Search
Close this search box.

Ups! Promijenio sam bajku – radionica pisanja za školarce

Događanja

ajme_portal_post

Ljubitelji bajki i mali kreativci, pripremite se za nešto sasvim posebno! U lipnju, u Splitu, Kuća od priča održat će jedinstvene radionice pisanja priča za školarce koje će vašu djecu povesti na čarobno putovanje kroz svijet klasičnih bajki – ali s neočekivanim preokretom.

Kuća od priča – radionica pisanja za školarce

Što bi bilo kad bi Crvenkapica, umjesto vuka u šumi srela komarca? Što ako bi uspavana ljepotica oboljela od nesanice ili kad bi prinčev bijeli konj postao najsporiji puž na svijetu? Na ovim posljednjim radionicama pisanja priča u ovoj školskoj godini, djeca će istraživati najpoznatije bajke, analizirati elemente i simbole koje u njima susrećemo, te proučavati odnose među likovima i razvoj priče. Nakon toga, sve će preokrenuti, obrnuti i stvoriti nove, sasvim drugačije bajke. Negativci će postati pozitivci, ljepotice će se pretvoriti u vještice, prinčevi u nosoroge, a patuljci i vile u vrapce i komarce.

Stvarajući moderne i izvrnute verzije klasičnih bajki, djeca će prepoznati svevremenost i mudrost koju bajka u sebi nosi. Mijenjajući statuse prepoznatljivim likovima, doživjet će bajku iz jedne nove perspektive, što će dodatno potaknuti njihovu maštu i kreativnost.

jelena-pervan-kuca-od-prica

Radionice će se održati u dva termina:

  • Subota, 1.6. od 10.30 do 12.00 za djecu od 2. do 5. razreda
  • Subota, 15.6. od 10.30 do 12.00 za prvaše i drugaše

Naknada za radionicu iznosi 12 eura, a plaća se na dolasku. Sav materijal za rad bit će osiguran na radionici koja će se održati u Prostoru (Culture Hub Croatia), u Plančićevoj 2. Prijave su obavezne na mail kucaodprica@gmail.com.

Jelena Pervan i Kuća od priča

jelena-i-knjige

Radionice vodi Jelena Pervan, autorica popularnog serijala slikovnica „Mrljek i Prljek“ o zdravlju i higijeni. Jelena je 2019. godine otvorila Kuću od priča, gdje se održavaju radionice pisanja priča za školarce od 2. do 5. razreda, kao i radionice stvaranja priča za predškolce i prvaše. Svaka radionica je tematski različita, suvremena i šašava, prilagođena dječjim interesima. Djeca na ovim radionicama uče strukturirati priču, stvoriti uvjerljive likove, postaviti atmosferu, osjetiti vlastiti stil i pričom riješiti neki problem.

Ove radionice nisu samo prilika za učenje i kreativno izražavanje, već i za nezaboravnu zabavu i druženje s vršnjacima. Pridružite joj se u lipnju i otkrijte kako je zabavno preokrenuti bajke i stvoriti nove, nezaboravne priče.

Iako su ovo zadnje radionice u školskoj godini, ovo ljeto, Kuća od priča priprema nešto posebno! Gostujuće radionice će pokazati kako se znanost i priče itekako vole. Pratite nas jer donosimo nove informacije uskoro.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja

Rođendanski party #girlsonlyputovanja o kojem će se još dugo pričati

Događanja

Burger fest ide na godišnji odmor

Događanja