Search
Close this search box.

Naučile smo izraditi uskrsni vijenac: Radionica by Lalisia decor

Događanja
ajme_portal_post

U subotu, 23. ožujka, Splitska Coffee&Co. nije bila obična kavana. Tina i Sanja, vlasnice Lalisia decor, pretvorile su je u centar kreativnosti na radionici uskrsnih vijenaca. Taman pred Cvjetnicu, upustile smo se u cvjetnu avanturu i saznale male tajne kreiranja uskrsnih vijenaca za stol ili vrata. 

Sve polaznice, uključujući i našu Ajme redakciju, u početku su bile skeptične. Glavno pitanje je bilo “Hoću li uspjeti išta napraviti da izgleda oku ugodno?”. U nastavku teksta vam otkrivamo koliko je bilo teško i tko je na kraju bio (ne)zadovoljan.

Isti materijali, različiti uskrsni vijenci

Na stolovima nas je dočekao sav potreban alat za izradu uskrsnog vijenca: slamnati vijenac kao baza, škare, vrpce, žica i jaja. Birali smo želimo li da nam vijenac bude obložen maslinovim granama ili mahovinom te kojim cvijećem ga želimo popuniti. 

Velik izbor materijala za izradu rezultirao je unikatnim vijencima. Fascinira činjenica da smo sve koristile iste materijale, a svaka od nas je dobila jedinstven vijenac.

Pod budnim okom iskusnog Lalisia decor tima, imale smo, osim izvrsnog stručnog vodstva, i priliku istraživati raznolikost materijala i tehnika. Poštujući individualnost i stil svake od nas uspjele su nam prenijeti znanje i pokazati trikove što je rezultiralo savršeno različitim vijencima unatoč činjenici da smo na raspolaganju imale iste materijale. 

Radionica ne ide bez kapljice i papice?

Dobro je poznato da se na prazan želudac teže radi, zato se ekipa iz Splitska Coffe&Co. pobrinula da imamo dovoljno kave, prosecca, te slatku i slanu verziju focaccie.
Nismo sigurne jel zbog koje kapljice više, ali na kraju smo sve bile više nego zadovoljne svojim vijencima. 

– Na početku nisam baš vjerovala da ću nešto smisleno kreirati. Sad gledam ovaj vijenac i ne mogu vjerovati da sam uspjela!- rekla nam je jedna od sudionica.

 Svaki je vijenac bio jedinstveni izraz kreativnosti. Neke od nas su izradile vijence namijenjene za stolove, dok su druge odlučile izraditi uskrsni vijenac za vrata. Međutim, neke su kreirale vijenac koji može biti ukras na stolu, ali s vrpcom da se može objesiti i na vrata. 

– Nisam sigurna hoće li mi djeca uništiti vijenac na stolu pa sam dodala vrpcu da ga mogu, bude li potrebno, objesiti na vrata i tako sačuvati svoj trud i rad. – veselo je objasnila sudionica. 

Što smo naučile na ovoj radionici?

Najbitnije znanje koje smo ponijele kući je kako započeti i završiti proces motanja vijenca, a da se on kad dođemo kući ne raspadne. 
Naučile smo da, ako želimo biti brze uvijek biramo mahovinu, jer je proces pokrivanja vijenca lakši i brži nego sa maslinovim granama.
Važnost redoslijeda stavljanja cvijeća je nešto što će nas spasiti u svim budućim cvjetnim dekoriranjima.
Gledati kako Tina i Sanja vežu mašne i sam vezati mašnu nije jednako jednostavno.
Cvijeće i mašne se režu škarama koje iako imaju isti naziv ne izgledaju isto, jedne su vrtlarske i ne unište rub cvijeća. Žicu možete rezati vrtlarskim škarama, ali ih to uništava, pa treba koristiti kliješta.

I za kraj, naučile smo da ništa ne bi znale bez Lalisia decor ekipe.

– Ova radionica je nadmašila naša očekivanja. Svi vijenci su toliko prekrasni i jedinstveni. Više sam nego zadovoljna kako je sve proteklo i koliko se cura odazvalo.- rekla nam je Tina.

Novi termini radionica by Lalisia decor

Nažalost, ovo je bio jedini termin radionice izrade uskrsnih vijenaca. Dobra vijest je da nas u prosincu očekuje cijeli niz božićnih radionica kojima se baš veselimo. Do tada, Lalisia decor tim možete angažirati ukoliko trebate dekoraciju za neku proslavu ili event. Ajme redakcija će, kao i uvijek, objaviti kalendar za događanja svaki mjesec pa ćemo ubaciti i Lalisa decor kada budu imali radionice. Raspored za ožujak pogledajte na linku.

Za one koji su propustili radionicu, a žele vijenac, cure imaju u prodaji nekoliko modela koje možete naručiti putem njihove Instagram i Facebook stranice.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Mirela Ilenić: Žena koja zna sve tajne svijeta kozmetike

Lifestyle

U zagrebačku Arenu stižu najpoznatiji svjetski DJ-evi na STEREOSONIC

Događanja

Kolesterol kod djece: Zdrave navike od najranije dobi značajno smanjuju rizik za razvoj bolesti srca i krvnih žila

Događanja