Search
Close this search box.

Uz A-DERMA EPITHELIALE liniju do savršene njege tetovaža

Zdravlje

ajme_portal_post

Divite se tetovaži i zacijelite oslabljenu kožu brzo, nježno i bezbolno

Tetovaže su znak osobnosti, komadić umjetnosti na našoj koži kroz koju izražavamo kreativnost i individualnost. No, kako bi tetovaža ostala svježa i lijepa godinama, potrebno je pravilno brinuti se za nju. A-DERMA linija omogućuje da neometano uživamo u našim tetovažama bez mogućih komplikacija i upala.

Umirujuća  i obnavljajuća EPITHELIALE A.H linija

A-DERMA još od 2015. godine pomaže kod problema s brzim obnavljanjem oslabljene kože i kod sprečavanja stvaranja ožiljkastih tragova sa svojom EPITHELIALE A.H linijom. Ona se sastoji od ultra umirujuće obnavljajuće kreme koja se preporučuje koristiti nakon površinskih dermatoloških postupaka i za površinska epidermalna stanja koja mogu ostaviti ožiljkaste tragove poput tetovaža, zatim zaštitne obnavljajuće kreme SPF 50+ za oslabljenu kožu nakon površinskih dermatoloških postupaka i za površinska epidermalna stanja rizična za razvoj suncem izazvanih hiperpigmentacija, a tu je i DUO MASSAGE MASAŽNO GEL ULJE koje se koristi za masažu ožiljaka i strija te fragilne kože nakon epitelizacije kod koje postoji rizik od nastanka ožiljka.

EPITHELIALE A.H ULTRA kreme mogu se nanositi direktno na oštećenu kožu. Posebno je razvijena tekstura za lako nanošenje i brzo upijanje, namijenjena svim tipovima oslabljene kože te svim uzrastima. Može se nanositi na cijelo lice i tijelo te vanjska intimna područja. Neovisno o stanju kože i podrijetlu ozljeda te radi li se o sitnim porezotinama, tetovažama ili posljedicama površinskih dermatoloških tretmana (laserski zahvati, pilinzi, krioterapija itd.)

EPITHELIALE A.H ULTRA umirujuća obnavljajuća krema

Krema sadrži 94 % sastojaka prirodnog podrijetla i jamči trostruko djelovanje:

  1. hidrira i promovira brzo i estetsko obnavljanje kože
  2. pomaže smanjiti pojavu tragova na koži
  3. trenutačno i dugotrajno umiruje neugodne senzacije na koži

Sve to zahvaljujući prirodnom ekstraktu mačje kandže koji ima umirujući učinak i ekskluzivnom djelatnom sastojku Cicahyalumidu® koji promovira obnavljanje gornjih slojeva kože i djeluje protiv tragova.

EPITHELIALE A.H ULTRA zaštitna obnavljajuća krema spf 50+

Krema je bez parfema, nekomedogeno. Promovira obnavljanje kože, smanjuje crvene i smeđe tragove (hiperpigmentacije nakon ožiljaka), trenutačno umiruje i štiti tijekom svakodnevnog UV izlaganja.

Savjeti za očuvanje izgleda nove tetovaže i zdravlja kože

Redovita hidratacija

Tetovirana koža zahtijeva dodatnu hidrataciju kako bi ostala svježa i blistava. Korištenje kvalitetnih krema ili ulja za hidrataciju pomoći će u očuvanju boja i teksture tetovaže.

Također, pijte dovoljno vode i hidratizirajte se iznutra. Dobro hidratizirana koža će duže zadržati svjež izgled tetovaže.

Zaštita od sunca

Sunčeva svjetlost može izblijediti boje tetovaže i uzrokovati oštećenje kože. Stoga je važno uvijek koristiti kremu za sunčanje s visokim faktorom zaštite kada izlazite na sunce, posebno tijekom ljetnih mjeseci.

Nanesite zaštitnu kremu na tetoviranu kožu barem 30 minuta prije izlaganja suncu i ponovite nanošenje svaka dva sata ili nakon plivanja ili znojenja kako biste osigurali kontinuiranu zaštitu. Možete dodati modne detalje poput šešira ili odjeće koja pruža dodatnu zaštitu od sunca.

Budite blagi prema svojoj koži

Nježno čišćenje

Kod svakodnevnog čišćenja tetovirane kože preporučuje se uporaba blagih sapuna bez agresivnih sastojaka koji bi mogli iritirati kožu. Birajte sapune koji su nježni, nekomedogeni i bez parfema kako biste izbjegli moguće reakcije.

Nakon kupanja, umjesto trljanja tetovirane kože, što može uzrokovati oštećenje boje i iritaciju, nježno tapkajte kožu kako biste je očistili. Koristite mekanu tkaninu ili čistu spužvu kako biste izbjegli abraziju kože. Također, birajte odjeću od pamuka ili drugih mekanih materijala koji neće iritirati tetovažu.

Izbjegavanje izlaganja kemikalijama

Kemikalije poput klora u bazenima ili jakih deterdženata mogu iritirati tetoviranu kožu i uzrokovati gubitak boje. Koristite blage sapune ili deterdžente koji ne sadrže agresivne sastojke i temeljito isperite kožu nakon čišćenja.

Osobe koje rade s jakim kemikalijama ili otapalima trebaju posebno paziti na zaštitu tetovirane kože. Preporučuje se nošenje zaštitne odjeće i rukavica kako bi se izbjegao izravan kontakt s kemikalijama koje mogu oštetiti boju tetovaže i iritirati kožu.

Dodatno, periodične kontrole kod dermatologa mogu pomoći u otkrivanju eventualnih problema s tetovažom ili kožom i pravovremenom rješavanju istih. Uz pravilnu njegu i kvalitetne proizvode poput Epitheliale linije, možete osigurati da vaše tetovaže uvijek izgledaju svježe, sjajno i izražavaju vašu jedinstvenu osobnost.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Kampanja ‘Nisam rekla DA!’ Svaka seksualna aktivnost bez pristanka je seksualno nasilje

Zdravlje

Ove sastojke SPF krema trebamo izbjegavati

Zdravlje

Centar HOLOS: Novi pogled na zdravlje

Zdravlje