Search
Close this search box.

Uz kupljenu čašu neograničeno kušanje pivi na SMASH Split Beer Festu 2024

Događanja

ajme_portal_post

Pivski festival Split Beer Fest i četvrto međunarodno pivsko natjecanje SMASH održat će se 4. svibnja 2024. u Plan B pub-u u Splitu!

Ovo je prilika koju ljubitelji piva ne smiju propustiti, jer će cijeli dan biti posvećen okusima craft piva iz cijele Hrvatske. Organizatori Ivana, Diano, Pave i Riža ni ove godine nisu razočarali. Preko 30 vrsta pive craft pive stiže na točionike, a za sve posjetitelje Plan B-a pripremili su nezaboravan pivski program.

SMASH Split Beer Fest

Točionike s preko 20 kućnih pivara i 11 pivovara otvaraju u 17:00 u bašti Plan B Split. Na točionicima će vas dočekati kućni pivari iz cijele Hrvatske, koji će osobno točiti pivu. Bit će tu različitih i zanimljivih stilova, tako da će svi ljubitelji piva pronaći nešto po svom ukusu.

– Ove godine pridružile su nam se pivovare Garden, Familia, Lab Split, Mandrill, Medvedgrad, Mlinarica, Nova Runda, Pulfer, Saperlot, TapB i Varionica. Imali smo dojam da se prošli godina, kada smo SMASH organizirali dva dana za redom, neka ekipa mimoišla. Nama je cilj da su svi pivari zajedno i razmjenjuju doživljaje iskustva svih razina. – kaže nam Diano.

Da biste uživali u ovoj pivskoj avanturi, trebat će vam SMASH staklena čaša koja će biti dostupna po cijeni od 30 EUR. S čašom dobivate neograničeno kušanje piva i bon za jedan Plan B burger ili mini pizzu po vašem izboru. Na kraju večeri tu čašu možete ponijeti kući kao suvenir.

– Samo staklene čaše mogu pružiti optimalno iskustvo okusa piva, jer ćete s njima najbolje osjetiti bogatstvo aroma i okusa koje majstori pivarstva žele prenijeti. Osim toga, svjesni smo ekoloških izazova današnjice i koliko se plastike generira svakodnevno, pa smo se još prošle godine odlučili za staklene čaše kao ekološki prihvatljiviju opciju. Na taj način želimo doprinijeti očuvanju okoliša i promicati odgovornost prema prirodi kroz naš festival. – naglasila je Ivana.

Također, u Plan B-u bit će dostupna i druga pića, a naplaćivat će se posebno. Uz ukusna piva, bit će tu i KLFM radio ekipa koja će puštat glazbu cijeli dan. Njihova vibra zasigurno će dodatno upotpunit energiju festivala.

SMASH – proglašenje pobjednika pivskog natjecanja

Za SMASH homebrew natjecanje prijavilo se maksimalnih 80 natjecatelja. Svaki prijavljeni sudionik trebao je skuhati pivo s jednom vrstom ječma  i jednom vrstom hmelja (single malt & single hop), po izboru organizatora i to isključivo kod kuće. Ove godine natjecatelji su se mogli prijaviti za čak dva stila piva: 3A Češki Pale Lager i 18B Američki Pale Ale. 

Najbolja piva na natjecanju Best of show (BOS) bit će nagrađena s BrewTaurus FlexiTaurus PF30L fermentorom u vrijednosti od 700 EUR. Osim toga, natjecatelji će imati priliku osvojiti i druge fantastične nagrade. SMASH ekipa, kao i uvijek privuče zvijezde pivskog biznisa za spoznore. Tako su ove godine sponzori Duofiller, Weyermann Malts, Yakima Chief Hops, Lallemand Brewing, Tilt Hydrometer, BarthHaas X, Sve za pivo, Badass Barley Malt i CroCraf. Također, kao sponzori su se priljkjučili Brodić-promet, Lumer Shop, Juta Spiza, Sticker Mule i NIRS.

Od ranih jutarnjih sati odvijat će se suđenje prijavljenih piva, a svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada biti će u 21 sat. Osigurano je pošteno suđenje, a ove godine po prvi puta sude polaznici ovogodišnjeg Tečaja za osposobljavanje pivskih sudaca.

– Festival traje do 23 sata, ostanite s nama do kraja i uživajte u svakom gutljaju. – poziva svih Diano.

Dođite u subotu, 4. svibnja, u Plan B pub. Split Beer Fest 2024 čeka vas s otvorenim rukama i punim čašama!

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja

Rođendanski party #girlsonlyputovanja o kojem će se još dugo pričati

Događanja

Burger fest ide na godišnji odmor

Događanja