Search
Close this search box.

Vlak Zeko-express: Uskrs u HŽ putničkom prijevozu

Događanja
ajme_portal_post

Iz godine u godinu HŽ putnički prijevoz oduševljava djecu i odrasle diljem Hrvatske posebnim vožnjama za Uskrs i Božić. Ove godine Uskrsni vlak Zeko-express organiziran je iz Splita, Zagreba, Zaboka, Varaždina, Čakovca, Koprivnice, Virovitice, Slavonskog Broda, Vinkovaca i Osijeka. Zeko-express ulovili smo u Splitu gdje smo imali priliku uživati u ovom jedinstvenom iskustvu.

Što trebate znati o Zeko-expressu?

Vožnje obično traju nešto više od sat vremena, a karte se mogu kupiti isključivo fizički, direktno na blagajni.

– Često nas pitaju, pa želimo istaknuti da je naš vlak prilagođen doslovno za sve uzraste i one najmlađe putnike koji su još u kolicima. Naši vlakovi imaju moderni WC, a za putnike s invaliditetom, imamo rampu za lakši pristup vlaku. – rekao nam je Denis Vrdoljak iz HŽ putničkog prijevoza Split.

hž-putnički-prijevoz

Na našoj relaciji od Splita do Kaštel Starog i nazad proveli smo malo više od sat vremena. Potvrđujemo, sasvim dovoljno za jedan ovakav doživljaj. Kroz prozore vlaka pružali su se prekrasni pejzaži kaštelanskog zaljeva koji su očarali sve putnike.

HŽ putnički prijevoz se pobrinuo da djeci nije dosadno. Dječje pjesmice stvorile su veselu atmosferu i dodatno podigle raspoloženje svih putnika. Vagon je bio ukrašen šarenim zečićima i balonima, ali najbolji dio putovanja bio je Zeko. Iz svoje vreće Zeko je dijelio slatke poklone, stao za pokoju fotografiju i širio radost među putnicima, posebno među djecom.

Ovo putovanje nije bilo samo obično putovanje vlakom, već prava avantura ispunjena smijehom, pjesmom i slatkim iznenađenjima.

­– Malo mi je Zeko bio strašan, ali kad mi je dao paketić sa slatkišima mi je bio najdraži! Vlak mi je najdraži jer idemo kroz tunel i čuje se zujanje. Ovu vožnju ću pamtit jer sam išao piškit u vlaku. – iskreni je dojam četverogodišnjaka.

Kada možete uloviti sljedeći Zeko-express?

Ovaj posebni uskrsni vlak donosi dozu radosti i veselja na željezničke perone širom zemlje, a pred vama su još brojne prilike za uživanje.

– Nažalost, u Splitu više nema vlakova u slobodnoj prodaji. U utorak i srijedu održavaju se posebne jutarnje vožnje namijenjene vrtićima i osnovnim školama koje su se prethodno prijavile. – kaže nam Vrdoljak.

Nadolazeći Zeko-express vozni red je sljedeći:

Čakovec: 26.3.2024.
Polazak: 17.40
Cijene: Za dijete 8,50 EUR (dar uključen), odrasli u pratnji 7 EUR

Koprivnica: 27.3.2024.
Polazak: 16.25
Cijene: Za dijete 8,50 EUR (dar uključen), odrasli u pratnji 7 EUR

Zabok: 29.3.2024.
Polazak: 17.12
Cijene: Za dijete 8,50 EUR (dar uključen), odrasli u pratnji 7 EUR

tin-express-bozicni-vlak

Zagreb: 30.3. i 1.4.
Polasci: 9.30 sati i 10.52 sati.
Cijene: Za dijete 6 EUR (dar uključen), odrasli u pratnji 5 EUR.

Varaždin: 30.3.2024.
Polazak: 15.00
Cijene: Za dijete 8,50 EUR (dar uključen), odrasli u pratnji 7 EUR

Rijeka: 30.3.2024. te 6. i 7.4.2024.
Polasci: 9.30 i 12.00
Cijene: Za dijete 11 EUR (dar uključen), odrasli u pratnji 9 EUR
Poseban program za djecu bit će organiziran po dolasku u Delnice, a povratak je planiran u 14.20 i 16.53 sati.

Besplatne vožnje HŽ putničkim prijevozom

– Mi već nekoliko godina vozimo za Uskrs i Božić. Ovaj smo Božić imali skoro 40 vožnji jer je zainteresiranost vrtića bila veća. Grupe koje žele iskoristiti ovu ili neku drugu posebnu ponudu mogu se obratiti HŽ-u, ali je potrebno to učiniti najmanje sedam dana unaprijed. Sve detaljne informacije možete pronaći na našoj web stranici. – ugodno objašnjava Vrdoljak.

Mi smo proučili njihovu web stranicu i tu se, osim ovih jednokratnih, zaista može pronaći niz akcijskih ponuda.

Jeste li znali da djeca do polaska u osnovnu školu imaju pravo na besplatno putovanje vlakom? Učenici osnovnih i srednjih škola pravo na besplatno putovanje ostvaruju na temelju pametne kartice HŽ Putničkog prijevoza. Čak i studenti koji studiraju van Splitsko-dalmatinske županije putuju besplatno! Da su dostupni svim generacijama dokazuje i to što umirovljenici i osobe starije od 65 godina uz pomoć HŽ kartice neograničeno putuju vlakom besplatno.

Ove ponude pružaju odličnu priliku da djeca i mladi nauče važnost korištenja održivih prijevoznih opcija. Besplatna putovanja vlakom potiču ih da sada i u budućnosti biraju ekološki prihvatljive načine prijevoza, čime doprinose boljoj budućnosti za svih nas. Slobodno pošaljite baku i unuka na besplatnu avanturu vlakom u Kaštela ili gdje god se vi nalazili.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Za Praznik rada svi u Komižu na prvi Dječji festival – Kalanko

U Splitu se ovog četvrtka održava treća mini PR konferencija

Događanja

Panel kreativnosti i menadžmenta u Solinu

Događanja