Search
Close this search box.

Zašto je Ajme redakcija odustala od gledanja serije The Gentlemen?

Lifestyle

ajme_portal_post

Recenzija serije The Gentlemen: Ovaj spin-off Guy Ritchieja nije nas oduševio

Mnogi su s nestrpljenjem iščekivali seriju Guy Ritchie-a The Gentlemen. Nakon što je 2019. godine oduševio publiku istoimenim filmom, koji je pratio Matthewa McConaugheya dok vodi carstvo marihuane iz raskošnih engleskih imanja, postavio je visoka očekivanja za seriju. No, serija s osam nastavaka, unatoč svim Ritchiejevim zaštitnim znakovima, nažalost nije ispunila očekivanja naše redakcije, a vjerujemo da nismo jedine.

Produkcijski zanimljivo, ali dosadno

Priča počinje kada se miroljubivi vojnik Eddie (Theo James) mora vratiti  u Englesku nakon smrti oca. Zbog bratove ovisnosti o kokainu otac, svima neočekivano, meni logično, ostavlja svo nasljedstvo (i probleme) njemu. Osim što sazna da brat Freddie duguje 8 milijuna funti, dodatno iznenađenje je i farma marihuane na obiteljskom imanju koju vodi kriminalka Susie Glass (Kaya Scodelario). Kroz osam epizoda Eddie pokušava riješiti probleme s dugovima i održati kontrolu nad obiteljskim imanjem.

guy-ritchie-gentelman-ajme-recenzija

Produkcijski, svi Ritchiejevi zaštitni znakovi su tu: ekscentrični likovi s naglascima, britanski humor, sačmarice, aktovke pune novca i nasilne scene. Kada priča postane previše zahtjevna, pojave se titlovi koji objašnjavaju tko su likovi i što smjeraju. Ima i komičnih situacija, volim taj njegov crni humor.

Doveo je i rado viđene glumce, kao što su Eddiejeva majka Lady Sabrina (Joely Richardson), čuvar imanja Geoffrey (Vinnie Jones) i zauvijek Breaking bad Stanleya Johnstona (Giancarlo Esposito). Glazba, scena i ton, sve štima. Ali što nedostaje? Priča. Unatoč dobroj produkciji, meni je bilo dosadno i predvidljivo, a rekla bi i da je James bio pogrešan odabir glavnog glumca.

Površni likovi

Scene imaju dubine, Ritchie i njegova ekipa točno znaju kako izvući emociju kadriranjem, bojama i glazbom, čak i kad scene traju nepotrebno dugo. Međutim, nedostatak dubine likova i nelogičnosti u radnji su naporne kad želiš uživati u seriji bez pretjeranog razmišljanja.

Moj dojam je da su se svi likovi samo pojavili, da bi se pojavili. Nije valjda jedina uloga legendarnog Vinnie Jonesa u seriji samo da se tu i tamo pojavi bez ikakvog smisla i pozadinske priče? Volila bi da uloga Giancarla Espostia nije bila toliko predvidljiva i još samo jedna u nizu njegovih “evil masterminds”.

Jednoličan i prazan pogled Theo Jamesa kao da kasni s reakcijom u svakoj sceni. Dodatno mi je otežalo što nisam primijetila ni neku pretjeranu kemiju između Jamesa i Scodelario (Eddija i Susie). Ne ljubavnu, nego ikakvu.

guy-ritchie-gentelman-james

Sjaji izvana, ali iznutra puna je rupa

Naša redakcija je s velikim entuzijazmom započela gledanje serije The Gentlemen, no nakon nekoliko epizoda, entuzijazam je splasnuo. Serija koja je trebala biti dinamična i intrigantna postala je naporna jer se nisam mogla povezati s likovima. Rekla bi da sjaji izvana, ali iznutra puna je rupa.

– Pokušala, odustala. Kao da je Guy u pubertetu jer ovakvu površnu priču nisam vidjela od Brzine. Samo za razliku od tog filma, kojeg sam pogledala samo zbog Keanu, The Gentlemen mi je toliko spora serija da me niti James nije zadržao. – dodala je na moju recenziju Ana.

Ako volite Ritchiejeve filmove, serija će vam pružiti poznatu produkciju. Ako ne, postoje brojne druge opcije za gledanje. Neke smo recenzirali OVDJE.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Gdje popiti najbolju kavu u Berlinu? Otkrivamo vam top 20 lokacija 

Putovanja

Život u stresu: Otkrivamo vam tehniku kojom ćete smanjiti stres i povećati koncentraciju

Slow living

Spremite se za izlet: Što sve ponijeti za bezbrižno uživanje?

Lifestyle