Search
Close this search box.

Zašto Kristijan Iličić Novu dočekuje baš na Tajlandu?

Putovanja

ajme_portal_post

Njegova je putnička karta obilježena s posjećene 194 države svijeta. Kao nagrađivani hrvatski putopisac, bloger i influencer, donosi nam poseban pristup pripovijedanju – a njegova iskrenost i angažiranost čine njegov stil jedinstvenim. Dijeli sa svijetom priče s najudaljenijih kutaka planete, bez rezerve i cenzure. U svijetu putovanja izdvaja se jedan suvremeni nomad, njegovo ime je Kristijan Iličić.

Unatoč tome što je inženjer informacijskih tehnologija, napušta stabilnost digitalnog svijeta kako bi slijedio svoju strast prema putovanjima. U proteklih 15 godina obišao je cijeli svijet, te mu je ostalo svega nekoliko zemalja na karti svijeta u koje nije zakoračio nogom. Ne bojeći se izazova, Kristijan je istraživao i neke od najizazovnijih i najopasnijih destinacija poput Afganistana, Somalije i Jemena.

Godinama je uspostavljao veze s lokalnim stanovništvom i vodičima te pripremao teren za osnivanje svoje avanturističko-turističke agencije, Nomadik Travel.

U njegovoj agenciji putovanja nisu samo destinacije, to su jedinstvena iskustva koja nas potiču, oplemenjuju i proširuju horizonte. U Nomadik-u se s hrabrošću suočavaju s izazovima, istražujući i zalazeći u manje poznate krajeve, duboko uranjajući u kulturu i život svakog mjesta. Njihova misija je rušenje stereotipa i predrasuda koje često proizlaze iz medijskih interpretacija.

Unatoč brojnim destinacijama koje Nomadik ima u ponudi i koje je sam Kristijan rado istraživao, postoji jedno posebno mjesto u srcu ovog nomada – Tajland. Razgovarali smo s njim kako bismo saznali što čini ovaj dragulj jugoistočne Azije njegovom stalnim izborom za doček Nove godine.

Ajme: Kristijane, zahvaljujući Nomadik Travelu i vašem iskustvu, mnogi su se zaljubili u putovanja. Zašto baš uvijek odabirete Tajland za proslavu Nove godine?

Kristijan: Tajland je čarobna zemlja koja kombinira predivne plaže, bogatu kulturu i gostoljubive ljude. Posjetitelji mogu istraživati ​​stare hramove poput Wat Pho u Bangkoku, domaće veličanstvene kipove Bude, ili posjetiti nekadašnju prijestolnicu kraljevine Ayutthaya. Svaki korak u ovoj zemlji otkriva priče o prošlosti, tradicijama i vjerskim uvjerenjima. 

Nacionalni parkovi poput Khao Sok nude mogućnost istraživanja netaknute džungle, dok otočje Phi Phi pruža tirkizna mora i bijele pješčane plaže. Ronjenje i snorklanje na otocima poput Koh Tao donose fascinantan podvodni svijet.

Posjet tržnicama hrane pružit će vam priliku kušati autentične okuse tajlandske kuhinje. Njihova kuhinja kombinira bogate okuse, svježe sastojke i savršen balans između slatkog, kiselog, gorkog i začinjenog. To je gastronomski raj koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. 

Nomadik Travel je uvijek naglašavao da putovanja nisu samo posjet mjestu, već jedinstveno iskustvo. Tajland za mene predstavlja upravo to – iskustvo koje potiče sva osjetila.

Foto: Nomadik Travel

Ajme: Vaša agencija, Nomadik Travel, naglašava da je riječ o novoj generaciji putovanja. Kako biste opisali tu novu generaciju?

Kristijan: Nova generacija putovanja za mene znači iskorak iz zone komfora, otvorenost prema svijetu i spremnost za neprestano učenje. Tu se radi o dubokom proživljavanju kulture, susretima s lokalnim stanovništvom i stvaranju autentičnih povezanosti s mjestima koja se posjećuju. Nomadik Travel prepoznaje važnost tih elemenata i aktivno ih ugrađuje u svoje ponude. 

Kroz personalizirane programe putovanja, Nomadik Travel pruža klijentima priliku da stvore vlastite priče, obogate svoje živote i razvijaju globalnu svijest. Nova generacija putovanja s Nomadik Travelom znači više od običnog odmora – to je putovanje prema osobnom rastu, razumijevanju svijeta i stvaranju trajnih uspomena.

Foto: Nomadik Travel

Ajme: Što biste poručili našim čitateljima koji razmišljaju o putovanju na Tajland?

Kristijan: Tajland je destinacija koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim i predstavlja jedinstveno odredište za proslavu Nove godine. Nekoliko mjesta ističu se kao izvanredna mjesta za doček: Bangkok, Phuket, Phi Phi, Ko Samui, Ko Pha Ngan, Chiang Mai, i Krabi. 

Phuket, najrazvijenije turističko središte, oduševljava posjetitelje svojom živopisnom atmosferom, urbanošću i raznovrsnom ponudom. Plaža Patong Beach prepuna je turista, s brojnim restoranima, kafićima, klubovima te karakterističnim šipkama za zabavu. Večeri se provode u tom dinamičnom okruženju, a dani su posvećeni istraživanju okolnih prirodnih ljepota.

U neposrednoj blizini grada smješteni su nacionalni parkovi i skrivene plaže koje pružaju oazu mira i tišine, daleko od gradske vreve. Posjetitelji imaju priliku istraživati netaknutu prirodu i uživati u izoliranim plažama, gdje su često jedini turisti. Ova kontrastna iskustva omogućavaju putnicima da dožive Phuket na dva različita načina – kao dinamičan party grad i kao spokojno prirodno utočište.

Za nezaboravni doček Nove godine na plaži, okruženi odličnom atmosferom i veselim društvom, Tajland je destinacija koju tražite. 

Foto: Nomadik Travel

Ajme: Nakon što se dobro zabavite na Tajlandu, koja vas putovanja čekaju u 2024.?

Kristijan: U siječnju, ja vodim dvije grupe, a moj brat jednu u Meksiko. Onda, u veljači i ožujku, vodimo na Tajland po dvije grupe svaki mjesec. Jako se brzo rasprodaju naše ture pa nas zapratite da prvi saznate čim izbacimo neki novi datum i na vrijeme ulovite svoje mjesto

Kristijan, sa svojim entuzijazmom, vizionarskim pogledom i dubokom strašću prema putovanjima, postavlja nove standarde u svijetu putovanja. Kroz Nomadik Travel, njegovu kreaciju i ogledalo njegovih životnih iskustava, svijet putovanja postaje ne samo geografsko otkriće, već i duboko emocionalno i duhovno iskustvo. Ovaj suvremeni nomad uvijek otvorenog uma i nepokolebljive strasti za istraživanjem, predstavlja most između kultura.

Uz Kristijana Iličića i Nomadik Travel, svijet putovanja postaje još bliži i uzbudljiviji. Razmislite o Nomadiku i Tajlandu kao svojoj idućoj destinaciji – doživite nešto novo, uzbudljivo i nezaboravno.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Onkraj svijeta, u Japanu

Putovanja

Top 10 najljepših plaža na Visu: vodič za savršen ljetni odmor

Putovanja

Ovog se tjedna održava sedmo izdanje Thrill Blues Festivala

Događanja