Search
Close this search box.

Tko je Lumer (shop) i koja je njihova priča?

Lifestyle

ajme_portal_post

Vjerujemo da je odjeća stav, a ne statusni simbol.

Kada vam netko spomene odjeću, vjerojatno pomislite na one iste brendove na koje i svi drugi pomisle, onu odjeću koju svi mi nosimo samo zato što je i svi drugi nose. To su svi dućani koje ćete naći na udarnim lokacijama i ulicama diljem svjetskih gradova (od Marmontove ulice u Splitu do Rue Neuve u Bruxellesu.)

Definicija imena Lumer

— Sva ta odjeća je jako slična, ako ne i ista. Pomalo je sterilna, a logotipi su reklame koje su ljudi navikli ponosno nositi. Ovdje bi se dao primijeniti poznatu izreku o knjigama: “Ako čitate samo knjige koje svi drugi čitaju, možete misliti samo ono što svi drugi misle.” Ovaj bi citat mogli parafrazirati s odjećom na umu: “Ako nosite odjeću koju svi drugi nose, onda izgledate kako i svi drugi izgledaju.” — kaže Josip Vrban, vlasnik Lumer Shop-a.

Kontra stav i filozofija, skriveni su u definiciji samog imena Lumer (lumer = broj, iz knjige “Splitski Rječnik” autora Željka Petrića). Taj broj predstavlja nepoznati broj slobode duha, tijela i uma koju bi svatko trebao imati. Lumer ne poznaje granice, otkriva smisao života i ne zadovoljava se s običnim. Iza imena Lumer krije se ekipa entuzijasta, spoj mladosti i iskustva, ekipa zaljubljena u glazbu, film, modu, umjetnost. Spoj svega toga je ovo što danas radimo.

Naši dizajni preslikani su duh vremena

Ovo je opis sa jedne od prvih verzija web stranice Lumera (web stranice koja se od 2010. pa sve do danas, značajno promijenila), ali je esencija ideje koja definira Lumer i 15 godina nakon — ostala istom. Originalne, smiješne i domišljate grafike, poruke i dizajni nastali u našoj tiskari, preslikani su duh vremena ali i samog trenutka, kako alternativne tako i popularne svakodnevice tipične za našeg čovjeka.

Sve ono o čemu se priča i način na koji se priča, bilo da je to stanje uma, sport ili lokalna pojava, ostvareno je u obliku majice, torbe, maskice za mobitel, hoodice, ruksaka ili naljepnice — svojevrsnim vremenskim kapsulama koje sadrže nešto puno više od pukih logotipa.

Za razliku od knjiga koje se zatvorene i koje morate otvoriti da bi ih pročitali, majice koje nam dolaze u susret su otvorene, pa one na neki način i pričaju i viču!

Otvorili smo vrata za druge brendove i suradnje

Osim dizajna rođenih u Lumerovoj kreativnoj kući, vrata su otvorili i drugima brendovima koji dijele sličnu viziju i filozofiju, a koji žele siguran, stabilan i pouzdan web shop, kojemu povjerenje pokazuje na tisuće kupaca koji su prepoznali njihovu priču.

— Tako smo i višegodišnju suradnju ostvarili sa više od 100 različitih, popularnih i poznatih brendova, organizacija, dizajnera, umjetnika i glazbenika čiji broj sve više i više raste, a čiji su proizvodi dostupni na za sve ljude na svijetu! — ponosno će Vrban.

Uz web shop, na idealnom mjestu nalazi se Lumer dućan u Splitu

Uz visoko kreativan web shop i dućan koji se nalazi na idealnom mjestu unutar Dioklecijanove Palače, Lumerov glavni tiskarski pogon na godišnjoj bazi opskrbljuje i kreira visokokvalitetnu odjeću sa tiskom za stotine firmi, trgovina, obrta, organizacija, udruga i manifestacija.

— Svi oni koji žele odjeću sa stavom i biti dio naše priče, mogu posjetiti www.lumer-shop.eu a oni koji žele ostvariti suradnju ili izraditi vlastite proizvode, mogu nas kontaktirati na info@lumer-shop.eu. — zaključno će Vrban.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Wabi-sabi: Umjetnost jednostavnosti koja očarava Instagram svijet

Lifestyle

Kako dobiti povišicu?

Lifestyle

Imaš ideju, nemaš Prostor? Inovativna priča iz Splita

Lifestyle