Search
Close this search box.

Zašto odabrati dječje vreće za spavanje?

Lifestyle
ajme_portal_post

Pamučno i udobno rješenje ima Mali anđeo

Kad zima zakuca na vrata, najčešće pitanje koje si postavljaju roditelji je: “Je li djetetu dovoljno toplo dok spava?”. Za dnevne izlaske tu su skafanderi i tople vreće za kolica, ali noću su roditelji obično na sto muka jer popluni i prekrivači završe zgurani na dno kreveta ili neudobno omotani oko dijela djetetovog tijela što može biti jako opasno ako je u pitanju manje dijete. To sve uzrokuje isprekidan san i često buđenje, kako djeteta, tako i roditelja; a s hladnoćom dolazi i šmrkav nosić i prehlade.

Za aktivnu djecu i mirne snove roditelja, rješenje su vreće za spavanje, za bebe, ali i za veću djecu. Djeca se noću otkrivaju, što dovodi do buđenja jer im je hladno, kad su u vreći, to nije slučaj, zato su noćna buđenja svedena na minimum. Vreće za spavanje su poput čarobnog omotača koji osigurava udobnost, sigurnost i miran san. Vreće su postale neizostavan dio noćne rutine za mnoge roditelje diljem svijeta.

Evo pregleda prednosti, nedostataka i nekih strahova koje roditelji mogu imati, zajedno s važnim savjetima za odabir kvalitetne vreće za spavanje.

Prednosti vreća za spavanje
Nedostaci vreća za spavanje
Odabir kvalitetne vreće za spavanje
Vreće za spavanje hrvatskog branda Mali anđeo
Zašto su vreće za spavanje Mali anđeo jedinstvene na tržištu?

Prednosti vreća za spavanje

Sigurnost: Vreće za spavanje smanjuju rizik od gušenja. Budući da nema pokrivača koji se može omotati oko djetetove glave, smanjuje se mogućnost da dijete završi s licem prekrivenim ili zagušenim pokrivačem.

Održavanje temperature: Mnogi roditelji brinu o sigurnosti vreće za spavanje, posebno zbog straha od pregrijavanja/pothlađivanja. Kvalitetne vreće za spavanje održavaju konstantnu temperaturu tijekom noći, pomažući bebama i djeci da ostanu u toplom, bez pregrijavanja.

Udobnost i sloboda kretanja: Mnoge roditelje je strah da će vreća za spavanje ograničiti kretanje djeteta, osobito kad dijete počne puzati ili hodati. Međutim, one zapravo omogućuju slobodno kretanje nogama, što je važno za razvoj djetetovih kukova. Također pružaju osjećaj udobnosti sličan omiljenom pokrivaču.

Rutina spavanja: Vreće za spavanje mogu postati dijelom rutine spavanja, signalizirajući djetetu da je vrijeme za spavanje kad ih obuku.

Nedostaci vreća za spavanje

Veličina i mobilnost: Neke vreće za spavanje imaju ograničenja u veličini ili obliku, što može biti nezgodno kad dijete postane mobilnije ili želi više slobode pokreta.

Prilagodljivost temperaturi: Dok vreće za spavanje često održavaju konstantnu temperaturu, moguće je da dijete bude ili previše toplo ili hladno ako nije odabrana odgovarajuća debljina ili materijal.

Odabir kvalitetne vreće za spavanje

Veličina i oblik: Odabir vreće za spavanje odgovarajuće veličine i oblika važno je kako bi dijete imalo dovoljno prostora za udoban san. Često roditelji pogriješe pa odaberu veću vreću vodeći se za principom “malo mu je veća, ali brzo raste”. Taj princip je pogrešan, jer djetetu vreća treba odgovarati idealno.

Materijal: Kvalitetan materijal koji diše i prilagođava se temperaturi važan je za udobnost djeteta. Pamuk, muslin, lan, waffle su prirodni materijali, ugodni na koži i prozračni.

Debljina: Prilagodite debljinu vreće temperaturi prostorije i sezoni. Deblje vreće su bolje za hladnije vrijeme. Za punilo je bitno da je prozračno i antialergeno, također, da nije predebelo.

