Search
Close this search box.

Upoznajte Marka Purišića, poznatijeg pod umjetničkim imenom Baby Lasagna, čiji je hit “Rim Tim Tagi Dim” već oduševio publiku!

Lifestyle
ajme_portal_post

Tko je Baby Lasagna, glazbenik zbog kojeg nam kladionice predviđaju treće mjesto na Eurosongu?

Upoznajte Marka Purišića, Istrijana iz Umaga poznatijeg pod umjetničkim imenom Baby Lasagna.

U glazbenom svijetu, talent dolazi u raznim oblicima, a jedno od najnovijih iznenađenja na hrvatskoj glazbenoj sceni nosi ime Baby Lasagna. Marko Purišić je već osvojio srca ljubitelja dobre glazbe svojim nekonvencionalnim pristupom i zanimljivim glazbenim izričajem.

Baby Lasagna

Purišić, koji je bio član benda Manntra u razdobljima od 2011. do 2016. i od 2018. do 2022., sada se pojavljuje samostalno, donoseći neku novu svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. Bio je gitarist benda koji je 2019. nastupio na Dori s pjesmom “In The Shadows”, osvojivši visoko četvrto mjesto. Sada se vraća na Dora 2024. s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”, koja već sada slovi kao jedan od favorita.

Više od glazbenika

Baby Lasagna nije samo glazbenik; Purišić je i talentirani tekstopisac. Surađivao je s poznatim imenima, a na njemačkoj glazbenoj sceni ostavio je svoj pečat surađujući s bendom Mono Inc., čiji je album “Ravenblack” osvojio prvo mjesto na službenoj njemačkoj ljestvici slušanosti. Purišić također piše tekstove za Tanzwut, njemačke metalce koji tematiziraju srednji vijek.

Osebujan stil

Pod pseudonimom Baby Lasagna, Purišić je dosad objavio dvije pjesme, “IG BOI” i “Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much”.

Ove pjesme, zajedno s  “Rim Tim Tagi Dim ” s kojom se pojavio na Dori 2024., svjedoče o šarolikom glazbenom pristupu koji miješa pop punk, tehno, metal i house.

Baby Lasagna jedan je od favorita na ovogodišnjoj Dori. Očekivanja su visoka, s obzirom na njegovu rastuću popularnost na digitalnim platformama i visokom plasmanu Hrvatske na listi favorita za Eurosong.

Unatoč svojoj relativnoj kratkoj prisutnosti na sceni, Purišić već sada izaziva veliko zanimanje hrvatske, ali i europske, publike. Svojim osebujnim i zanimljivim stilom, obećava osvježenje na glazbenoj sceni. Ostaje nam samo pratiti kako će se Baby Lasagna pozicionirati na Dori.

Foto: muzika.hr

Prva polufinalna večer Dore 2024. održala se sinoć, 22. veljače. Večeras je na rasporedu druga polufinalna večer Dore na kojoj će, između ostalih, nastupiti i Baby Lasagna, ovogodišnji favorit.

‘Jako sam uzbuđen. Ne mogu, u biti, ne želim otkrivati puno od svog nastupa. Jedino što mogu reći, nemojte se navikavati na look i feel spota. Na šou će biti još nešto luđe. Postoje neki momenti, možete pogađati što će iz spota biti slično, ali u globalu sve će biti drugačije‘, poručio je Purišić.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Grše DALMATINO novi singl najtvrđe ikad

Lifestyle

Kako sam napustila struku i siguran posao, da bi pronašla SEBE

Kolumne

7 rješenja za vašu balkonsku oazu

Slow living