Search
Close this search box.

Unikatni DIY pokloni za Valentinovo

Valentinovo
ajme_portal_post

Osobnost u Svakom Detalju

Ljubav možete izražavati tijekom cijele godine, ali Valentinovo tradicionalno daje priliku da obilježite taj jedan dan na poseban način. Ovih će vam dana sa svih strana doslovno iskakti reklame mameći vas da kupite nešto, sugerirajući da je baš to nešto idealan poklon za vašu drugu polovicu. Umjesto da se utapate u moru ponuda, stanite i razmislite dobro koje su želje i očekivanja vaše voljene osobe. Preferira li ta osoba skupocjene ili sofisticirane poklone? U tom slučaju možda DIY pokloni nisu dobar izbor ili mogu biti samo dodatak “glavnom” poklonu, pa  treba i to uvažiti. Ukoliko osoba voli detalje i posebne znakove pažnje, ovakvi pokloni bi ga/je mogli oboriti s nogu.

Nekada jednostavna rukotvorina ima veću vrijednost od skupocjenog predmeta.

Odvažili ste se i želite iznenaditi svoju dragu osobu  nečim potpuno originalnim i personaliziranim? Sve što trebate je malo truda. Čak ne trebate maštu jer vam u ovom članku donosimo prijedloge što možete izraditi. Dodajte osobni pečat, bilo to inicijali, poseban datum ili ljubavna poruka.

Fotografije kao vječna uspomena

 Jeste li ikada poželjeli da vaše najljepši zajednički trenuci budu zabilježeni na poseban način? Izradite “harmonika” album s fotografijama koje su ovjekovječile najbitnije trenutke vaše veze. Jednostavan za izradu, a lijep kao dekoracija u uredu ili kod kuće na polici. 

Potreban materijal: papir, fotografije, ljepilo, škare, ukrasne trake.

 Postupak izrade:

 •      Odaberite i izradite najdraže fotografije 
 •      Izrežite dugi papir na jednaku širinu kao fotografije
 •      Ljepilom zalijepite fotografije na papir
 •      Preklopite papir poput harmonike između svake fotografije
 •      Ukrasite trakama ili dodajte osobne poruke

Kuponi – Igre Ljubavi

Razveselite svog partnera/icu s kuponima koji će unaprijediti vaš odnos. Od romantične večere do avanturističkih izleta, ovi kuponi su aktivnosti koje će obogatiti vaše zajedničke trenutke.

Potreban materijal: papir, markeri, škare, ukrasni materijali.

Postupak izrade:

 •      Izrežite listove papira na male pravokutnike
 •      Na svaki papirić napišite željenu aktivnost
 •      Složite kupone i stavite ih u ukrasnu kutiju
 •      Ukrasite kutiju 

Ideje za aktivnosti napisane na kuponima:

Romantična večera po izboru – Ovaj kupon vrijedi za romantičnu večeru koju birate. Kuhajte ili naručite omiljenu hranu i uživajte zajedno.Možete imati i dva kupona od kojih će jedan biti romantična večera u restoranu, a drugi romantična večera koju ćete sami pripremiti.

Masaža po izboru – Iskoristite ovaj kupon za opuštajuću masažu. Odaberite mjesto i vrijeme, i prepustite se uživanju. Kao i u prethodnom primjeru i ovdje možete rezervirati neku wellness oazu ili sami ponuditi masažu stopala, leđa, dlanova, glave…

Dan bez kućanskih poslova – Ovaj kupon oslobađa vašu voljenu osobu od bilo kakvih kućanskih poslova na jedan dan. Pazite, to znači da ste vi zaduženi za sve, a ne da svi neodrađeni poslovi čekaju idući dan osobu kojoj ste poklonili ove kupone.

Izlet po vašem izboru  – Koristite ovaj kupon za izlet ili aktivnost po vašem izboru. Bilo da je to šetnja u prirodi, posjeta muzeju ili vožnja biciklom.Ovo može biti i vikend izlet.

Romantična šetnja pod zvijezdama – Pripremite dekicu, odaberite mirno mjesto i uživajte u zajedničkom trenutku.

Filmska večer – Neka vaša voljena osoba izabere film  i uživajte u zajedničkom kino iskustvu kod kuće.

