Search
Close this search box.

Prvi tečaj za pivske sudce u Splitu!

Događanja

ajme_portal_post

Tečaj s priznanjem BJCP – najvećeg autoriteta za suđenje piva!

Hrvatska pivska scena je još jednom postala bogatija zahvaljujući SMASH Homebrew Competition ekipi! Uvijek željni podizanja kvalitete pivske scene, Diano Jurić i njegova SMASH ekipa organizirali su tečaj za osposobljavanje pivskih sudaca. Na splitskim Blatinama, od 18. do 21. siječnja 2024. održat će se tečaj nakon kojeg će polaznici bolje razumjeti sastojke, procese proizvodnje te prepoznati okuse i arome piva.

– Na ovom tečaju sudionici će poboljšati svoje razumijevanje svih stilova piva. Proći će senzorni trening za neželjene okuse u pivi. Sudci moraju biti sposobni prepoznati moguće defekte u pivu, poput oksidacije, infekcija kvascem ili drugih problema u proizvodnji. Moraju naučiti više o različitim vrstama hmelja, slada, kvasca te drugim sastojcima. Tečaj pomaže da steknu stručnost i dosljednost u ocjenjivanju piva na raznim natjecanjima ili događanjima. – kaže nam Diano.

tečaj-za-pivske-sudce-smash-split

Mjesta za tečaj popunjena u sat vremena!

Tečaj će biti proveden prema Beer Judge Certified Program (BJCP) smjernicama, a vrhunski pivski stručnjaci Bojan Grdinić, Dimitar Jovanovski, Marko Ožegović i Ugo Stegnjajić će podijeliti svoje znanje i iskustvo s entuzijastičnim polaznicima.

–  Postali smo prvi tečaj u Hrvatskoj koji je dobio priznanje od najvećeg svjetskog autoriteta za suđenje piva – BJCP! Kontaktirali smo ih i ovaj tečaj je dobio potvrdu da zadovoljava te visoke standarde BJCP-a. To otvara mnoga vrata ljubiteljima piva koji žele produbiti svoje znanje i postati certificirani sudci. – kaže SMASH ekipa.

Amerikanci su već odavno standardizirali suđenje piva na slijepo i oformili taj cijeli program. Cilj BJCP programa je edukacija pojedinaca koji žele suditi pivama i jednog dana postati sudci, za što također postoje definirani standardi. Ovo su prepoznali i entuzijastični pojedinci koji su se prijavili. Broj sudionika je bio ograničen na 20, pa su sva mjesta bila popunjena u sat vremena!

tečaj-za-pivske-sudce-smash-split

Kad SMASH radi uvijek su odlični sponzori

Kao i na SMASH-u, ekipa je okupila odlične sponzore, bez kojih ne bi bilo moguće organizirati ovaj tečaj.

Cro Craft najveća trgovina craft pivima, dostave pića i najma opreme omogućila nam je dovoljan broj piva koji je potreban da se sam tečaj odvije. Pivovara 5th element dala nam je off flavour kitove koji su potrebni da polaznici prođu senzorni trening na željene ukuse u pivi. Meta Mate Hotel smjestio je sudce za vrijeme trajanje tečaja, a Plan B će našim predavačima i polaznicima osigurati odličnu hranu i atmosferu zadnji dan tečaja. Prostor za predavanja ustupilo je vijeće Gradskog kotara Blatine-Škrape. – naglašava Diano.

Podsjećamo, SMASH je internacionalno natjecanje pivara koje se organizira svake godine u Splitu. Organizatori Ivana, Diano, Pave i Riža svake godine oduševe bogatim nagradama koje nisu uobičajene za pivska natjecanja. Ova pivarska četvorka i sama je sudjelovala na različitim domaćim i europskim natjecanjima. Njihova vizija je da SMASH homebrew natjecanje postane još veće i međunarodno priznato.

tečaj-za-pivske-sudce-smash-split

– Nastavite pratiti naše obavijesti jer ćemo vas uskoro informirati o novom datumu SMASH homebrewing natjecanja i hvala svima na podršci. – zaključno će SMASH tim.

Zanima vas homebrewing i htjeli biste napraviti svoje prvo kućno pivo? Pročitajte naš detaljan vodič o kućnom pivarstvu i saznajte kako pretvoriti svoju kuhinju (ili garažu) u pravu malu pivovaru – OVDJE.

Sviđa ti se ovaj članak? Podijeli ga s prijateljima!
logo_green

NAJNOVIJI ČLANCI

Gdje popiti najbolju kavu u Berlinu? Otkrivamo vam top 20 lokacija 

Putovanja

Spremite se za izlet: Što sve ponijeti za bezbrižno uživanje?

Lifestyle

Donosimo veliki vodič ljetnih festivala

Događanja