, čini se da The Chedi Luštica Bay želi biti uzor u svojoj regiji te postavlja visoke standarde. Poduzeli su niz mjera kako bi smanjili svoj ugljični otisak. Posjetitelje dočekuje s uvjerenjem da je priroda nešto što treba čuvati i zaštititi, a upravo taj duh prenosi se na cijeli vaš doživljaj tijekom boravka. 

U ovom hotelu su zaista ozbiljno shvatili terminologiju Reduce, Reuse & Recycle. 

Odaberete li noćenje u The Chedi hotel vaš dnevni ugljični otisak po zauzetoj sobi iznosi impresivnih 6,15 kgCO2e/occ soba, znatno ispod globalnog prosjeka u industriji.

Reduce

U sobi vas neće dočekati jednokratna plastika već staklene ambalaže i nadopunjivi dozatori koji definitivno nisu naštetili perfektnoj estetici interijera. Sav toaletni pribor izrađen je od recikliranih materijala, s mogućnošću ponovne reciklaže.

Reuse 

Sva posteljina donira se  bolnicama i sirotištima. U svakoj sobi gosti mogu pronaći “Vrećicu dobre volje” gdje mogu odložiti predmete koji će se donirati lokalnim udrugama.

Recycle

Hotel aktivno provodi mjere za recikliranje i smanjenje otpada, uključujući recikliranje plastike i kartona te obrada otpada od hrane. Hotel podržava lokalne inicijative, poput projekta BocaNova, donirajući prazne dezinficirane boce vina lokalnim proizvođačima vina, te projekta Mentalna Ekologija u Crnoj Gori putem recikliranja slika iz hotela. Upravo je završen novi održiv projekt Analog Hologram u suradnji s lokalnom umjetnicom koja je starim canvas umjetninama udahnula novi život. 

Opuštanje u Luštica Bay u svako doba godine

Osim što se Chedi Luštica Bay ponosi svojim angažmanom prema održivosti, postoji još niz elemenata koji čine ovo odredište jedinstvenim. Prvo, hotel je otvoren tijekom cijele godine, pružajući gostima mogućnost da dožive luksuz kroz sva godišnja doba. Smješten je uz obalu, s privatnom plažom koja je rezervirana isključivo za goste, dok se u okviru Luštica Bay-a nalaze još četiri predivne plaže.

Oni koji traže potpuno opuštanje mogu uživati u azijskom spa centru opremljenom unutrašnjim bazenom, saunom, parnim kupatilom, teretanom i širokim spektrom masaža. Tijekom toplijih mjeseci, bazen na otvorenom pruža osvježenje uz istinski luksuzan doživljaj. Za gurmane, The Chedi Luštica Bay nudi četiri različita restorana ili bara: The Spot, The Restaurant, The Lobby i The Rok (koji je otvoren samo tijekom proljeća i ljeta).

Poslovni putnici imaju na raspolaganju moderni boardroom za sastanke, dok obitelji cijene playroom koji nije rezerviran samo za najmlađe. Osim klasičnih dječjih igara, playroom nudi i atrakcije poput simulatora golfa, pikada i bilijara – prilagođeno svim generacijama. Za roditelje koji žele malo privatnosti, tu je i ono najbitnije, usluga čuvanja djece.

Osim toga, hotel je pet-friendly, omogućavajući posjetiteljima da putuju sa svojim četveronožnim prijateljima. Ekskurzije i ture koje nudi The Chedi Luštica Bay posebno su oblikovane kako bi istaknule ljepotu prirode, aktivnosti na otvorenom, organsku proizvodnju i domaćinstva na poluotoku Luštica. Uz naglasak na održivosti, luksuzu i podršci lokalnoj zajednici, ovaj hotel pruža jedinstveno putovanje koje ostavlja pozitivan trag kako na okolišu tako i na zajednici. 

Za one koji traže ne samo luksuzan, već i svjestan odmor, The Chedi Luštica Bay nudi upravo to – spoj raskošnog ugođaja s održivim šarmom. Uživajte u bezvremenskoj eleganciji hotela koji ne samo da pruža vrhunski doživljaj, već i aktivno sudjeluje u zaštiti okoliša.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Ovog se tjedna održava sedmo izdanje Thrill Blues Festivala

Događanja

U Karlovcu možete pogledati izložbu kakve nema nigdje u svijetu!

Putovanja

Experience Report: Tree Elements Resort

Putovanja