Search
Close this search box.

U Malmo stiže podrška iz Splita: za Baby Lasagnu navijat će se i na Rivi! 

Lifestyle

ajme_portal_post

Zahvaljujući zaraznim ritmovima “Rim tim tagi dim” cijeli svijet pjevuši stihove i zna koreografiju našeg ovogodišnjeg Eurosong predstavnika, Baby Lasagne. Iz Splita traju pripreme za finale Eurosonga koji se ove godine održava na jugu Švedske u gradu Malmo.

Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i tvrtka Žnjan, osigurali su javni prijenos finalne večeri Eurosonga 2024. Prijenos u subotu počinje na Rivi, točnije njenom centralnom dijelu – “ispred banke” od 21 sat!  

Podržimo zajedno Baby Lasagnu – prvog našeg predstavnika kojemu je po svim predviđanjima pobjeda na “dohvat ruke”. 

Tko je Baby Lasagna, glazbenik zbog kojeg nam kladionice predviđaju prvo mjesto na Eurosongu?

U glazbenom svijetu, talent dolazi u raznim oblicima, a jedno od najnovijih iznenađenja na hrvatskoj glazbenoj sceni nosi ime Baby Lasagna. Marko Purišić je već osvojio srca ljubitelja dobre glazbe svojim nekonvencionalnim pristupom i zanimljivim glazbenim izričajem.

Baby Lasagna

Purišić, koji je bio član benda Manntra u razdobljima od 2011. do 2016. i od 2018. do 2022., sada se pojavljuje samostalno, donoseći neku novu svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. Bio je gitarist benda koji je 2019. nastupio na Dori s pjesmom “In The Shadows”, osvojivši visoko četvrto mjesto. Na Dori 2024. vratio se s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”.

Više od glazbenika

Baby Lasagna nije samo glazbenik; Purišić je i talentirani tekstopisac. Surađivao je s poznatim imenima, a na njemačkoj glazbenoj sceni ostavio je svoj pečat surađujući s bendom Mono Inc., čiji je album “Ravenblack” osvojio prvo mjesto na službenoj njemačkoj ljestvici slušanosti. Purišić također piše tekstove za Tanzwut, njemačke metalce koji tematiziraju srednji vijek.

Osebujan stil

Pod pseudonimom Baby Lasagna, Purišić je dosad objavio dvije pjesme, “IG BOI” i “Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much”.

Ove pjesme, zajedno s  “Rim Tim Tagi Dim “, svjedoče o šarolikom glazbenom pristupu koji miješa pop punk, tehno, metal i house. Unatoč svojoj relativnoj kratkoj prisutnosti na sceni, Purišić već sada izaziva veliko zanimanje hrvatske, ali i europske, publike. Svojim osebujnim i zanimljivim stilom, obećava osvježenje na glazbenoj sceni.

Očekivanja su visoka, s obzirom na njegovu rastuću popularnost na digitalnim platformama i visokom plasmanu Hrvatske na listi favorita za Eurosong. Ostaje nam samo pratiti kako će se Baby Lasagna pozicionirati na Eurosongu.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Specialty kava koju morate probati: D16 i Amokka pozivaju vas na nezaboravan event u Splitu!

Događanja

Kakve veze imaju krokodili i parfemi?

Lifestyle

Wabi-sabi: Umjetnost jednostavnosti koja očarava Instagram svijet

Lifestyle