Posebna večera kod kuće  – Odaberite recept, nabavite sastojke i zajedno pripremite ukusan obrok.

Personalizirani  foto session  – Rezervirajte fotografa, odaberite lokaciju i ovjekovječite svoju ljubav

Izazovna večer igranja društvenih igra – Pripremite omiljene igre i provedite nezaboravno vrijeme uz smijeh i natjecanje.

Ove aktivnosti mogu pomoći za izlazak iz rutine, ali i da ojačaju vašu povezanost. Prilagodite ih prema vašem ukusu i interesima kako bi bile posebno značajne za vas oboje. 

50 razloga zašto te volim

Izradite ljubavnu staklenku ili kutijicu ispunjenu malim papirićima na kojima su napisane uspomene, zajednički trenuci ili ljubavne poruke. Vaš partner/ica će moći izvlačiti jedan papirić dnevno i prisjećati se slatkih trenutaka koje ste zajedno prošli. I naravno da ih ne mora biti baš 50, dovoljno je upravo onoliko koliko vi odredite. 

Ajme ideja: Na papiriće napišite razlog zbog kojeg volite tu osobu. Sjetite se da razlozi ne moraju biti spektakularno napisani. Dovoljno je i “Volim te jer me nasmijavaš!”

Potreban materijal: Staklenka ili kutija, papirići, olovka, ukrasni materijali

Postupak izrade:

 •      Ispunite staklenku/kutiju papirićima na kojima su napisane uspomene ili poruke.
 •      Možete dodati i male ukrasne elemente.
 •      Zatvorite staklenku/kutiju i ukrasite je po želji.

DIY sweet box 

Sweet box je savršen način da izrazite svoju ljubav i pažnju prema voljenoj osobi izrađujući personaliziranu kutiju s najdražim slatkišima. 

Potreban materijal: prazna kutija (najbolje metalna ili drvena), omiljene čokolade, ukrasni papir, ljepilo, trakice i personalizirane naljepnice.

Postupak izrade:

 • unutar kutije postavite ukrasni papir
 • pažljivo složite omiljene čokolade unutar kutije
 • možete dodati i posebne poruke, fotografije ili ljubavne citate
 • Kada završite s uređivanjem unutar kutije, vanjski dio kutije omotajte trakama

 Ovaj DIY sweet box ne samo da nudi slatkiš za nepce, već i isporučuje dozu ljubavi i truda koji ste uložili u stvaranje posebnog trenutka za voljenu osobu.

Ajme savjet: Ako vaš partner/ica nije baš slatkoljubac, ovakav poklon možete izraditi i s drugom tematikom, na primjer alkoholnom.

Još neki od simpatičnih DIY radova koje možete vrlo lako napraviti i time personalizirati svoj poklon za Valentinovo. 

Personalizirani okvir za sliku

Izradite omiljenu zajedničku fotografiju, a običnom dosadnom okviru dodajte malo osobnosti. Personalizirajte ga dodavanjem vaših inicijala, datuma posebnih događaja ili citata koji vam imaju poseban značaj. Svaki put kada pogledate ovaj okvir, prisjetit ćete se vaših posebnih zajedničkih trenutaka.

Jastučnica s ljubavnom porukom

Koristite flomastere za tekstil kako biste izradili jedinstvenu jastučnicu s ljubavnom porukom. Odličan izbor flomastera je Posca o kojem smo pisali u članku na linku.

Vino s ljubavnom porukom

Kreirajte personaliziranu etiketu s ljubavnom porukom te ju isprintajte i naljepite na bocu omiljenog vina. Ukoliko nemate printer i niste vješti u kreiranju naljepnica, možete samo kupiti naljepnicu i rukom ispisati poruku koju želite poručiti voljenoj osobi.

S ovim jednostavnim, ali emotivnim DIY idejama, možete izraditi poklon koji će biti dragocjen izraz vaše ljubavi. Ne zaboravite da su najposebniji pokloni oni od srca. 

Sretano Valentinovo!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

7 rješenja za vašu balkonsku oazu

Slow living

Uskrsne DIY dekoracije – Inspiracija Instagram kreativki

Uradi sam

Naučile smo izraditi uskrsni vijenac: Radionica by Lalisia decor

Događanja