Praktičnost: Gledajte da je vreća praktična i primjerena dobi i navikama djeteta, kao i vas kao roditelja. Mijenjanje pelene tokom noći ili odlasci na wc mogu biti problem ako vreća nema opciju otvaranja u donjem dijelu, bez da noću rashlađujete dijete.

Vreće za spavanje razlikujemo prema stupnju topline koji pružaju, modelu i materijalu.

Vreće za spavanje hrvatskog branda Mali anđeo

Vreće za spavanje hrvatskog branda Mali anđeo na tržištu su već dugi niz godina. Poznate po svojoj praktičnosti i inovativnosti. Mali anđeo je brand koji je prisutan na tržištu više od 30 godina, specijalizirani su za svečanu odjeću i opremu za krštenje, ali i za druge baby potrepštine poput tetra pelena, posteljina, jastuka za dojenje, ručnika i sl.

U ponudi možete pronaći i vreće za spavanje za novorođenče, klasične vreće za spavanje s otvorom za promjenu pelene ili vreće za spavanje s nogavicama i rukavima koje je moguće skinuti; raznih modela i debljina.

– Nije svaka vreća za svako dijete, niti je svako dijete za svaku vreću. Koliko god se to činilo smiješno, trebate prilagoditi model vreće djetetovoj dobi, kao i navikama. Za aktivnu i veću djecu svakako birajte vreće s nogavicama, a mirne bebe, koje su navikle spavati ušuškano bez puno kretanja, će se ugodno osjećati u klasičnoj vreći. Za male bebe ispod 6 mjeseci, birajte klasičan tip vreće (s izuzetkom beba krupnije građe i jako aktivnih, jer oni mogu i malo ranije u vreću s nogavicama). Za male bebe je bitno da se osjećaju sigurno i zaklonjeno, kao u maminom trbuhu, zato su klasične vreće idealan izbor. – rekla nam je Helena Škrinjar, direktorica Malog anđela.

Zašto su vreće za spavanje Mali anđeo jedinstvene na tržištu?

1. Inovativne vreće za spavanje s nogavicama razvijene su u suradnji s mamama kako bi zadovoljile djetetove i roditeljeve potrebe.

2. Smislili su kako “skriti” otvor za mijenjanje pelene u vreću s nogavicama i napraviti je praktičnom.

3. Pomaknuli su granice kad su prije nekoliko godina ponudili vreću za spavanje kojoj se skidaju rukavi kako bi iskoristivost bila duža.

4. Jedini na tržištu proizvode vreće s kratkim rukavima.

5. Svi patent zatvarači i drukeri su zaštićeni kako ne bi smetali djetetu i ozlijedili ga.

6. Vreće imaju produljive nogavice koje se mogu pretvoriti u čarapicu.

7. Svi materijali imaju certifikate OEKO tex standard 100 i/ili GOTS. Cetifikat OEKO-TEX® STANDARD 100 je globalno priznati certifikacijski sustav za tekstil koji jamči da proizvodi ne sadrže štetne tvari koje mogu naštetiti ljudskom zdravlju. GOTS je vodeći međunarodni standard za preradu i proizvodnju tekstila od organskih vlakana. GOTS certifikat pruža potrošačima sigurnost da su proizvodi održivo proizvedeni, bez upotrebe pesticida i kemikalija štetnih za ljude i okoliš.).

8. U ponudi je velik izbor vreća prilagođenih dobi djeteta, navikama, godišnjem dobu i temperaturi prostorije (uz vodič za odabir idealne vreće za prostor u kojem dijete spava).

9. Izradili su i vreće za spavanje koje se mogu koristiti od prvog dana djetetovog života, a koje idealno prijanjaju djetetovom tijelu

– Mali anđeo vreće za spavanje rastu s djetetom, pa ih vaše dijete neće prerasti u treptaju oka. Vreće za spavanje praktične su za oblačenje i skidanje, a djeca se jako brzo na njih navikavaju. Odabirom odgovarajuće vreće za spavanje, možete stvoriti udobno okruženje za zdrav san vašeg djeteta. – zaključila je Helena.

Više o svakoj vreći možete saznati u opisu svakog proizvoda na Mali anđeo web stranici.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

Grše DALMATINO novi singl najtvrđe ikad

Lifestyle

Kako sam napustila struku i siguran posao, da bi pronašla SEBE

Kolumne